Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akinél megvan a kívánt "gyerek...

Akinél megvan a kívánt "gyerekszám", miért nem kötteti el magát?

Figyelt kérdés

nem provokációnak szánom, valós érveket szeretnék.

második babánkat várom, nem vagyok már huszonéves, de ahhoz fiatal vagyok, hogy kelljen még bőven védekeznünk.

gumit nem szeretjük, gyógyszert egészségtelennek tartom, spirál nekem nagyon idegen, viszolygok a gondolattól is, hogy valami mű dolog legyen bennem.

15 éve vagyunk együtt, ebből 2 évig gyógyszerrel, egy évig gumival és 12 évig megszakítással nem védekeztünk.

férjem szeretne még pár év múlva egy babát, én biztos vagyok benne, hogy nem és ezt el is fogadja de azért nem szeretné ha elköttetném magam.

Ti miért nem vállaltátok be?

2016. máj. 13. 19:23
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
90%
Szia, én pont ezt tervezem, amint megvan a kívánt gyerekszám, még ha csak 30 éves leszek akkor, elköttetem magam. A gumit mi sem szeretjük, 5 évig szedtem a fogamzásgátlót, elég volt belőle. Persze eszembe jut, hogy majd lehet később meggondolnám magam, a későbbi önmarcangolás és megbánás miatt lefagyasztatom majd pár darab petesejtemet. :)
2016. máj. 13. 19:39
 2/27 Bella169 ***** válasza:
100%

Mert sosem tudni mit hoz a sors. Esetleg nem akarunk e később mégis egy kistesót.

A húgom és köztem pl 10 év van. Az öcsém 2 évvel fiatalabb.

Amúgy is 40 év vagy 3 gyerek a feltétele az elkötésnek. 40 év felett meg szerintem csak orvosilag indokolt esetben köttetném el magam, legkésőbb kb 50 éves kor körül elkezdődik a klimax és probléma megoldva, nem vállalnék be ezért egy külön műtétet főleg ha a gyermekeim alapból természetes úton születnek.

Ha pl a 3. császáromra készülnék, akkor megfontolnám. Úgy is fel leszek vágva, és hát 3 nál több császárt nem is igen javasolnak. De ez ugye orvosilag indokolt eset az én megfogalmazásomban.

2016. máj. 13. 19:39
 3/27 anonim ***** válasza:
49%
Talán ezzel Te is meggyőzhetnéd a férjed, persze van egy éves díja, de ennyi gumira is elmenne egy aktív párnál.
2016. máj. 13. 19:42
 4/27 anonim ***** válasza:
100%
Tudtommal csak egy bizonyos gyerekszám felett lehet megcsináltatni a műtétet, és az nem biztos, hogy az egybeesik az általam ideálisnak vélt számmal. Másrészt az ember változik, mind fejben míg körülményeiben, könnyen lehet, hogy 1-2-3-5-10 év múlva úgy gondolod, hogy mégis szeretnél még gyereket.
2016. máj. 13. 19:45
 5/27 anonim ***** válasza:
81%

Én részemről 32 évesen, a 3. gyerek után kértem, hogy kössenek el.

A doki nagyon le akart beszélni, jött ezzel a hülye dumával, és közben sandított ezerrel a férjemre, hogy bármi történhet. Neki is megmondtam, hogy részemről befejeztem, minden egyes terhességgel jobban aggódtam, hogy csak egészségesen túléljük mindketten, ennyi elég volt. Egy új pasinak se fogok szülni. Ennél tragikusabb történésre meg hadd ne készüljek fel, köszi.

Szóval én sem teljesen értem, hogy aki biztos benne, hogy nem szeretne már gyereket, az miért nemél ezzel a lehetőséggel.

De egyébként nálatok, kérdező, egyértelmű, hogy a férjed miért nem egyezik bele, mert ő még szeretne, és bízk benne, hogy meggondolod magad idővel.

2016. máj. 13. 19:49
 6/27 anonim ***** válasza:
91%

sztkra 3 gyerek felett...de magán gondolom megcsinálja akár egy gyerek után is ha kifizeted...és nem biztos hogy rosszabbul jársz mint ha 30 évig költesz védekezésre.

egyébként én nem köttetem el magam, gyermekem van és nem tervezünk többet, de sosem lehet tudni mit hoz a sors...lehet hogy nyerünk a lottón, veszünk egy bazi nagy farmot és kelleni fog a napszámos :D hülye példa persze....de tényleg, ki tudja mi lesz 5 év múlva? most vagyok 30 és úgy gondolom 2 gyerek elég, de lehet hogy annyira nyúznak majd testvérrel és olyan jól fog menni anyagilag hogy bevállalunk egy harmadikat.

2016. máj. 13. 19:51
 7/27 anonim ***** válasza:
87%
Most eltekintve attól, hogy késöbb esetleg mégis akarnál gyereket (pl. új partnerrel, vagy ne adj isten meghalnak a gyerekek, stb), ennek azért vannak egészségügyi kockázatai is, az elkötés után nagyobb esélye van rák kialakulásának.
2016. máj. 13. 19:57
 8/27 anonim ***** válasza:
39%

Soha nem csinálnám. A termékenységemet nem tenném szögletre.

Én is úgy voltam vele, hogy nem lesz csak három, aztán amikor elmúlt három éves a legkisebb, úgy éreztem, hogy vágyom még egyre.

És bizony nálunk a családban sajnos halt meg gyerek, persze az ember nem "erre készül", de nem lehet tudni, hogy mi és hogyan alakul, az esélyét nem dobnám sutba annak, hogy lehessen még.

Mi több mint 10 éve természetes módszert alkalmazunk, én sem akarnék soha hormonokat, sem semmi ilyet.

Megtanultuk tanfolyamon a módszert, kevesen hiszik el, de a Peral indexe kicsivel jobb, mint a tablettáé.

Természetesen a szabályokat be kell tartani, de ez minden más fogamzásgátló eszköznél is így van...

Annyival egészítjük ki, hogy ha a lehetségesen termékeny időszakban szeretnénk együtt lenni, akkor óvszert használunk, de ugye nem mindig. Tehát kompromisszum, de nekünk ennyi megéri.

2016. máj. 13. 20:14
 9/27 anonim ***** válasza:
48%
utolso, akkor nálatok van ám kalkulálás... én például azt se tudom, hogy mikor jott meg utoljára, nemhogy még azt, hogy mikor vagyok termékeny..
2016. máj. 13. 20:20
 10/27 anonim ***** válasza:
69%
Ez bonyolultnak tűnik elsőre, de ha az ember belejön, rutin szerűen csinálja, mint a fogmosást. :)
2016. máj. 13. 20:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!