Van itt olyan anyuka aki nem fogadta meg orvosa utasítását és nem ment kórházba kiírt nap után pár nappal?
A kiírt napon voltam dokinál, eléggé türelmetlenül már. Akkor azt mondta, hogy jelenleg semmi jele a szülésnek, úgyhogy elviekben innentől két naponta menjek be CTG-re, és (főleg az én kérésemre) max 1 hetet várnak rá és beindítják.
Aztán megoldotta magát a helyzet, mert a vizsgálat után 10 órával elfolyt a magzatvíz és másnap hajnalra megszületett. De esetemben (enyhe terhességi cukor, egyébként problémamentes terhesség) kétnaponta nézték volna és a 41. héten beindítják, ha addig magától nem indul be.
De miért kéne kórházban lenned? Mondott valamit a doki, amit ezt indokolná?
Mifelénk is úgy működik, hogy kétnaponta be kell menni. Nem kell befeküdni, ha nincs semmi gond.
Nálunk a 40. hét betöltése után minden nap kell menni NST-re, tehát ha baj van, akkor még talán időben kiderül.
Mondjuk én nem szívesen várnék a 42. hétig. Barátnőmet befektették a 40. hét után, nem volt semmi gond, de inkább befeküdt, elfogadta az orvos döntését. 41. héten indították meg neki a szülést, de neki is sajnos széklet volt már a magzatvízben és nagyon zöld is volt a magzatvíz, majdnem császár lett belőle, az osztályvezető még felelősségre is vonta a szülést vezető orvost, hogy mire akartak még várni?
Szóval én nem kockáztatnék, ha befektetnek, akkor befektetnek, ez a babám és az én érdekem is. Én 3-szor szültem, ebből 2 terhesség végénél fektettek be, igaz magas vérnyomás miatt. De túlhordás miatt is befeküdnék, ha az orvos azt mondja. Ugyanakkor te is tudod, hogy 4-dik baba milyen gyorsan megszülethet, nekem a 3-dik is meglett 20 perc alatt. Meg attól is függ a dolog, hogy milyen messze laksz a kórháztól. Helyben, ahol a kórház is van, vagy vidéken? Mert ha vidéken, akkor még mentővel is necces lehet 4-dik baba születésekor.
nem magyarországon élünk és a kórház 1 órára van tőlünk :D
de itt kivárják a végét és nem indítanak, amit én annyira nem bánok, nem akarok indított szülést, pláne ha indokolatlan.
Engem 40+3-nál már fektettek volna és kb. 40+6-nál indították volna a szülést, de szerencsére magától elkezdődött 40+2-nél, azonban nem mentem volna az orvosom javaslata ellen és magamnak sem bocsátottam volna meg, ha emiatt baj történik.
Egyébként a dokim mesélte, hogy volt olyan kismamája, aki egyáltalán nem akart befeküdni, mire megmondta neki, hogy akkor elválnak útjaik, mert ő így nem vállal felelősséget érte.
Szerintem befeküdni sokkal kényelmesebb, mint naponta bejárni.
Ha meg ott bejárás sincs, akkor pláne befeküdnék. Ahogy már írták többen is, kiderülhet, hogy gond van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!