Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Epidurális fájdalom csillapitá...

Epidurális fájdalom csillapitással, is annyira fájdalmas a szülés, vagy azért érződik a hatása, és sokkal könnyebb?

Figyelt kérdés
Edával szeretnék szülni,van még pár hetem hátra,de már félek mi lesz.Azzal tényleg jóval könnyebb lesz?
2010. ápr. 4. 09:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem jött be, mert a tolófájásoknál már semmi hatása, így viszont nem volt meg a fokozatos átmenet. Eleinte szinte semmi, majd egyszerre nagyon durva fájások. Igaz, nekem eléggé meg lett bonyolítva a szülésem.

Amúgy van, akinek meg nagyon bejött a dolog, szóval ez változhat.

2010. ápr. 4. 10:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem úgy is nagyon fájt, de a férjem és a szülésznő szerint látszott rajtam, hogy tovább bírom. Ez azt jelenti, hogy pl. a 90-es fájások helyett csak 130-nál kezdett iszonyatosan fájni. Tolófájásaim viszont egyáltalán nem voltak, egy ideig nyomtam, amikor mondták, aztán kiment a doki, mondta, hogy megvárjuk, amíg elmúlik a hatás, aztán 10 perc múlva megszületett a lányom, doki nem is volt bent.
2010. ápr. 4. 10:29
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem semmit nem hasznalt, ugyanugy ereztem minden fajast, semmit nem tompitott rajta.
2010. ápr. 4. 12:36
 4/10 A kérdező kommentje:

Húú köszönöm a válaszokat,hát ettől nem dobódtam fel:-))

Félek nagyon dehát csak túl élem majd valahogy.

2010. ápr. 4. 12:37
 5/10 Nikcsi ***** válasza:
100%

Szia!

En most racafolok mindenkire. :) Nekem nagyon bejott. Elso szulesem eda nelkul volt, 30 ora, 2 es fel oras kitolassal, igy ez utan ugy dontottem hogy a masodiknal edat kerek.

Mikor bementunk a korhazba meg optimista voltam hogy nem kell nekem epiduralis, aztan egy ora mulva olyan brutal fajasok jottek (elso szulesemnel nem voltak ilyen erosek) hogy szinte visitottam erte. :) Fel 11-kor kaptam, 1 orara meglett a kisfiam. Nekem nagyon bejott, 20 perc utan hatott, ereztem a fajasokat, de nem fajtak. A tolofajasoknal ugyanez volt, ereztem hogy mikor jonnek es igy szepen tudtam nyomni, par nyomasra meg is lett a baba.

2010. ápr. 4. 13:29
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
nekem is nagyon bejött.én 3-at kaptam egyiket mér az elején utana tudtam is picit szundizni utana kaptam az oxival együtt onnantól fe4lgyorsultak az események mert rá kb 1.5 órára megszületett a lányom.és az utolsót a varrásra kaptam semmit nem éreztem belöle.nekem az sem fájt amikor a branült berakta az anesztes a gerincembe sem a gátmetszés.én már ott áldottam aki ezt kitalálta.ja amugy én azert kaptam 3-at mert nagyon magas lett a vérnyomásom és nem is tágultam.könnyü szülést...5 hetes pici lány anyukája
2010. ápr. 4. 13:37
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon bejött.

Hajnalban elfolyt a vizem, de nem jöttek a fájások. egy nappal később oxitocinnal indítottak. Azt még bírtam. De amikor a doki megrepesztette a burkot, és egybefüggő 3 perces, brutál fájáim lettek, akkor a harmadik után kértem az edát. Nem akartam feleslegesen hősködni, hogy aztán épp a kitolásra menjen el a maradék erőm.

Nem bántam meg. Így aztán maradt erőm kitolni a kisfiamat. Bár így is iszonyatosan elfáradtam, hiszen előtte két éjjel nem aludtam, és két napig kórházban feküdtem, ennem meg nem adtak, hátha császár lesz belőle. Olyan gyorsan tágultam, hogy a második adag EDA kitartott a kitolás idejére is, így nem éreztem a fájásokat, csak a székelési ingerből tudtam kiindulni. 5 fájás alatt lett meg a kisfiam.

Utána megemelték az adagot, így fájdalom nélkül tudtam kivárni, amíg a doki matyóhímzést csinált a méhszájamtól a fenekemig, másfél óra alatt, mert hiába vágtak, kétoldalt azért csúnyán repedtem a túl gyors tágulás miatt.

2010. ápr. 4. 15:24
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm,szépen ,végre egy kis nyugtató hir:-))Kellemes ünnepeket kivánok mindenkinek!
2010. ápr. 4. 17:01
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon bejött. Első szülésem volt indított szülés volt túl hordás miatt. De végül is 5 perces fájásokkal mentünk be a kórházba, de csak az nst mutatta a fájásokat és nem éreztem semmit. 9-kor burkot repesztettek és rögtön 2 perces nagyon erős fájásaim lettek. 1 órán át bírtam és kértem az Eda-t. Az annyira jó találmány, hogy még aludtam is vajúdás alatt. A vége, kicsit rossz volt amikor múlt a hatása és vártuk a toló fájásokat, de kilehetett bírni. A kitolással pedig 20 perc alatt meg voltam.
2010. ápr. 4. 19:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Én 2x szültem vele,anélkül meg sem próbálnám.

Mindkétszer kitolási szakban is csak enyhe kakálási ingert éreztem,csak mondták,hogy mikor nyomjak.Azt nem éreztem,hogy hova nyomok,de sikerült!

2010. ápr. 7. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!