Hálapénz nélkül ugyanúgy bántak veletek mintha fizetettek volna?
Fogadott orvosom volt és ügyeletes a szülésznő. Ő is kedves volt, mondjuk utólag adtam neki hálapénzt de mivel azt utólag adják, így nincs különbéség.
Fogadottnál ez inkább tarifa megnevezés.
ügyeleten szültem ...
de teljesen jó volt, odafigyeltek rám, kedvesek voltak
szal 100% pozitív a tapasztalat :-)
Minkétszer ügyeletsenél szültem, teljesen elégedett voltam az orvossal, szülésznővel, csecsemősökkel is. Kedvesek voltak, ha kérdésem volt, normálisan válaszoltak.
Az orvos, akinél a gyerekem született, utána mindig kérdezte a folyosón, h hogy vagyunk.
Szobatársamnak fogadottja volt. Vagyis lett volna, de utolsó pillanatban közölte, h nem ér rá. A másiknak is volt fogadottja, az szülés után bejött hozzá, h mizujs van, a többi napokon nem jelent meg.
Igen, mindkét szülésemnél. Bár az első nem volt olyan jó élmény, de nem a fogadott orvos / hálapénz hiánya miatt, hanem mert komplikáltra sikeredett. Viszont az ügyeletes orvos mellett a végén már három másik szülészorvos, és a főorvos is ott volt, és baromi kedves volt velem mindenki, na meg a lényeg: a legjobb tudásuk szerint láttak el. Egy percig sem éreztem azt, hogy én ott ne számítanék ugyanannyit, mint akárki más, akinek mondjuk saját orvosa van.
A második szülésem ehhez képest egy álom volt, mindenféle komplikációtól mentes, meg közben szerkezetileg is eléggé átalakult a kórház, így eleve sokkal barátságosabb hangulata lett a szülőszobának is, így sokkal jobban éreztem magam az egész folyamat alatt. Ügyeletes szülésznő, ügyeletes, fiatal doki, mindkettő nagyon kedves volt, a szülésznőnek pedig nagyon hálás vagyok, hogy összehozta a gátvédelmet, pedig nálam már volt egy pont, amikor azt mondtam, hogy nem érdekel, inkább vágjon, de nem bírom tovább, amikor ő azt mondta, hogy bízzak benne, pár másodperc már csak, ha ezt kibírom, utána örülni fogok, hogy nem vágtak. Igaza lett :)
Sajnos nem tudom, mi a neve a szülésznőnek, pedig pont arra gondoltunk a férjemmel, hogy a harmadik szülésnél majd jó lenne biztosra menni, hogy ő legyen ott, mert annyira profi, és a személyisége is olyan, hogy imádtuk :) De az az igazság, hogy a mi kórházunkban a szülészeten én még rosszat amúgy sem hallottam senkiről. Inkább a csecsemős nővéreket szokták itt szidni, és az első gyereknél nekem sem voltak jó tapasztalataim velük, de most, a másodiknál nem volt okom panaszra velük kapcsolatban sem. Jó, van, amelyiknek érdekes a stílusa, de úgy kimondottan bunkó ott sem volt senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!