Fogadott szülésznő, ha ép műszakos amikor szülök?
Az utolsó szülésemnél ez történt :(
Ráadásul ők forgórendszerben dolgoznak (SOTE 2) így nem is a szülőszobán, hanem a gyerekágyon volt akkor.
Lekísért a szülőszobára és egy ott dolgozó szülésznőre bízott.
Csalódtam, mert asz első kettőt is nála szültem és bíztam benne, bár tudom, hogy nem az ő hibája volt.
Most a 4. babával vannak kételyeim... fogadnék, mert tudom, hogy milyen jó, ha mellettem van és csak velem foglalkozik, de ugye ez is benne lesz a pakliban, hogy ha pont dolgozik vajon mennyi ideje lesz? Miattam nem fogja elhanyagolni a többi kismamát (nem is várnám el)
Tapasztalatok? Ötletek?
Dokim 140-et kérne a szülésért, így csak a magánba járok hozzá, de szerintem nem fogjuk tudni kifizetni :(
Nem tudom, hogy ez a valóságban, hogyan működik, ezért is kérdeztem, hogy esetleg valakinek van-e tapasztalata ebben?
Mert pl, ha 7-kor van műszakváltás és mi éjjel 1-re érünk be....akkor senki nem fog bejönni helyette :(
Nálunk úgy működik, hogy ha valaki szülőszobás és műszakban jön be a terhese szülni, akkor ha megoldható, csak azzal foglalkozik. Ha sokan szülnek, akkor viszont nem teheti meg, hogy a többihez nem megy oda. Olyankor ugyanúgy el kell végezni a többi munkát is, + a saját terhesét is ellátja.
Ha más osztályon dolgozik, akkor szokott lenni váltótársa akivel kölcsönösen kisegítik egymást hasonló esetekben. Illetve most már nálunk csak 2 szintvezető szülésznő vállal maszek szülést, ők amúgy is 8 órában vannak, ha épp műszakoznak amikor beindul a szülés, akkor senkivel nem kell cserélgetni, és a hiányuk nem is nagyon tűnik fel az osztályon, mivel az osztályos munkához érdemben nem nagyon járulnak hozzá(inkább csak papírmunkával foglalkoznak).
Más intézményben nem tudom hogyan mennek a dolgok.
én így jártam, a szülésznőm is és a dokim is műszakban volt. ahogy beértem, egyből telefonált mind a kettő a kollégájuknak, hogy jöjjenek be. nem volt semmi, előkészítettek, majd mentek a többi kismamához, addig a férjemmel voltam, utána meg a váltáskor jöttek hozzám.
maguk között nem tudom hogy intézik el, lehet amit nekik adtam pénzt, továbbadták?
de egyébként is gondolom, hogy ilyenkor ügyeletben van orvos-szülésznő, egy orvos nem tud 3 szülést levezetni ha úgy alakul :)
furi, hogy a tied lepasszolt, nálunk ilyenről szó sem volt, még örültek is, mikor a műszakváltás előtt nem sokkal megszületett a fiam, hogy ő akkor mennek haza :D
Nem lepassziolt, hanem aznap másik osztályon volt műszakban, nem jöhetett el onnan (gyerekágyról a szülőszobára)
Lekísért és az ott ügyeletes szülésznőnek mondta el, hogy m i és hogyan...
Ez azért nem mindegy...de nem szeretnék így járni még egyszer.
Ők forgóban dolgoznak 3 hónap szülőszoba, 3 hónap gyerekágy, 3 hónap nőgyógyászat
Ha 3 havi forgórendszerben vannak,akkor-elvileg,de gyakorlatilag is-tudnod kellett volna,hogy a szülésed időpontjában hol lesz!Mondjuk szeptember 25.-re voltál kiírva.Ő csak tudja,hogy ha május 4.-től a szülészeten van,akkor szeptember 4.-től a nőgyógyászaton van,vagy a gyermekágyas osztályon....igazából az is mindegy,ha nem tudja,egy tuti:ha május 4.-től volt a szülészeten,akkor 6 hónappal később fog ismét oda kerülni.
Nekem dolgozik a nőgyógyászaton intenzíves nővér barátnő,de még erről nem beszélt nekem(az is igaz,hogy nem kérdeztem).
Én 3x szültem az István kórházban,2x szerencséje volt a szülésznőmnek,mert éppen műszakban volt.Ám egy szavam se lehet,mert nagyon sokat mellettem volt,szóval semmiben nem szenvedtem hiányt!
Kihez jász?Csak nem a Timmermannhoz?A 140 kicsit??? soknak tűnik.Az én dokim magánrendelése 14000 ft/alkalom,de Ő Maga mondta,hogy túlzás lenne a 10x-es összeget kérnie....
Az utolsó babám 6 héttel hamarabb érkezett, így hiába is számoltam volna ki.
Nem Timmermann...külsős doki, nem kórházi, csak ott fogunk szülni...de nem is doki a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!