Szülés után megmondják a gyermek vércsoportját, kap a kismama erről dokumentumot?

Szombathelyen sem nézik automatikusan. Az anya vércsoportját ellenanyagokra ugye nézik többször is terhesség alatt, ha ott nincs probléma, a gyerek vércsoportja egészen addig indifferens, míg neki esetleg nincs szüksége vérre. És úgyis mindig újra nézik, úgyhogy hiába van egy régebbi eredmény.
Én Rh+ vagyok és úgy általában minden ellenanyag-szűrésem negatív volt. A 6 éves lányomnak nemrég volt orrmandulaműtétje, előtte elküldtek bennünket vércsoport-meghatározásra, na ott derült ki. A két kétévesemnek nem tudom a vércsoportját.

Mimdig megnlzik, kötelező a saroknál szúrják meg és az a vérminta több tesztre is megy.
Az hogy nincs rajta a zárón, vagy nem közlik az anyukávál más kérdés.
Több genetikai betegséget is megnéznek az első vérből annak az eredménye is csak akkor van közölve ha muszály..

Amikor én születem, még megnézték. Az más, hogy 2 helyre 2 különböző vércsoportot írtak. De a testvéreimnél már nem nézték, 18 és 14 évesek. Én is ugyanebben a kórházban szültem nem rég, a lányomnak se nézték. A férjem rá is kérdezett, hogy miért nem, azt mondták azért, hogy ne kelljen feleslegesen megbökni. De ugye az anyagcsereszűrés miatt amúgy is bökni kell.
Más városba költöztünk, itt meg az orvos csodálkozott, hogy hogyhogy nem tudjuk a gyerek vércsoportját.

Sem a 9 éves nagyfiamnak, sem az egyhetes kisfiamnak nem volt rajta a záróján a vércsoportja. A nagyéról fogalmam sincs a mai napig, a kicsiéről csak annyit tudok, hogy RH negatív, mert az enyém meg pozitív, és kapnom kellett szülés után emiatt injekciót.
Pécs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!