Csak nekem volt igy pozitiv elmeny a szules? Mas ettol negativnak eli meg? Nektek hogy volt?
Engem váratlanul ért, ezért felkészületlenül ért, hogy szülnöm kell! Azt sem tudtam hogy kell helyesen lélegezni, attól pedig nem ment jobban, hogy 2 percben elmondták. Mindegy én is 4 óra alatt szültem meg, fél óra tolással, irgalmatlan kínok közepette. Repedtem, de 2 nap múlva nem fájt semmim. Szülés utáni reggelen majdnem elvéreztem, a fürdőszobából vakart ki a nővér.
De nem ettől volt szar. Hanem hogy a gyereket nem kaptam meg rögtön, csak szülés után 7 órával, mert inkubátorban volt. És hogy a nem létező tejemre minden csecsemős rakerdezett. Majd próba szopin hozzámvágta a gyerekorvos: akar egyáltalán szoptatni?
Teljes lelki összeomlás volt. Egyenlőre nem akarok szülni, illetve nem kórházban!
Én is beállok a sorba! :) Az első gyerekemet tavaly áprilisban szültem, júliusra várom a másodikat.
Nekem a szülés pozitív élményként maradt meg, csupán két pont volt, amit kihagytam volna: a beöntés és a varrás.
Hajnal fél 5-kor elfolyt a vizem, fél 6-ra a kórházban voltunk. Szöszmötöltek, vizsgálgattak, majd 9-kor "álltunk neki" a folyamatnak. Akkor megkaptam a beöntést, 10-kor rákötöttek oxira, délben kiderült, hogy a burok felső részét rúgta ki a lányom, úgyhogy burkotrepesztettek. Fél 1-kor közölték, hogy jönne más is szülni, úgyhogy kézzel tágítottak. 1-től negyed 3-ig tartott a kitolás rész. 3-ra össze voltam varrva, és fél 4-kor a saját lábamon mentem pisilni.
Bevallom őszintén, hogy a beöntést azért éltem meg rosszul, mert megalázónak éreztem, a varrás pedig eléggé fájt, nem akartam semmi mást, csak azt, hogy békénhagyjanak már és a kicsivel lehessek.
Meg még egy negatívum volt! Nem mutatták meg a babámat. Hallottam felsírni, meg azt amikor megmondták a súlyát, de nem mutatták meg. Ettől azt hittem, hogy valami baj van, de kérdezni nem mertem, mert az addigi kérdéseimet nem reagálták le túl pozitívan. :( Pedig nem mondhatnám, hogy problémás voltam. Kétszer kérdeztem :1. Most mi következik?, 2. Szabad mostmár nyomnom?. Illetve egy hang nem hagyta el a torkomat. Mindegy, mostmár ügyesebb leszek! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!