Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Farfekvéses babát megpróbálnál...

Farfekvéses babát megpróbálnál megszülni vagy kérnél a fogadott orvostól programcsászárt?

Figyelt kérdés
2015. dec. 18. 05:10
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Azert egy farfekveses babat nem olyan lazan lehet megszulni.Igenis sok benne a kockazat anya es baba miatt is.Ugyanis a kitolas nem lehet tobb 15-20percnel,mert oxigenhiany lephet fel,valamint sokkal tobbet kell tagulni,nagyobb a gatmetszes is,ha a vegen elakad es nem tudjak kiszedni....szoval azert nem laza!Annak ellenere h nem ertek egyet a csaszarral sok esetben es termeszetes uton szultem!Vannak esetek amikor sztem elengedhetetlen es nem kell vallalni a rizikot,magasabb kockazatot.Meg lehet probalni,de,ha a vege ugyis csaszar felesleges 2x szenvedni!Sok esetben tenyleg indokolatlan a csaszar es azt hiszi az anyuka,h kenyelmesebb.Viszont vannak elengedhetetlen esetek
2015. dec. 20. 13:52
 12/25 anonim ***** válasza:
0%

"Viszont vannak elengedhetetlen esetek"

Vannak de a farfekvés nem abszolút indikációja a császárnak. 25 éve is szültek a nők farfekvéssel, amikor még CTG sem volt!

2015. dec. 20. 14:03
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó! 40 éve is, nem is tájékoztatták őket arról, hogy farfekvéses a gyerek, meg hogy milyen kárt okozhat a szülő nőben és a gyerekben is a faros szülés. Pláne elsőként. Aztán lehetett helyrehozni az anya és a gyerek károsodásait (fogó, vakuum pl). Akkor nem volt választási lehetőség, szerencsére már van. Ezt az anyának és az orvosának együtt kellene eldönteni.
2015. dec. 20. 15:32
 14/25 anonim ***** válasza:
Igen szultek regen is farfekveses babat,mert nem is gondoltak h van valasztasuk...es ugye kit erdekel h mennyitszenvd az anya v lesz e riziko?Aki bevallalja hajra,en nem tudnam ezt mondani nyugodt szivvel.Meg igy se h felek csaszartol es masodik baba lesz
2015. dec. 20. 15:51
 15/25 anonim ***** válasza:
46%

"Ezt az anyának és az orvosának együtt kellene eldönteni."

Baromira nem. Az anya ért a szülészethez? Ért az orvostudományhoz? Nem. Ez orvosi kompetencia.

Ráadásul itt jöttök azzal, hogy az első az legyen császár... ha az első császár, akkor utána nagy eséllyel MIND császár lesz, MIND!

2015. dec. 20. 18:01
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez mar 20eve se volt igy.Aki csaszarral szult a kovetkezot szulheti nyugodtan huvelyi uton.A kornyezetembe vagy 5ilyen anyuka is van.Ne beszelj butasagokat
2015. dec. 20. 19:21
 17/25 anonim ***** válasza:
55%

"Aki csaszarral szult a kovetkezot szulheti nyugodtan huvelyi uton."

Elvileg. A gyakorlat az, hogy a szülész nőgyógyász egyrészt annyira fél a pertől, hogy inkább a biztonságos császárt választja a kockázatosabb szülés helyett, másrészt császárért több paraszolvenciát kap. Szóval ha egy császár volt, akkor nagy eséllyel a többi is császár lesz.

2015. dec. 20. 21:53
 18/25 anonim ***** válasza:
Ez nincs igy,de nemtudom mit lobbizol ugy.Szulj ugy,ahogy akarsz es hagyd ezt masnak is.Na meg az orvosokra.Neked meg amugy nem teljesen mindegy?Mit foglalkozol vele?
2015. dec. 20. 22:05
 19/25 anonim ***** válasza:
64%
Tudod, azért lobbizom ellene, mert ORVOSKÉNT látom, hogy mennyi indokolatlan császár van! Kismama kicsit nyűgös, császár, nőgyógyász dokinak új tv kell császár, legkisebb komplikáció van császár, mert fosunk a perektől... Tele van a péniszem a defenzív medicinával és azzal, hogy Magyarországon minden beteg és hozzátartozó olyan baromi okos és mindent jobban tud, mint az orvos. Egy farfekvést egy tapasztalt szakorvos CTG mellett lazán le tud vezetni! Ha akar.
2015. dec. 20. 22:14
 20/25 anonim ***** válasza:
En nem nyavogtam terhesseg alatt,egy szot sem szoltam.Egy mukk nelkul szultem meg a fiam.De baromi fajdalmas es nehez volt(kicsi volt es nem is volt farfekveses) Inditott volt,oxitocin,kezzel tagitas,hasbakonyokoles es kiabaltak h ki kell jonnie,mert meg fog halni....Pedig 20perc se volt a kitolas!Barmikor elofordulhat ilyen es en orulok,ha nem is rizikoznak a dokik.Az anya es baba egeszsege a legfontosabb!Nem szerettem volna csaszart,de,ha kicsit is mondjak h esely van a komplikaciora biztos azt kerek!Es nem kenyelembol.Zokszo nelkul turtem es csinaltam amit mondtak,pedig elso baba!
2015. dec. 20. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!