Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Azt mondják a második szülés...

Azt mondják a második szülés könnyebb és gyosabb is. Mennyire van ennek valóságalapja?

Figyelt kérdés
2016. máj. 3. 11:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem totál ugyanannyi volt időben és fájdalomban is. Mindegyikük szinte percre pontosan 6 óra alatt született meg.
2016. máj. 3. 11:23
 2/10 anonim ***** válasza:

Az elso gyerek 6 ora 20 perc alatt szuletett meg, oxitocint kaptam, de epiduralt is, szoval nagy fajdalmaim nem voltak.

Masodik gyerek szinten oxi, epi, 2 ora 5 perc alatt bujt ki, fajdalmaim itt se nagyon voltak.

(Harmadikat is szultem, o szinten a fenti forgatokonyv szerint 3 ora 20 perc alatt)

2016. máj. 3. 11:33
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem az első 14 óra volt, nagyon-nagyon fájt, a második 5 óra és egészen elviselhető volt.
2016. máj. 3. 12:38
 4/10 anonim ***** válasza:
1 óràval volt rövidebb a második, de rosszabb volt! A kitolással különösen megszenvedtem!
2016. máj. 3. 13:24
 5/10 anonim ***** válasza:
Elso babam 23 ora vajudas utan lett meg, de az eda miatt az utolso 3 orat es a kitolast nem ereztem.A lanyommal 12 orat vajudtam, es eda nelkul szultem, es nem volt veszes.Na jo akkor nagyon fajt...Nekem a 2.jobban fajt, de valoszinu amiatt hogy az eloszor eda-t kaptam.
2016. máj. 3. 13:37
 6/10 anonim ***** válasza:

1. Első fájástól 4 órára teljes tágulás.

2. Első fájástól 23 órára teljes tágulás.

2016. máj. 3. 14:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Természetesen vannak kivételek, de azért nagy többségében a második, ill. többedik szülés gyorsabb, "könnyebb".
2016. máj. 3. 20:50
 8/10 A kérdező kommentje:

Most tudtuk meg,hogy jon a vart teso! :)

Az utolso mensi elso napjatol szamitva 4hetes vagyok!

Az elso viszonylag alom szulesem volt! Bar nem akartam fajdalomcsillapitast,megis sor kerult ra,ugyanis a babam nem akart inditasra se jonni,igy tagulni se nagyon tagultam es a dokim mondta,hogy az en esetemben most erosen javasolja az epiduralt,mert hosszu es rendkivul fajdalmas szulesnek nezunk elebe,igy hala istennek elfogadtam,nameg azt mondta,hogy az epidural segiti a tagulast is!

A masodiknal szeretnem teljesen termeszetesen szulni,mindenfele csillapitas nelkul,ha minden feltetel adott lesz,ezert kerdeztem! Koszonom a valaszokat! :) mar most olyan izgatott vagyok,pedig meg boven van hatra idom ezen gondolkodni :D

2016. máj. 3. 23:11
 9/10 anonim ***** válasza:
Az elsőnél 8 körül értünk a kórházba, magzatvíz egy része elfolyt otthon, fájások akkor már 2. napja voltak éjszaka is fél óránként keltem miatta, 11:07-kor megszületett kb. 4. tolásra. A másodiknál fél 12-kor még uh-n voltam, ahol kérdezték is, hogy nincsenek-e fájások, mert nagyon lent a baba, reggel óta már 15 percesek voltak, akkor is 1,5 napja már otthon is voltak 0,5-1-2 óránként. Felküldtek szülőszobára, burokrepesztés után 4 perccel kint volt ő is 2. tolásra. Igaz a másodiknál sokkal intenzívebbek és erősebbek voltak a fájások, de hamarabb megvolt, illetve nem kellett se vágni, se metszeni.
2016. máj. 4. 08:14
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem a második gyorsabb volt és enyhébb fájásokkal vittem végig.
2016. júl. 2. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!