Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért kell 3 napig bent maradni?

Miért kell 3 napig bent maradni?

Figyelt kérdés

Unokahugom Londonba szülte a kislányát. Hajnalba ment be és már aznap délután haza engedték.

Azon kivül, hogy a tb csak 72óra benttartozkodás után fizetu ki a teljes összeget a kórháznak, miért tartják bent 3 napig a nőt és a gyereket? Egészségügyi szempontból kérdezem.

2016. ápr. 2. 19:05
 1/8 anonim ***** válasza:
64%
Nincs eü oka anyai reszrol, akkor jar utanad az allami tamogatas es kesz. En maganban szultem Budapesten, 2 nap utan hazamehettunk. Ha a babaval vagy velem baj lett volna akkor maradtunk volna még.
2016. ápr. 2. 19:09
 2/8 anonim ***** válasza:
68%
Létezik ambuláns szülés, csak nem díjazzák a kórházak a fent említett okokból. Nézz utána.
2016. ápr. 2. 19:20
 3/8 anonim ***** válasza:
39%

Az anya hazamehet elvileg, de a babát nem adják ki. Amit én személy szerint meg is értek.

De jöhettek ezzel a le vagyunk maradva Nyugathoz képest duma.

2016. ápr. 2. 19:21
 4/8 anonim ***** válasza:
57%
Inkább a baba miatt fontos. A babák a második nap környékén még be tudnak sárgulni, meg tudják figyelni, rendesen beindul-e a tejtermelés. Azt hiszem, néhány rutinvizsgálatot is elvégeznek a babákon az első pár napban, és BCG-oltást kapnak.
2016. ápr. 2. 19:22
 5/8 anonim ***** válasza:
30%
Női részről nem igazán van jelentősége (tehát már mondjuk a következő vizitnél is hazaengedhetnék az anyát, ha minden oké). Nálunk viszont a babát minden nap megnézte a neonatológus, illetve ha pl mondjuk anya kenetében volt streptococcus akkor a szülés utáni 6, 24 és 48 órában vesznek vért a babától (illetve a hazaengedés reggelén), hogy lássák minden rendben van-e (+ ugye szüléskor kenet, de ennek eredménye később érkezik csak meg), ha emelkedik a szint rögtön tudják antibiotikummal kezelni. Én az elsővel úgy voltam, hogy a kenet negatív lett a babának mégis volt fertőzése (épp kenetvételkor nem voltam pozi), így mivel a babótól csak az indulás reggelén vettek vért akkor derült ki, hogy nincs minden rendben és még 5 napig benn kell lenni, a másodiknál már alapból úgy "kezeltek", hogy van strepto-m, így figyelték a babát, nem volt vele gond, egyből jöhettünk haza 3 éjszaka után (este szültem így volt 3 éjszaka, egyébként csak 2 lenne), de ha gond lett volna, akkor már azonnal adják az antit és nem kellett volna tovább bennmaradni. Szóval szerintem van értelme, én inkább vagyok ott 2 napot, menjek vissza mert valami gond van.
2016. ápr. 2. 19:23
 6/8 anonim ***** válasza:
69%
Az OEP-es ok miatt főként és ha már ott van a baba-mama kitöltik az időt ezekkel a vizsgálatokkal, amiket ambulánsan is megcsinálhatnának.
2016. ápr. 2. 19:54
 7/8 anonim ***** válasza:
65%
Bocs az offért, de jobb lenne pl. császár után másnap v. harmadnap ambulánsan vinni a babát PKU szűrésre, és sorbaállni vele? Ha mindent megcsinálna a háziorvos, még ünnepek alatt is, háznál, akkor kényelmesebb lenne, de nyilván ez utópia.
2016. ápr. 2. 21:28
 8/8 A kérdező kommentje:
Normàl szülèse volt, csàszàrnàl nem tudom, hogy haza engedtèk e volna.
2016. ápr. 2. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!