Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Komolyan kérhetek a császárt...

Komolyan kérhetek a császárt a sima szülés helyett?

Figyelt kérdés

Nem vagyok valami jártas ebben a babatémában még, első terhességem, 7 hetes vagyok.

Ezt ma mondta az egyik barátnőm, mert mondtam, hogy már félek a szüléstől és olyan jó neki, hogy császárral született mindkét babája, teljesen megnyugodnék, ha tudnám, hogy nekem is az lesz.

Erre mondta, hogy úgyis magánkórházba járok, beszéljem meg az orvosommal és kész, amúgy is jóban vagyunk vele.

De ilyet tényleg lehet?

Ez hogy megy? Kapok egy időpontot és ennyi? De mi van, ha mondjuk a 38. héten császározna, de előbb indul be a szülés?

2015. nov. 27. 14:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
57%

Magánban igen, kérheted, meg fogják csinálni.

De ez mindig olyan aranyosan naiv, amikor valaki azért kér császárt, mert fél a fájdalomtól... Én császáros voltam, nem voltam olyan hülye, mint sokan, hogy nem fogtam fel, hogy ez egy nagy hasi műtét, egy percig nem hittem, hogy könnyű lesz (nekem nem volt más választásom, faros volt a babám). De én se számítottam arra, hogy ennyire szar. Maga a műtét is szerintem nagyon rossz, fájdalmat ugyan nem érzel, de azt igen, hogy cibálnak, rángatják a szerveidet stb., elég rossz érzés, erre nem számítottam. De a fájdalom, a kiszolgáltatottság, meg az egyéb kínlódások még mellé (pl. a katéter nekem rosszabb volt mint bármi, csípett, égett, ezerszer rosszabb volt, mint egy durva hólyaghurut, fel is ébredtem rá éjjel nem egyszer) azért bevallom, meglepett. Ettől függetlenül én gyorsan felépültem, nem vagyok egy hisztis, magát elhagyó fajta, másnap már simán mászkáltam, rooming-in lévén végig velem volt a baba, de az első 24 óra nagyon szar, és nem számítottam rá, hogy ennyire.

Mindezt elmondtam a barátnőmnek, aki szintén a parázás miatt kért császárt, de nem hitt nekem. Na, ő viszont annyira alábecsülte, annyira azt hitte, hogy ez könnyű és sima ügy, hogy teljesen le volt sokkolva, hogy mennyire fáj, hetekig tartott neki, mire segítség nélkül fel tudott kelni az ágyból. Mindemellett látta a simán szült szobatársait, hogy pár órával később semmi bajuk nem volt. Szóval azért ezt úgy gondold át, hogy rohadtul nem könnyű ám. Nem kell belehalni, mondom, én is másnap már csináltam mindent, elláttam a babát meg magamat, de ha a fájdalmat akarod megúszni, na, az nem fog menni.

2015. nov. 28. 20:19
 12/15 anonim ***** válasza:
93%

Ha tényleg ennyire félsz a természetes szüléstől, akkor két lehetőség van: Vagy szakember segítségét kéred, aki segít legyőzni a félelmedet és pluszban eljársz szülésfelkészítőre stb., szóval próbálod megismerni az ismeretlent vagy tényleg megbeszéled az orvosoddal.

Egyébként még csak magánkórház sem kell hozzá. 8 hete szültem, és a szobatársam maga mesélte, hogy előre meg volt beszélve a műtét. Hozzáteszem, semmilyen orvosi oka nem volt, egyszerűen nem bírta a fájdalmat.

Csak pénz kérdése volt.

Boldog babavárást! =)

2015. nov. 28. 20:45
 13/15 anonim ***** válasza:
61%

Senki nem garantálja hogy 20-25 órát fogsz szenvedni és szét fogsz szakadni... Nekem első babànàl a fájdalmas rész 3 óra volt, az sem az a belehalok féle, hol elviselhetőbb hol durvàbb. Őszintén szólva azt sem tudom volt-e gàtmetszésem, annyira nem volt semmi bajom, valamit varrt az orvos, gondolom az lehetett az...

Én pont a császártól félnék

2015. nov. 28. 22:37
 14/15 anonim ***** válasza:
54%

Én is rettenetesen féltem a szüléstől, minden vágyam a császár volt. Persze csak úgy magamnak, titokban.

Végül indított szülésem volt, oxitocinnal megspékelve, fájdalomcsillapítás nélkül. Ráadásul, - mivel nem tágultam- a dokim 7 órányi vajúdás után úgy döntött, hogy kézzel tágít. Brutál volt, de egy óra múlva megvolt a lányom.

DE! Mindezek után most mégsem vágyom császárra. Úgy vagyok vele, ha egyszer már végigcsináltam, akkor most is menni fog. :)

25 hkm

2015. nov. 28. 23:07
 15/15 anonim ***** válasza:
Én császárral szültem (nem így volt betervezve) és mikor eljöttünk a kórházból az orvosom mondta hogy a így már a következőt kérhetem császárral. Kérdeztem hogy amúgy nem lehetett-e volna és azt mondta hogy nem nagyon.
2015. dec. 7. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!