Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szulesnel kaptatok erzesteleni...

Szulesnel kaptatok erzestelenitest? Aki nem, az nem kerte, vagy nem kaphatott? Aki igen az a vajudasra kapta, vagy kitolasra is? Van akinek egyik szulese igy, a masik ugy tortent?

Figyelt kérdés
2013. nov. 29. 00:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én nem terveztem hogy kérek, de hajnali 4-re már a kórházban voltunk 5 perces fájásokkal, a magzatviz nem folyt el és este 11-kor született meg a kisfiam. Iszonyatosan hosszú és fájdalmas volt, egy idő után mondtam hogy szeretnék fájdalomcsillapitót, kaptam a fenekembe egy szurit, attól 4* hánytam, semmit nem segitett csak rosszabbul lettem tőle, utána már estefelé hozták a papirt hogy irjam alá amig még tudok irni hogy beleegyezek az epidurálisba. Végül dupla adagot kaptam és vákummal szedték ki, kétszer rá volt tekeredve a köldökzsinór a fiamra. Mondjuk a mai napig nem értem hogy miért nem császároztak meg, de a lényeg hogy túl vagyok rajta és egészséges lett a babàm.
2013. nov. 29. 12:49
 12/16 anonim ***** válasza:

Nem kértem. Itt gáz van, és EDA. A gázról rengetegen mondják, hogy hányingert okoz, és nem is igazán hat, úgyhogy ezt ki sem akartam próbálni. Az EDA-tól meg félek. Gerinc mellett szúrnak, és mellékhatásként jöhet a napokig tartó migrén. Szóval ez is kilőve.

Az EDA-hoz azt hiszem 3 ujjnyi tágulás kell, utána adják, így többnyire a kitolást, és a legnehezebb szakaszt segít átvészelni.

A szülés végén már nekem is eszembe jutott, hogy jól jönne, de akkor már nem is adhattak volna. Idő sem lett volna rá. De nem bánom. Legközelebb sem szeretnék kérni, ha kibírom nélküle.

2013. nov. 29. 13:04
 13/16 anonim ***** válasza:
Én kértem, de nem kaptam semmit. Utólag nem is bánom, így is kibírtam, ott pedig nagyon jó lett volna.
2013. nov. 29. 13:31
 14/16 anonim ***** válasza:

Olyan még nem írt,aki így is úgy is szült.

Én az elsőnél kaptam EDA-t.Nem kértem,ahol szültem szinte automatikusan adták.Gyorsan-első fájástól 4 óra alatt-megvolt a baba.A kitolásra is adtak,a doki irányított,hogy mikor nyomjak.A 2.-nál is készültem,h(másik kórház),ám ez még gyorsabb szülés volt(össz-vissz 3 óra)így értelme se lett volna.A 3. gyerkőcnél szintén a tarsolyomban volt(a lehetőség is megvolt rá,ua. az kórház,mint a 2.-nál),ám úgy gondoltam,ha gyorsan jön a baba,nem kérek.Gyorsan jött,2 óra alatt.Nem kértem...

2013. nov. 30. 00:07
 15/16 anonim ***** válasza:

Ajánlom hogy kérdezz utánna a kórházban ahol szülni fogsz hogy mik a lehetőségeid.

Ugyanis ahol én szültem ott még a terhesgondozáson/nst-n tisztázni kell hogy kérsz e edat.mert ott fizetni kellett érte...elég kemény összeget

Gázt lehetett kérni,de szülésznőm mondta hogy nemsokkal javít a helyzeten

Csak egy tanács

Privátban leírhatom melyik kórház ez.

2013. nov. 30. 07:19
 16/16 A kérdező kommentje:

15-ös aranyos vagy, köszönöm, de én már túl vagyok a szüléseimen, csak érdekelt, hogy milyen gyakori az eda. Mert amikor szültem, akkor az anyukák, akikkel egy időben voltam bent ámultak és bámultak, hogy első szülésre hogy tudtam eda nélkül megszülni a 4kg-mos gyerekemet, és másnap hogy tudok törökülésben ücsörögni az ágyon, meg rohangálni a folyosón. Itt ugyanis az a gyakoribb, hogy kapnak, kevesen vannak, akik nem. Amikor pedig itt olvasgattam a kommenteket a szülésekről, akkor a leírásokból nem tűnt úgy, hogy olyan sokan kaptak volna, gyanítottam, hogy inkább nem, és erre voltam kíváncsi. Be is igazolódott a sejtésem. :) Az itt lévők többsége nem kapott.

Egyébként én nem kaptam egyik szülésemnél sem (pedig el bírtam volna viselni), ugyanis annyira hamar begyorsultak a fájásaim, hogy azt hitték azonnal szülök. Hát nem így lett, kínlódtam egy pár órát mindkét alkalommal. :) Másodjára meg még javában a beöntésnél jártunk, amikor már a 2 percesek jöttek. Fájás fájást ér, felállni sem volt módom a wc-ről, totál ki voltam készülve. Mire végre eljutottam a vajúdóba, és felfekhettem az ágyra pihenni egy kicsit addigra meg 3 fájás múlva jött a kitolás. Szóval totál hulla voltam, kitolás közben el is vesztettem a külvilággal a kapcsolatot, és arra tértem magamhoz, hogy visongok mint egy félőrült, a szülésznő meg pofozgat, hogy térjek magamhoz és lélegezzek... Nem volt valami szuper érzés. :) Gázt szívtam mindkét szülésnél kb 3-3 fájás erejéig, de nálam csak annyit jelentett, hogy amíg arra koncentráltam, hogy hogy lélegezzek a maszkba, addig egy icipicit enyhébb lett a fájás, mivel másra koncentráltam. De ténylegesen semmit sem csillapított.

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!!

2013. nov. 30. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!