Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik ambulánsan szültetek...

Akik ambulánsan szültetek (tehát terveitek szerint csak szülni mentetek be a kórházba) és nem volt semmi komplikáció, a szülést követő néhány óra után hazamehettetek a babával együtt, vagy mégis maradni kellett?

Figyelt kérdés
2016. márc. 20. 12:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%

Az, hogy mi van a gyerekkel, mindig a szülő felelőssége. Ha jól tud, az ambuláns szülés feltétele, hogy naponta látogassa gyerekorvos, márpedig ennél sűrűbben a kórházban sem nézegetik a gyerekeket. Enyhe sárgasággal nem is csinálnak semmit, az én kisfiamat is úgy engedték ki a kórházból, hogy szemmel láthatóan sárga volt a bőre. Annyi volt a teendő, hogy 3-4 óránál több nem maradhatott ki két szoptatás között, de amúgy szépen elmúlt kb. 2 hét alatt.

A babák nagy részének semmi kezelendő baja nincs születés után, ha meg adódna valami, a gyerekorvos észreveszi, ahogy a kórházban történne. És nem, nem kell bocsánatot kérni a kórházi személyzettől, sem szégyenkezni, mert élsz egy törvény adta jogoddal. Be kell menni, ellátást kell kérni a gyerek részére, ha olyan súlyos a gond, ennyi. De ennyi erővel az ötéves gyerekeddel is szégyenkezve menjél orvoshoz, mert a te felügyeleted alatt lett valami baja...

2016. márc. 22. 09:12
 12/22 anonim ***** válasza:
36%
Csakhogy én nem veszélyeztettem önszántamból az 5 éves gyerekemet, csak mert nekem derogál 3 napot kórházban lennem, mert hogy jajj meg fúj... Egyébként igen. az enyhe sárgasággal nem csinálnak semmit. Csakhogy az enyhe sárgaságból is fél óra leforgás alatt halállal végződő kórkép lehet. Én nem tudnék utána többet a tükörbe nézni. Kérdező, ennyi erővel felesleges bemenned szülni. Szülj otthon és meg van oldva a dolog.
2016. márc. 22. 14:37
 13/22 anonim ***** válasza:
34%
12-es, senki sem veszélyeztet senkit, úgyhogy nem tudom, mit pattogsz. Nem is az volt a kérdés, amiről te hadoválsz, úgyhogy pofát súlyba, nem tudom, minek kárálsz itt. A veszélyeztetés fogalmával sem vagy tisztában, úgyhogy ne dobálózz olyan kifejezésekkel, amiket nem tudsz korrektül használni. A törvény lehetővé teszi, hogy az anya újszülött gyermekével távozhasson a kórházból, ha mindketten egészségesek. Más kérdés, hogy a gyakorlat az, hogy 3-4 napig bent maradnak, de egyáltalán nem muszáj.
2016. márc. 23. 13:01
 14/22 anonim ***** válasza:
33%
Igen nem vagyok tisztában, gondolom az egészségügyi diplomámat is a piacon vettem igaz? Engem aztán nem érdekel, ha a kérdező gyereke jövőre plusz egy adat lesz a gyermekhalálozási statisztikánkban. Épp két hete volt ilyen konferencia, és ott volt egy hasonló eset, ahol hasonló körülmények miatt halt meg a baba. Úgyhogy utolsó, de pampogj itt nekem ha fogalmas sincs az egészről..Három újszülött halál volt tavaly a megyénkben és az egyik ez. 1/3 arány pedig szerintem rengeteg... De gondolom te is az értelmesebbek közé tartozol mint a kérdező...
2016. márc. 23. 13:05
 15/22 anonim ***** válasza:
36%
ja és ha pár óra múlva távozik honnan tudják hogy egészséges, kedves nagyon okos 85%-os? Mivel a kiválasztásnak, anyagcserének a második napra kell beindulnia, PKU-t se születés után vesznek le egyből... Valamint kimutatták, hogy a legtöbb életet veszélyeztető rendellenesség a második napon derül ki.
2016. márc. 23. 13:07
 16/22 A kérdező kommentje:
Utolsó: a kérdésben hol van az, hogy én ambulànsan akarok szülni? Hogy mersz engem és az én leendő gyermekemet a szàdra venni? Te egêszségügyi dolgozó vagy? Valahogy lediplomàztàl de az érzelmi intelligenciàd egy nagy nulla. Sajnàlom azokat a szerencsétleneket, akik a te kezed közé kerülnek...
2016. márc. 23. 22:11
 17/22 anonim ***** válasza:
54%
Számomra egyértelmű, hogy aki nem akar így szülni, az nem is kérdezgeti. És az én intelligenciám még mindig magasabb, mint azoké a nőké, aki ilyen módon kockáztatják a gyerekük egészségét a saját kényelmük miatt. Ilyen mértékű butaság és felelőtlenség fájdalmas. Te menj haza ha akarsz, a te életed, ha komplikáció adódik veled, te döntöttél így, nem zavar, de a gyerek életét ne kockáztasd. És tényleg, miért nem szülsz ennyi erővel otthon?
2016. márc. 24. 14:42
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Számodra lehet, hogy egyértelmű, de ennek egyszerű magyarázata van: valószínűleg még soha semmi iránt nem érdeklődtél csak úgy, hogy megismerd, hogy megértsd. Ez sok mindent megmagyaráz mondjuk.
2016. márc. 24. 14:54
 19/22 A kérdező kommentje:
17-es: úgy làtszik még mindig nem érted, hogy nem vàrok babàt. Ha majd egyszer eljön az idő, hidd el, nem fogom veszélyeztetni az életét, nem önàllóan fogok dönteni a sorsa felől. Én ebben a kérdésemben màsok tapasztalataira vagyok kíváncsi az ambulànsan szüléssel kapcsolatban.
2016. márc. 24. 22:31
 20/22 anonim ***** válasza:
Ez a gyakorlatban hol működik? Konkrétan van ilyen kórház Magyarországon ahol szülés után hazaviheted a gyereket rögtön? Most született a második, de az elsővel is ugyanígy volt, 3 éjszakát bent kellett tölteni. Vagy hogy megy ez?
2018. júl. 7. 04:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!