Akinek indított szülése volt mesélne róla?
du közölte az orvos, hogy másnap reggel 5kor pakoljak össze és megindítja.
az indítás annyt tett, hogy az előkészületek (borotválás, beöntés) után bekötötték az oxitocint.
iszonyú derékfájásom lett tőle :o
kb 2,5 órával később burkot repesztettek.
azután jöttek az IGAZI fájások (bár az nst szerint előtte is azok voltak), nemsokkal később már tolófájások.
azzal vittek végül műtőbe.
nincs hasonlítási alapom, nem tudom, milyen, ha magától indul. de tény, hogy indított szülésnél könnyebben köt ki a műtőben az ember.
Nem kifejezetten indított volt, de kaptam oxitocint. Akkor fel sem tűnt, utólag, a zárójelentésen láttam. Olyan nagyon durva fájdalom nem volt.
Volt egyszer vesegörcsöm, az ezerszer jobban fájt. Sőt, a begyulladt fogam is. 10-es skálán a vesegörcs 10, a fog 9, az oxitocinos fájás olyan 6-os lenne.
Mondjuk utána kézzel tépkedték a méhlepényt, érzéstelenítés nélkül, azt már megszavaznám egy 12-esnek a 10-es listán.
Ha már 2 ujjnyira nyitva vagy, reménykedhetsz, hogy addig megszületik, főleg, hogy 2. baba. Nekem az első szülésemet indították. Betöltött 41. hetesen be kellett feküdnöm a kórházba, de mivel minden rendben volt (uh, nst) még lehetett várni. 6 napig vártunk, és semmi. Akkor azt mondta az orvos, hogy megindítja. Reggel 8-kor gélt (azt hiszem prepidil) helyezett fel, és vártunk, hogy lesznek-e fájások, megindul-e a szülés, vagy császár lesz a vége, mert még akkor is teljesen zárt voltam. Enyhe fájásokkal kezdődött, lassan elkezdtem tágulni, de nem erősödtek a fájások, és nagyon lassan haladtunk. Délután 4-kor burkot repesztettek, onnantól kezdve erős fájásaim voltak, és a tágulás is felgyorsult. Aztán nemsokára kaptam oxitocint, ettől már egybe folytak a fájások, szünet nélkül, de tágultam. Este 8-kor megszületett a lányom. :) Ez az utolsó 4 óra volt nagyon durva, de ki lehetett bírni.
Ne félj tőle, szorítok, hogy addig magától meginduljon!
Az elsovel en is 24 orat vajudtam. Azt mondom, nem lehet ennel roszabb! A masodiknal inditottak, (mert keresztben fekudt, eloszor beforditottak) burkot repesztettek, tobb oran keresztul meg nem fajt, de kb. 5 oraig tartott ami viszont fajt.
Ne aggodj, a 24 orahoz kepest az 5 ora az semmi nem volt.
Kivanok neked egy villamszulest amivel majd itt dicsekedhetsz:) Szoval fajni faj, csak nem mindegy mennyi ideig tart. A 24 oras utan csupa veralafutas lettem a kislabujjamtol a fejem bubjaig, az szenvedes volt a javabol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!