Epidurális fájdalom csillapitással, is annyira fájdalmas a szülés, vagy azért érződik a hatása, és sokkal könnyebb?
Nekem nem jött be, mert a tolófájásoknál már semmi hatása, így viszont nem volt meg a fokozatos átmenet. Eleinte szinte semmi, majd egyszerre nagyon durva fájások. Igaz, nekem eléggé meg lett bonyolítva a szülésem.
Amúgy van, akinek meg nagyon bejött a dolog, szóval ez változhat.
Húú köszönöm a válaszokat,hát ettől nem dobódtam fel:-))
Félek nagyon dehát csak túl élem majd valahogy.
Szia!
En most racafolok mindenkire. :) Nekem nagyon bejott. Elso szulesem eda nelkul volt, 30 ora, 2 es fel oras kitolassal, igy ez utan ugy dontottem hogy a masodiknal edat kerek.
Mikor bementunk a korhazba meg optimista voltam hogy nem kell nekem epiduralis, aztan egy ora mulva olyan brutal fajasok jottek (elso szulesemnel nem voltak ilyen erosek) hogy szinte visitottam erte. :) Fel 11-kor kaptam, 1 orara meglett a kisfiam. Nekem nagyon bejott, 20 perc utan hatott, ereztem a fajasokat, de nem fajtak. A tolofajasoknal ugyanez volt, ereztem hogy mikor jonnek es igy szepen tudtam nyomni, par nyomasra meg is lett a baba.
Nekem is nagyon bejött.
Hajnalban elfolyt a vizem, de nem jöttek a fájások. egy nappal később oxitocinnal indítottak. Azt még bírtam. De amikor a doki megrepesztette a burkot, és egybefüggő 3 perces, brutál fájáim lettek, akkor a harmadik után kértem az edát. Nem akartam feleslegesen hősködni, hogy aztán épp a kitolásra menjen el a maradék erőm.
Nem bántam meg. Így aztán maradt erőm kitolni a kisfiamat. Bár így is iszonyatosan elfáradtam, hiszen előtte két éjjel nem aludtam, és két napig kórházban feküdtem, ennem meg nem adtak, hátha császár lesz belőle. Olyan gyorsan tágultam, hogy a második adag EDA kitartott a kitolás idejére is, így nem éreztem a fájásokat, csak a székelési ingerből tudtam kiindulni. 5 fájás alatt lett meg a kisfiam.
Utána megemelték az adagot, így fájdalom nélkül tudtam kivárni, amíg a doki matyóhímzést csinált a méhszájamtól a fenekemig, másfél óra alatt, mert hiába vágtak, kétoldalt azért csúnyán repedtem a túl gyors tágulás miatt.
Én 2x szültem vele,anélkül meg sem próbálnám.
Mindkétszer kitolási szakban is csak enyhe kakálási ingert éreztem,csak mondták,hogy mikor nyomjak.Azt nem éreztem,hogy hova nyomok,de sikerült!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!