Szülésnél volt fájdalmasabb dolog az életetekben?
Én 13 órát vajúdtam, de ebből "csak" 3 óra volt tolófájás (aki átélte tudja, hogy 20 perc is elég, nemhogy 3 óra). Ott akkor nem az jutott eszembe, hogy mindjárt meghalok (mint ahogy sokan mondják), hanem az, hogy nem szülné meg más helyettem ezt a gyereket? :DDD Végülis megcsászároztak, de a felépülés durvább volt. Aztán mikor hazajöttünk a picivel az első pár hét nagyon kemény volt, és akkor már azt gondoltam, hogy a szülés p@csafüst ehhez képest :DDD A kislányom olyan hangosan tudott üvölteni, hogy azóta gyakorlatilag megsüketültem :DDD Egy hónapra begyulladt a lábamon a köröm. Elmentem vele sebészetre, ahol egy idióta orvos elkezdte feszegetni a benőtt körmöment, és közölte, hogy semmi baja. Na akkor azt mondtam a szülés nem fájt ennyire. (Egy nap múlva a pedikűrös kivágott egy kb másfél centis benőtt darabot.)
Szóval én is hozzád hasonlóan szülés előtt ezeket böngészgettem, mert kíváncsi voltam, de megnyugtatlak. Fáj, de simán ki lehet bírni. És sztem túlzás az a szöveg, hogy "én majd belehalltam".
Könnyű szülést neked!
Egy 8 hónapos kislányka nagyon boldog anyukája :)))))))
A kérdésedre a válaszom: Nem.
Azért remélem még egyszer átélhetem ezeket a fájdalmakat! :) Tervezünk még egy kis öcsit! :)
Kedves 22:18-as
nekem sem a szülés volt a legfájdalmasabb dolog az életemben (szétrepedt a hasfalam a vakbélműtétem után egy fertőzés miatt, és a dokik nem vették észre, hanem két hét után a seb szétnyílt, repedt, és ömlött a genny - a sebész előtte való nap vizsgált, és szerinte csak hisztiztem )
De: a szülésnél volt egy pont, amikor tényleg halálfélelmem volt. 4900 grammos 38 cm fejű kislányt szültem. Kint volt a feje, azt hittem túl vagyok rajta, hát nem. elakadt a gyerek se vissza, se kifelé. pedig addig simán ment minden : 12 óra oxitocin stb. Szültem előtte két nagy babát (4550 gramm, és 4730 gramm ) Tehát nem erre számítottam. A feje kint volt és én csak azt tudtam, hogy mostmár nem lehet műtőbe menni, mert innen már csak kifele jöhet. Emlékszem a doki arcára, láttam, hogy próbál nyugtatni, én meg azt mondogattam, hogy csak a gyereknek ne legyen baja, én akkor úgy éreztem én ezt úgyse élhetem túl. Ez egy érzés, nem a fájdalom, hanem a kétségbeesés miatt. Ahogy rohangáltak körülöttem, forgatták a gyereket, halottam a gátmetszést, mert a doki nem várta meg a következő fájást, teljesen más tudta alatt, de halálérzésem volt. Annyira fájt, hogy nem éreztem, inkább zsibbadt mindenem (semmi fájdalomcsillapító). Nem tudom végülis mit csináltak, de kb. 10 perc után sikerült megszülnöm az én lányomat. Sajnos a szülés közben a méhlepény darabokra szakadt, így azt is kikaparták utána. Még két óra múlva is alig bírtam megmozdulni, úgy sajgott mindenem deréktól lefelé, a lábaim meg csak remegtek. Hajnal kettőkor mentem vissza a kórterembe a szülőszobáról, és reggel 5kor hozták szopizni. az a három óra alvás csodákat tett. Nem fájt semmim :-), kiderült, hogy csak két öltésem van (az első babámnál 19 öltéssem volt összesen kívül-belül). Így utólag nem érzem fájdalmasnak, de az a 10 perc beleégett az agyamba, azt nem tudom megszépíteni. De a lányomnak nincs semmi baja, kis góliát :-), a szülés másik 16 óráját bármikor bevállalnám mégegyszer.
Nekem sem volt egyszerű... A kislányom úgy bújt ki, h. a keze a fejénél volt, tehát a könyökével végigszántott, mindent szétszakított a végbélig (még azt is), 2 orvos varrt össze másfél óra alatt... DE mégis azt mondom, h. bármikor visszamennék a szülőágyra, mert nincs annál csodálatosabb, mint mikor kicsusszan belőled a kisbabád és ráteszik a melledre, egymás szemébe néztek... és jajjj!! Minden fájdalom elrepül és meglepően gyorsan regenrálódik a nő odalent.
Egyszer be volt gyulladva a fülem, na, arra azt mondom, h. az mindennél fájdalmasabb volt! Inkább két könyökös szülés, mint egy fülgyulladás!
én szerencsés vagyok, mert két gyermekem van, és mindkettő szülés nagyon könnyű volt. Mindkét esetben úgy tágult ki három ujjnyira a méhszáj, hogy sétálgattam, beszélgettem a férjemmel... szóval alig alig fájt. Utána burokrepesztés volt, az első gyereknél a 4.ujjnyi tágulás 3óra volt, +40perc tolófájás+gátmetszés, a második babánál burokrepesztés után 30perc volt a 4.ujjnyi tágulás és negyed óra a kitolás+gátvédelem.
Nem volt vészes. Más dolgok sokkal jobban megviseltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!