Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti a kornyezetekben is a...

Ti a kornyezetekben is a termeszetes szules kap elismerest?

Figyelt kérdés
Azt vettem eszre, hogy szo szerint megdicserik a termeszetesen szuloket. Ez miert van? A csaszarosokat meg sajnaljak. Szules elott allok.
2015. dec. 14. 18:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk is az a lényeg, hogy a baba rendben legyen, nem a szülés módja.
2015. dec. 14. 22:46
 12/21 anonim ***** válasza:

Az en kornyezetemben szerencsere nem nagyon tema, hogy ki hogyan szult. Eleve csak a kozelebbi rokonok, baratok szuleserol tudok, hogy hogyan zajlott (nagyvonalakban). De soha senki nem problemazott azon, hogyha valaki csaszarral szult. Megvan a gyerek es mindenki ep es egeszseges, kb ez a lenyeg.

En pl konnyen szultem, de egyik gyereket sem tudtam normalisan szoptatni. Ez elso gyereknel ezt szegyenkent eltem meg, vagy inkabb kudarckent, de utolag rajottem, hogy rajtam kivul senki sem problemazott ezen, csak en generaltam a problemat magamnak.

Sot, mar iskolasok a gyerekek es elarulom, hogy soha nem vetettek a szememre, hogy megis hogyan taplaltak oket csecsemo korukban.

2015. dec. 15. 08:26
 13/21 anonim ***** válasza:
Szerintem teljesen mindegy, ki hogy szült, csak rendben legyen minden. Nálunk ez abszolút nem téma.
2015. dec. 15. 09:10
 14/21 anonim ***** válasza:

Nekem indokolt császárom lesz (véralvadási probléma és csípőprobléma miatt a családban), és én tapasztalom ezt. Én is nagyon félek a szüléstől, mint más kismamák, de mintha az enyém nem érne annyit.

Engem persze nem zavar, mert élni szeretnék és egészséges kicsit szeretnénk(és csak a császárral lehet), de azért az olyan kérdések pl. anyósomtól, hogy "de meg sem akarod próbálni, hátha sikerül?" elég viccesek...:/

27hkm

2015. dec. 15. 09:38
 15/21 anonim ***** válasza:
Azokat sajnálom inkább, akik így gondolkodnak! Szánalmas..
2015. dec. 15. 10:58
 16/21 anonim ***** válasza:
Nem erzekelem,hogy igy van.Lehet,aki csaszarral szult azt erzi h ot lenezik es nem tekintik igazi nonek.En speciel a szoptatassal kapcsolatba jobban erzem ezt(pedig szoltatom meg most is a gyerekem,de ha gond volt egybol jottek a nem anya aki tapszerezik-vedono,ismerosok..stb) En termeszetes uton szultem,nemkaptam semmilyen elismerest.Orulok,h igy alakult es nem csaszar,attol rettentoen feltem(mert,ha ugy van az valamilyen komplikacio,orvosilag indokolt dolog miatt van) En nem nezem le a csaszarosokat,csak sajnalom okrt(nem lesajnalom) ,de lehet csak azert mert en nagyon felek tole es minden elismeresem h kibirjak,valamint a a felepules is nehezebb!
2015. dec. 15. 11:28
 17/21 anonim ***** válasza:
Én csak annyit vettem észre mikor bárki megtudta hogy megszültem az első kérdés az volt hogy hogyan szültem. Még annyit se kérdeztek hogy-hogy vagyok. A legfontosabb hogy szültem. Nem értem az embereket...
2015. dec. 15. 13:33
 18/21 anonim ***** válasza:
Én is szülés előtt állok, eddig senki sem zaklatott azzal, hogyan szeretném megszülni. A doki egyszer rákérdezett, mondtam bepróbálkozok a természetes szüléssel. :) De végtére is, ha császár lesz belőle sem lesz semmi problémám vele, hiszen az a lényeg, hogy mindketten egészségesek legyünk a végén. Sok esetben én a programozott császárt is megértem. Ha valaki nem érzi magát kellően erősnek ahhoz, hogy természetesen szüljön, vagy túlzottan fél, akkor minek erőltetni? Mindenhonnan azt hallom a szülés fejben dől el, ha elhiszed, hogy menni fog és nem parázol, akkor nem lesz gond a tágulással. Ha valaki nem képes megnyugodni és lazítani akkor a végén többet árthat a babának. Így tőle az a felelős döntés, hogy császárt kér. Ez mindenkinek a magánügye :)
2015. dec. 15. 16:43
 19/21 anonim ***** válasza:
Azért mert a természetes szülésnél igen sokat számít az anyuka hozzáállása, közreműködése is. Egy pozitív dolog hogy ügyesen végigcsinálta. Nem kis fizikai munka ám az. A császári sokat még gondolom azért sajnálják, mert sokszor a finisben dől el, a vajúdás végén h gyorsan még kell műteni. No és mivel ez egy nagy műtét, lassabb és fájdalmasabb a felépülés. Ezt akárhogy is szeretnék szépíteni így van! Másrészt a babának is a legjobb ha normál módon születik. Szerintem emiatt sajnálják a császári sokat.
2016. márc. 29. 15:56
 20/21 anonim ***** válasza:

A húgom császárral szülte mindkét gyereket. Van egy banya sogornoje, akivel konfliktusai vannak, na ő szólt be a húgomnak, hogy kezeltesse magát pszichologussal, mert biztos a csaszarokon nem tudja tultenni magát, az a baja.

Én remelem, hogy természetes szülésem lesz, de bízom az orvosomban: ha azt mondja, császár, nem ellenkezem.

37 hkm

2016. márc. 29. 15:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!