Hány percesekkel mennél be a kórházba, ha inkább otthon szeretnél vajúdni, a kórház pedig 20-25 perc kocsival?
Ha elfolyt a magzatvíz azonnal mennék, egyébként mindkétszer itthon vajúdtam, és stabil 5 perces fájásokkal indultam el. A 2-3 percesekig azért nem várnék, mert a kórházban is van adminisztráció, előkészítés...stb, szóval ennyire ne centizd ki. Abban nem hiszek, hogy a kórház miatt állt le valakinél a vajúdás, én otthon voltam, meleg vízbe is ültem, mégis abbamaradt egy pár órára. Aztán kezdődött újra, de sokkal gyorsabban.
Mindkét szülésem gyors volt, a második sokkal gyorsabb, tehát én is nagyon gondolkodom, hogy mikor induljak majd el harmadszorra. Kórházban nem szeretnék vajúdni, de út közben sem szeretnék szülni:)
4. babámat várom.
Az 1. babánál mentünk szinte az első fájásokkal :D 12 óra volt, a szülőszobán, de kellett is, mert a fiam szívhangja többször rendetlenkedett! Nekem nagyon nagy megnyugvás volt, hogy ott vannak mellettem és ha KELL, tudják mit csinálnak.
A 2. babám 40 perc volt. CSAK vérzéssel mentem be (tágulásos, minimális vérzés volt) Felvettek, és onnan számolva a lepény megszületéséig 40 perc volt cakk-pakk
A 3. babával 10 percesekkel mentünk (mondván a 2. turbó szülés volt, és a szülésznőm azt mondta, hogy nyomás befelé) :)
Ennek ellenére 10 órás szülés volt, fájásleállással a 2 perceseknél, oxival, könyökléssel...
A 4. babánál most már totál tanácstalan vagyok :) A kórház szintén 25 percre van...na majd meglátjuk...
5 percesnél indultunk be, 15-20 perc volt a kórház, 4 óra múlva született meg a baba. Magzatvíz kitoláskor folyt el.
De már 5 percesekkel is rossz volt autózni, várakozni a kórház recepción, szobát elfoglalni stb...
Hmm. Hát nekem keményedéssel indult. 28 percesekből gyorsan lett 12 ,ekkora elindultam fürödni,nem vtam benne biztos,hogy szülni fogok,csak tudtam,hogy a melegvíz majd eldönti... Aztán hirtelen 3 percesre váltott. Itt azért már ideges lettem mert a korház 50 percre volt. A kocsiban azért már éreztem,hogy fáj,de inkább csak mintha csipkodták volna a hasam. 7-körûl beértünk,4 ujjnyira tág voltam.
Gondoltam dejó,mindjárt szülök és alig van fájásom :) persze... fél 10-kor burokrepesztés,utána jött a keménye. 12kor mar 10 mp-ként volt fájásom és ígyis csak 14:06-kor született meg a fiunk.
De ha a fájásaim nem rögtön 3 percesekre vált,akkor (ha lett vna) 5 percesekkel elindultunk volna,annak ellenére,hogy a mi korházunk 3 percesek fölött nem is fogadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!