Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés után varratszedés +...

Szülés után varratszedés + kontroll vs. Vér?

Figyelt kérdés
Szülés után erős vérzés van ugye, betét meg minden... Mikor megy az ember varratszedesre meg 6 hetes kontrollra és még mindig vérzik, hogy oldható ez meg tiszta kulturált módon? Ugy értem elég gusztustalan lehet az orvos elott lehúzni a véres betétes bugyit, vérző hüvellyel felülni a székre, közben csöpög a vér stb. olyan kellemetlen lehet. Hogy szokás ez? Még nem szültem soha, most fogok de már előre szégyellem magam hogy ilyen állapotban vizsgálnak ott, mintha menstruálnék épp. Hogy kell ezt elképzelni a valóságban?
2016. ápr. 18. 21:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nem is ertem, miert nem felszivodo varratot hasznalnak :( Ugyanakkor gondolom, hogy a halapenz miatt nem. Csakhogy vissza kelljen menni a dokihoz. Itt Hollandiaban felszivodo varratot hasznalnak. Gondolom a varratszedes sem egy leanyalom.

A vert letorlik vattaval, en vizsgalat elott gyorsan letorolnem alul, (max. vigyel egy sajat szemeteszsacskot, ne kelljen kellemetlenul allnod a veres betettel a kezedben, illetve vigyel uj betete is) aztan fekudnek fel az asztalra.

2016. ápr. 19. 09:59
 12/18 anonim ***** válasza:
A 7. vagy 8. héten is mehetsz kontrollra.
2016. ápr. 19. 10:47
 13/18 anonim ***** válasza:

Nézd egyrészt hülyeség, hogy ha a 6.hétre újra megjön el kell napolni (miért is???). Nekem mindkettőnél így jött meg (2 hét alatt elmúlt a vérzés szülés után, majd ugye a 6. ra megjött. A dokit nem ez érdekli, hanem hogy te milyen állapotban vagy, ill. így meg tudta állapítani, hogy ez valóban menstruációs vérzés, vagy valami nincs rendben és újra visszajött a vérzés.

A varratszedésre pedig azt válaszolnám, hogy sok helyen azért használnak nem felszívódó varratott, mert az jobban tart és szebben összeforr a gárseb. Nekem a doki meg is kérdezte mindkettőnél mivel varrjon én az elején nem értettem, hiszen ő ért hozzá, aztán elmagyarázta, hogy melyik miért jó/"rossz". Így én a nem felszívódónál döntöttem, nem is látszik a heg. És a varratszedésnél nem kér külön pénzt, pedig magánba járok hozzá.

2016. ápr. 19. 11:38
 14/18 anonim ***** válasza:

Egy szülész-nőgyógyász szakmájához hozzátartozik a vérző nő látványa. Miután műtétes szakma, ezért napi szinten találkoznak a vér látványával. Minden műtétnél van vér, ezért sem a sebész, sem a szülész nem idegenkedik tőle. Ez a munkájának a része, teljesen természetes dolgok. Egy szülésnél is van vér, van méhlepény stb.

Ez csak nekünk nőknek kényelmetlen, hidd el. Én is paráztam kicsit, amikor spirált akartam felrakatni, mert azt is a menzesz alatt kell. Nekem már előre szólt az orvosom, hogy eszembe ne jusson emiatt zavarba jönni, mert neki ez semmi, egyáltalán nem számít, nem zavarja. Legyek nyugodt efelől. Ezt tudom neked is mondani.

Vizsgálat előtt lezuhanyzol, viszel nedves törlőt, ezzel áttörlöd magad a vizsgálat előtt még egyszer. Ennyi.

2016. ápr. 19. 13:33
 15/18 anonim ***** válasza:
Kicsit én is kellemetlenül éreztem magam. De az orvos tudja nagyon jól, hogy ilyenkor még vérzel stb. Az orvosok többsége gondolom nem néz oda mikor levetkőzöl. Pl. az enyém addig mindig összeszedte a gumi kesztyűt stb, míg levetkőztem, felültem az asztalra.
2016. ápr. 19. 13:48
 16/18 anonim ***** válasza:
Fenyegető vetélés és haematóma miatt véreztem,emiatt uhra kellett mennem elég gyakran.Egy ilyen alkalommal mondta az uh után a doki,hogy megnézné a betétet mennyi vérzésem van még,letoltam a bugyim.Férjem mellettem állt 😂 szegény oda se mert nézni 😂
2016. ápr. 19. 20:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Ez csak vér. Mindegy hogy honnan jön, ugyanaz.
2016. ápr. 20. 15:06
 18/18 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a sok hasznos választ :) Sokat segítettek :) Megpróbálom lelkileg felkészíteni magam :D
2016. ápr. 20. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!