Aki nem ker erzestelenitest a szulesnel vagy elore elhatarozza h nem fog kerni (aztan meg is), annak ki az oka?
Figyelt kérdés
Gondolom, h nem az h szeret szenvedni... De van vmi velemenye h atmegy a bababa vagy megis miert nem ugy all hozza hogy ker?2016. jan. 14. 17:13
11/18 anonim válasza:
Vajúdás alatt nem fájt annyira hogy érzéstelenítést kérjek.Amikor kértem akkor már olyan közel volt a kitolás h már nem lehetett adni.
Második babánál a vajúdást megint jól bírtam,a kitolás meg olyan hirtelen jött,hogy időm nem volt kérni semmit :)A gáz semmit nem ér.A fájdalom küszöböm pedig igen magas.
12/18 anonim válasza:
Mire föl ez a lepontozgatás?
Van, akinek alacsony a fájdalomküszöbe és akár élve is boncolhatnák, van akinek pedig alacsonyabb. Ez annyira gáz? De most komolyan???
Kinek fáj az, ha egy számára tök ismeretlen nő kér fájdalocsillapítást, vagy ha nem kér?? Nem kéne állandóan a piros kezet nyomogatni, nem?
13/18 anonim válasza:
Mi a francert kell lepontozni...Komolyan mondom...ahhh...majdnem csunyat mondtam.Leirom itt hosszan az en tapasztalataim,elmenyem es megy a lepontozas!!!!Hat igy akarjon segiteni v valaszolni az ember
14/18 A kérdező kommentje:
Aki lepontozta a valaszokat, menjen innen, mashol rontsa a levegot. A valaszokat koszonom
2016. jan. 14. 22:59
15/18 anonim válasza:
Én nem kértem elsőre, mert féltem a következményektől, attól, hogy esetleg császár lesz a vége, sokan fájlalják a szúrás pontját később is. Ja és mellesleg nagyon rossz volt az anesztes ellátottság, szóval nem is nagyon megoldható stb. Végül nem is kérhettem volna, mert indított szülés volt, sok-sok oxival, kézzel tágítással, ígyis majdnem császár lett a vége, ha nem sikerül "kézzel-lábbal" a tágítás. Brutál volt, most másodjára azért átbeszélem majd az (új) orvosommal, hogy itt mik a lehetőségek.
16/18 anonim válasza:
Én az elsőnél szinte "rutinszerűen" kaptam(ami még manapság se norma,sőt,sok kórházban még akkor se elérhető,ha fizetsz érte).'92-ben született a fiam,a Péterfy-ben szültem.Az volt az első kórház,ahol 0-24 órában kérhetted az EDA-t.Én,a magam 20 évével,első babával(internet nélkül)még nem voltam ennyire informált,ám nagyon örültem a lehetőségnek.A kicsi 4 óra alatt született meg(az első fájástól) mai napig örök hála a kórháznak,dokinak.Akkor elhatároztam,ha szülök még csakis EDA-val....16 évvel később,2008-ban szültem ismét.Ez a Szt. István kórházban történt,és nem volt automatikus az EDA.Én előre lebeszéltem a dokinőmmel,hogy igen,akarom!Hát,nem került rá sor,mivel simán kibírható volt a dolog(oxitocin,tágítás,semmi nem volt),ráadásul 3 óra alatt meglett a baba.4 évvel később ismét szülés előtt álltam (ua. a dokinő,kórház)EDA ismét lebeszélve.Ám az első fájástól 2 óra telt el a baba megszületéséig....Igazából eszembe se jutott-abszolút kibírható volt,itt se kaptam oxit-,pedig a beadásához szükséges szett oda volt készítve(utólag mesélte a fogadott szülésznőm).Szóval nem feltétlen az én érdemem,hanem a rövid időé,mert nem tudom ha 10-12 órát vajúdok,akkor is vélekednék-e(gyanítom nagyon nem).
18/18 anonim válasza:
Én nem akartam Edát. A végén igen, borzalmasan fájt. Gyenge vagyok és kész. De már nem kaptam. Borzalmas szülésem volt, nem csak hiszti, már császározni akartak, mire végre kijött a baba(nem jól forgott be, több mint 2 órás volt a kitolási szakasz). Gázt kértem és kaptam vajúdás alatt, meg a varrásnál is.Férjem bent volt velem.Akkor eldöntöttük h nem lesz több baba. Ha mégis, akkor CSAK programcsászárral. Lehet lepontozni, de ezt mégegyszer nem!Hiába itt szuszog rajtam az eredménye, de ezt így nem vállalom mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!