Egyformán gondolkoztatok a férjetekkel gyerekszám tekintetében ha nem, ki akart többet-kevesebbet okozott ez feszültséget, hogyan sikerült dűlőre jutnotok?
Kapcsolat idején, esküvő előtt után, egy gyermek útban a férjem nagy családot szeretett volna, szeretne 4 gyermeket kb. :)
Én hát, tudom hogy 1-nél nem állunk meg de nem tudom :)
4et?Á!Nem tudnánk anyagilag finanszírozni!
Kamaszkoromban 4-5 gyermekről álmodoztam. Férjem az elmondása szerint 3-ról.
Végül 2 gyerkőcben állapodtunk meg, akik sikeresen meg is születtek. A pici 21 hónapos, mostanában kezdem azt érezni, hogy nekem kell még 1 gyerek. Megbeszéltük a férjemmel, és úgy néz ki, hogy belevágunk a babaprojektbe. Az viszont biztos, hogy több baba nem lesz. Eddig volt 2 császárom és 1 nagy méhműtétem, több felvágást tuti nem vállalok be, ezért tervben a császárral egyidejű elköttetés.
Kettőt terveztünk, aztán az első után a férjem rájött, hogy neki ez az egy is elég. Közben gyógyszer mellett besikerült a második, ő el akarta vetetni az anyagiakra hivatkozva mert a krach miatt borzasztóan megugrott a hitelünk és fillérezve éltünk, én meg foggal-körömmel harcolva kitartottam a baba mellett és megtartottam. Nagyon nehéz időszak volt lelkileg nem csak a várandósság, hanem az első pár hónap is... igazából ráment a házasságunk a döntésemre.
Februárban lesz 3 éves a kis cseles-besikerült baba, imádom, most sem döntenék másképp.... és szerencsére sikerült úgy alakítani a dolgokat, hogy az apjával is összecsiszolódtak, már szeretik egymást nagyon. Mondjuk ez a házasságunkat nem regenerálja vissza az eredeti felállásba, de legalább gyereknevelő ZRT-ként jól működünk és a kicsik szerető-támogató családban nőhetnek fel (én csonka családból menekültem az önállóságba és megfogadtam, hogy nekem igazi, szerető családom lesz...)
Én nagyon vágyom még egy babára, de a mostani felállásban biztosan nem lesz, mégpedig elsősorban az anyagiak miatt, másfelől a férjem nem akar harmadikat és nekem nem biztos, hogy lenne erőm újra végigcsinálni amit az öcskösnél megéltem. Pedig úgy érzem, én még tartozom a világnak egy kis élettel, nekem még nem kerek a létszám.
Mindketten egy gyermeket akartunk és össze is jött.:)
Imádjuk a fiúnkat és ő marad az egyetlen gyermekünk.3 éves.
A kapcsolatunk kezdetén és mint házasok is ugyanígy gondolkodunk és ez nem is fog változni, szóval köztünk teljes az összhang, minden stimmel.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!