Mennyivel szülés előtt ereszkedik meg a pocak?
38hetes vagyok az első babával és még semmi.
Amúgy már hónapok óta lent van a pici feje.
Tehát ő már régen "kilövőállásban" van:)
Ez teljesen változó! Akár 4-6 héttel szülés előtt is leereszkedhet a pocak, főleg először szülő nőknél. Van mikor csak egy-két nappal szülés előtt, de az sem baj, ha nem ereszkedik le.
A hasleszállást az okozza, hogy a baba beilleszti vagy a fejét vagy a popóját a medencébe, attól függően, milyen fekvésű. Ha be van fordulva, az még nem egyenlő ezzel, de a megfelelő irányt azt tudja:)))
Ilyenkor tényleg könnyebb levegőt venni, több hely marad a gyomorban, de általában gyakrabban kell pisilni járni, na meg közlekedni is nehezebb lehet vele.
Tehát nem jelent semmit, hogy leszállt-e a pocak avagy sem, attól még ha nincs, akár holnap is megindulhat a szülés:).
Nekem 5 hete ereszkedett le, most már teljesen, de még nem bújt ki a kisfiam:)
Egy szintén 38 hetes kismami:D
Nekem mindig is fejjel lefelé volt és már két hónapja teljesen lent van a feje. A doki alulról érezte a koponyáját.
Úgy érzem már nem sok van hátra. :)
Majd írd meg ha történt veled valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!