Ti a kornyezetekben is a termeszetes szules kap elismerest?
Simán szültem, de ha nem kérdezik, nem is szoktam mondani, mert olyan mindegy. Csak, hogy ekkor született, ennyivel a kisfiam, mindketten jól vagyunk és kész.
A következő szülésem szinte biztos császár lesz, mert felmerült egy olyan tényező, ami miatt valószínű nem szülhetek hüvelyi úton. Ettől sem fog változni semmi. Lényeg, hogy egészségesen kerüljünk ki mindketten a dologból.
Én még ilyen emberbe nem botlottam bele, aki ez alapján bárkit megítélne. Olyanba viszont igen, akinek nagyon nehéz szülése volt és ezt hihetetlen strammul végigcsinálta, na ő kapott dicséretet. Meg is érdemelte.
Meg én is, akinek császára volt, de a baba komplikáció miatt elkerült tőlem és másnap mentem át szoptatni napi háromszor. MIndezt a város másik végén lévő kórházba. Haskötő fel, fájdalom elfelejtve. Az első felállítás után már indultam is. Sokan csak néztek, de nekem ez nagyon fontos volt, nem érdekelt a fizikai fájdalom. Szerencsére a babám meggyógyult, de hetekig ez volt...
Nem a szülés módja számít szerintem. Hanem a szülésben való helytállás.
Nem vettem észre.
Szűk családban,ami nálunk elég nagy,mert férjemnek két testvére,és 7 unokatesója van,az elmúlt pár évben születnek a babák pár hónap különbséggel.
Viccelődtünk is,hogy a családi asztál 4 éve vki mindig terhes:)
Szóval ez így sosem került szóba,
van akinek betegség miatt programcsászára volt,van akinek 14 óra vajúdás után lett császár,és olyan is akinek alig 2 óra alatt gátvédelemmel simán megszületett.
Ezt nagyon sok minden befolyásolja,a lényeg a baba és mama egészsége.
Azt látom,hogy a a császáros szülőknek az első napok és hetek sokkal nehezebbek(hajolás,baba emelgetése stb).
Úgyhogy mindenki megszenved a babáért,aki persze mindent kárpótol:)
Ó, én nem kaptam dícséretet. :((((((((
Na de komolyan. 2-szer szültem természetesen és senkit nem érdekelt. Aki nagyon közel áll hozzánk, volt, aki megkérdezte, h hogyan szültem, de ennyi. Válaszoltam és nem volt rá semmiféle reakció. Igazán senkit nem érdekelt a dolog.
Normális nőtől, embertől még sosem hallottam olyat, hogy a császárral szülteket lenézte volna.
Egyedül anyámat hallottam erről lekicsinylően nyilatkozni, mikor még gyerek voltam. A szomszéd anyukáról beszélt így, akinek a gyerekeivel együtt szoktam játszani. Sértően beszélt róla nekem, hogy jaj, őt császározták ám, nem volt képes egyszer sem rendesen szülni. Mintha szégyen lenne. Akkor voltam 10-11 éves, és gusztustalannak tartottam a szöveget.
Ma már azt is tudom, ő mást sem tud felmutatni, minthogy 3 gyereket természetes úton megszült. Akkor is tudta, hogy mint nő, mint anya és mind feleség leszerepelt, ezért töltötte ki más nőkön a frusztrációit. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!