Szulesnel kaptatok erzestelenitest? Aki nem, az nem kerte, vagy nem kaphatott? Aki igen az a vajudasra kapta, vagy kitolasra is? Van akinek egyik szulese igy, a masik ugy tortent?
Az első szülésemnél kértem epidurált, kb. 3 órányi vajúdás után, és a beadástól kb. 3 óra múlva született meg a babám. Csak egy adagot kaptam, ami kb. 2 óráig tartott ki teljesen, ezalattt tudtam pihenni, picit bóbiskolni is, ami nagyon-nagyon jól esett. így kicsit össze tudtam szedni magam a kitolásra. Egyébként még akkor is hatott valamelyest az epi, tompított a fájdalmakon.
A második szülésem úgy indult, hogy elfolyt a magzatvíz, rá kb. 1 órára kezdtem érezni a fájásokat, amik már kapásból 2-3 percesek voltak. Mire beért a kórházba a dokim (naná, hogy éjszaka közepén indult meg a szülés), már nem volt idő az epidurálra. Viszont addigra már annyira erősek voltak a fájdalmaim, hogy a doki komolyan megijedt, hogy mindjárt elájulok, úgyhogy gyorsan rámtette az. ún. kéjgázas maszkot. Ez elég kétesélyes,mert van, akinek semmit nem ér, na nálam szerencsére hatott, totál bekábultam tőle, nem éreztem a fájdalmakat, és alig érzékeltem valamit a külvilágból, alig voltam magamnál. Persze amikor levették a maszkot (nem szabad huzamosabb ideig belélegezni), kb. 1 perc alatt kitisztult a fejem, és újra éreztem mindent. így csináltam végig a vajúdás végét, a kitoláskor már nem adták oda a maszkot (csak utána, amikor összestoppolt a doki). Megmondom őszintén, hogy ez utóbbi módszer ugyan nagyon hatékony volt nekem,mint fájdalomcsillapító módszer, de nem volt szinte semmi önkontrollom, nem tudtam kicsit sem irányítani a dolgokat, azt sem tudtam, mi történik velem. (És a mai napig fura egy kicsit, hogy szinte semmire nem emlékszem a saját szülésemből. De mondjuk igazából engem csak a végeredmény érdekel, megszületett a gyönyörű kislányom épen, egészségesen)
Direkt nem kértem és örülök neki.
Gázt adtak a vajúdásnál, de nem kábultam el tőle.
Szerencsére nagyon könnyen szültem, nem fájt nagyon és 5 óra alatt lezajlott az egész.
2. gyereknél sem tervezek kérni érzéstelenítést.
Nem kértem..szerettem volna anélkül végigcsinálni
Se gáz,se eda....
Reggel 7kor kezdődtek a fájásaim rendszertelenül,9re 5 percesek lettek , 11:10-re megvolt a fiam
Másodiknál sem tervezek kérni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!