Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szulesnel kaptatok erzesteleni...

Szulesnel kaptatok erzestelenitest? Aki nem, az nem kerte, vagy nem kaphatott? Aki igen az a vajudasra kapta, vagy kitolasra is? Van akinek egyik szulese igy, a masik ugy tortent?

Figyelt kérdés
2013. nov. 29. 00:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Az első szülésemnél kértem epidurált, kb. 3 órányi vajúdás után, és a beadástól kb. 3 óra múlva született meg a babám. Csak egy adagot kaptam, ami kb. 2 óráig tartott ki teljesen, ezalattt tudtam pihenni, picit bóbiskolni is, ami nagyon-nagyon jól esett. így kicsit össze tudtam szedni magam a kitolásra. Egyébként még akkor is hatott valamelyest az epi, tompított a fájdalmakon.

A második szülésem úgy indult, hogy elfolyt a magzatvíz, rá kb. 1 órára kezdtem érezni a fájásokat, amik már kapásból 2-3 percesek voltak. Mire beért a kórházba a dokim (naná, hogy éjszaka közepén indult meg a szülés), már nem volt idő az epidurálra. Viszont addigra már annyira erősek voltak a fájdalmaim, hogy a doki komolyan megijedt, hogy mindjárt elájulok, úgyhogy gyorsan rámtette az. ún. kéjgázas maszkot. Ez elég kétesélyes,mert van, akinek semmit nem ér, na nálam szerencsére hatott, totál bekábultam tőle, nem éreztem a fájdalmakat, és alig érzékeltem valamit a külvilágból, alig voltam magamnál. Persze amikor levették a maszkot (nem szabad huzamosabb ideig belélegezni), kb. 1 perc alatt kitisztult a fejem, és újra éreztem mindent. így csináltam végig a vajúdás végét, a kitoláskor már nem adták oda a maszkot (csak utána, amikor összestoppolt a doki). Megmondom őszintén, hogy ez utóbbi módszer ugyan nagyon hatékony volt nekem,mint fájdalomcsillapító módszer, de nem volt szinte semmi önkontrollom, nem tudtam kicsit sem irányítani a dolgokat, azt sem tudtam, mi történik velem. (És a mai napig fura egy kicsit, hogy szinte semmire nem emlékszem a saját szülésemből. De mondjuk igazából engem csak a végeredmény érdekel, megszületett a gyönyörű kislányom épen, egészségesen)

2013. nov. 29. 04:31
 2/16 Julie S ***** válasza:
Nem kertem, nem kaptam. Elso szulesem volt es ha lesz kovetkezo annal sem fogom kerni.
2013. nov. 29. 04:33
 3/16 anonim ***** válasza:
Első szülésemnél kértem, de nem kaptam. Elég sokan voltak akkor a szülészeten és csak egy doki, aki adogatta. Gyorsan tágultam, így már nem volt idő, hogy beadják. Második szülésemnél már fel sem merült a dokiban, hogy adjon nekem.
2013. nov. 29. 06:50
 4/16 anonim ***** válasza:
én kértem de nem kaptam mert már 6 centire ki voltam tágulva, nem adott az orvos, de a vajúdás fájdalmasabb volt számomra mint a szülés. szülésnél nem tudtam azzal foglalkozni hogy fáj-e vagy sem.
2013. nov. 29. 07:07
 5/16 anonim ***** válasza:
Nem kértem egyik szülésnél se. (Lehet, hogy harmadikra kipróbálnám.)
2013. nov. 29. 07:14
 6/16 anonim ***** válasza:

Direkt nem kértem és örülök neki.

Gázt adtak a vajúdásnál, de nem kábultam el tőle.

Szerencsére nagyon könnyen szültem, nem fájt nagyon és 5 óra alatt lezajlott az egész.

2. gyereknél sem tervezek kérni érzéstelenítést.

2013. nov. 29. 08:12
 7/16 anonim ***** válasza:

Nem kértem..szerettem volna anélkül végigcsinálni

Se gáz,se eda....

Reggel 7kor kezdődtek a fájásaim rendszertelenül,9re 5 percesek lettek , 11:10-re megvolt a fiam

Másodiknál sem tervezek kérni

2013. nov. 29. 08:29
 8/16 anonim ***** válasza:
Én eg yíidő után már kértem volna, de nem kaptam. Másodlagos fájásgynegeségem lett (amiből én ugyan semmit sem éreztem, se azt, hogy ritkább, se azt, hogy kevésbé intenzív, csak azt hogy rohadtul fáj már 1 napja). Viszont emiatt nem adtak, mert az sokszor még jobban lelassítja a folymatot, helyette jött az oxitocin, újabb rengeteg óra, majd egy laza 2 órás kitolás, én addigra már zombi voltam.
2013. nov. 29. 09:41
 9/16 anonim ***** válasza:
Én egy darabig nem kértem,aztán meggondoltam magam és hozattam egy kis gázt,és milyen jól tettem...az csak akkor hatásos,ha jó mélyen beszívja az ember és csak arra koncentrál,hát én szét szívtam magam ott az ágyon :D ..a tolófájásokra persze azt elviszik. Most várjuk a kistesót,és most is gázt fogok kérni.
2013. nov. 29. 11:09
 10/16 anonim ***** válasza:
én nem kértem igaz 19 óràt vajúdtam, baromira fàjt, alig èltem. de nem bànom h ìgy alakult, ha majd lesz tesó, annâl se fogok kérni.
2013. nov. 29. 12:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!