Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti a kornyezetekben is a...

Ti a kornyezetekben is a termeszetes szules kap elismerest?

Figyelt kérdés
Azt vettem eszre, hogy szo szerint megdicserik a termeszetesen szuloket. Ez miert van? A csaszarosokat meg sajnaljak. Szules elott allok.
2015. dec. 14. 18:46
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Az én környezetemben senkit nem érdekel, hogy ki hogy szül.
2015. dec. 14. 18:49
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az egészséges gyermek kap elismerést, nem a szülés módja.
2015. dec. 14. 18:52
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
A szülés teljesen természetes jelenség, és többnyire nem érdem, hogy hogy sül el, nem rajtunk múlik, hogy milyen lesz, könnyű v nehéz, gyors vagy hosszú, sima vagy csàszàr, stb...Ennek ellenére én is büszke voltam magamra, mikor vége lett. Mondjuk fogàszati kezelés utàn is az vagyok magamra, hogy elmentem, pedig tudom, hogy kell. Ha csàszàr lett volna, akkor is büszke lennék magamra.
2015. dec. 14. 18:53
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Simán szültem, de ha nem kérdezik, nem is szoktam mondani, mert olyan mindegy. Csak, hogy ekkor született, ennyivel a kisfiam, mindketten jól vagyunk és kész.

A következő szülésem szinte biztos császár lesz, mert felmerült egy olyan tényező, ami miatt valószínű nem szülhetek hüvelyi úton. Ettől sem fog változni semmi. Lényeg, hogy egészségesen kerüljünk ki mindketten a dologból.

2015. dec. 14. 19:00
 5/21 anonim ***** válasza:
55%

Én még ilyen emberbe nem botlottam bele, aki ez alapján bárkit megítélne. Olyanba viszont igen, akinek nagyon nehéz szülése volt és ezt hihetetlen strammul végigcsinálta, na ő kapott dicséretet. Meg is érdemelte.

Meg én is, akinek császára volt, de a baba komplikáció miatt elkerült tőlem és másnap mentem át szoptatni napi háromszor. MIndezt a város másik végén lévő kórházba. Haskötő fel, fájdalom elfelejtve. Az első felállítás után már indultam is. Sokan csak néztek, de nekem ez nagyon fontos volt, nem érdekelt a fizikai fájdalom. Szerencsére a babám meggyógyult, de hetekig ez volt...

Nem a szülés módja számít szerintem. Hanem a szülésben való helytállás.

2015. dec. 14. 20:22
 6/21 anonim ***** válasza:

Nem vettem észre.

Szűk családban,ami nálunk elég nagy,mert férjemnek két testvére,és 7 unokatesója van,az elmúlt pár évben születnek a babák pár hónap különbséggel.

Viccelődtünk is,hogy a családi asztál 4 éve vki mindig terhes:)

Szóval ez így sosem került szóba,

van akinek betegség miatt programcsászára volt,van akinek 14 óra vajúdás után lett császár,és olyan is akinek alig 2 óra alatt gátvédelemmel simán megszületett.

Ezt nagyon sok minden befolyásolja,a lényeg a baba és mama egészsége.

Azt látom,hogy a a császáros szülőknek az első napok és hetek sokkal nehezebbek(hajolás,baba emelgetése stb).

Úgyhogy mindenki megszenved a babáért,aki persze mindent kárpótol:)

2015. dec. 14. 20:38
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Ó, én nem kaptam dícséretet. :((((((((

Na de komolyan. 2-szer szültem természetesen és senkit nem érdekelt. Aki nagyon közel áll hozzánk, volt, aki megkérdezte, h hogyan szültem, de ennyi. Válaszoltam és nem volt rá semmiféle reakció. Igazán senkit nem érdekelt a dolog.

2015. dec. 14. 20:54
 8/21 anonim ***** válasza:
nem túl nagy az ismeretségi köröm, de a császár és mondvacsinált indokkal a programozott császár is megy errefelé, mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül.
2015. dec. 14. 21:08
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Normális nőtől, embertől még sosem hallottam olyat, hogy a császárral szülteket lenézte volna.

Egyedül anyámat hallottam erről lekicsinylően nyilatkozni, mikor még gyerek voltam. A szomszéd anyukáról beszélt így, akinek a gyerekeivel együtt szoktam játszani. Sértően beszélt róla nekem, hogy jaj, őt császározták ám, nem volt képes egyszer sem rendesen szülni. Mintha szégyen lenne. Akkor voltam 10-11 éves, és gusztustalannak tartottam a szöveget.

Ma már azt is tudom, ő mást sem tud felmutatni, minthogy 3 gyereket természetes úton megszült. Akkor is tudta, hogy mint nő, mint anya és mind feleség leszerepelt, ezért töltötte ki más nőkön a frusztrációit. :)

2015. dec. 14. 21:12
 10/21 anonim válasza:
100%
Szerintem mindenkinek az a jó szülés, ami az övé. Ha úgy történt, ahogyan azt eltervezte, ha úgy jött ki belőle, hogy nincsenek rémálmai vagy rossz érzései emiatt. Én nem értek azzal egyet, hogy mindegy milyen volt a szülés, csak egészséges legyen a mama és a baba. Pont ezzel a mondattal kicsinyeljük le azt a nagy és egyedül álló teljesítményt, ami a szülésünk (hüvelyi vagy császár). Én öt gyereket szültem, és a harmadiknál értettem meg, mennyire fontos az, hogy megéljük a szülésünket. A másik meg az, hogy aki hüvelyi úton szül, nem biztos, hogy természetesen tette azt, vagyis fölösleges beavatkozásoktól mentesen....Aki meg lesajnálja a császárosokat az inkább nézzen tükörbe. Inkább azon kellene gondolkodni miért 35 % a császármetszés, amikor csupán 15 % lenne orvosilag indokolt....:(
2015. dec. 14. 22:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!