Mi az amit azonnal be kell vinnem magammal szüléskor?
Nekem két külön pakkot javasoltak. Egyet a szülőszobára: két hálóing (ha esetleg császár lett volna), papucs, zokni (ha fázna a lábad), törölköző-szappan (bár én nem tusoltam), ásványvíz, szőlő cukor, személyes iratok, terhességgel kapcsolatos papírok, kiskönyv. Nagyjából ennyi elég oda. Bugyit is vihetsz pluszban, az majd már a szülés után kell inkább több. Betétet mi kaptunk a SOTE II-n, ha a te kórházadban nem adnak, akkor igen, az is kellhet.
Ami nekem még nagyon jól jött a vajúdóban: kispárna, WC-re papír ülőke, popsitörlő, és szőlőzsír a számra.
Két pakkal érkeztem (mentővel elfolyt magzatvíz miatt), és konkrétan kiröhögtek.
Nyilván kórházfüggő, de nálunk a szüléshez az ételen és vízen kívül mindent biztosítottak.
Kórházi hálóinget külön a vajúdáshoz és a szüléshez. Tusfürdőt, törölközőt, szülés utánra betétet. Még az irataimat se kérték el, elég volt a nevem (adatok a gépben).
Szerintem minden kórházban mást kérnek, érdemes megkérdezni. Nekem a következőket javasolták a szülőszoba látogatáskor:
kórházba kell szülés utánra:
törölköző minden méretben
pizsama/hálóing/szabadidő ruha - ami számomra kényelmes
2 papucs
pipere cuccok (szappan, dezodor, fogkefe és társai)
pohár/kés/kanál/villa
wc papír/zsepi
Tena Lady - erős vérzésre
fehérnemű/zokni/szoptatós melltartó/melltartóbetét
bimbóápolós kenőcs
aranyér kenőcs
tejserkentő tea
szoptatós párna
innivaló a szülés utánra
szülőszobába be kell vinni:
iratok + minden lelet, vizsgálati eredmény
törölköző több méretben
papucs
szőlőcukor/tic-tac/citrom
fényképező gép
mi kapunk kórházi hálóinget
de szülés utánra kell egy bugyi, hálóing, Tena Lady mert a szülésznő segít letusolni a megfigyelés után és tisztán kísér át a gyermekágyi részre
babának kérnek:
pelus
popsitörlő
textil pelus
cumi
itatós pohár - ha nem akarod, hogy üvegből etessék
szilikonos bimbóvédő
pamut sapka
pamut kesztyű
A szülőszobára (nyilván kórházanként mást kérhetnek):
-irataid,kórházi leletek,kiskönyv
-hálóing (nálunk ezt adtak),zokni (ha fázós vagy),vízálló papucs
-fényképező,telefon + töltők
-köntös
-mentes víz,szőlőcukor
-tusfürdő,törülköző,wc papír,nedves wc papír,papír wc ülőke
A kórházi napokra (
ez is kórházanként eltérhet):
-2 db törülköző,hálóing,szaladgálós papucs,bugyi,szoptatós melltartó+betét,pipere (fésű,hajgumi/csatt,sampon,fogkrém,fogkefe,kézmosófolyadék stb.),innivaló,vitamin,betétek
(+ amik a szülőszobai pakkban vannak köntös,
zuhanyzós papucs,tudfürdő,fényképező,wc papír stb.),házassàgi anyakönyvi kivonat vagy apasági nyilatkozat
Babának:ruha,pelenka,popsikrém a kórházi napokra (van ahol kérik)
Remélem mindent leírtam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!