Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tartottad magadban a...

Hogyan tartottad magadban a lelket, amikor nagyon kemény lett a helyzet vajúdás alatt?

Figyelt kérdés
Félek, első szülés alatt bepánikoltam, hogy én ezt nem bírom ki, és fájásgyengeség miatt császár is lett. Most másodszor is megpróbáljuk a hüvelyi szülést, de emlékszem, milyen halálfélelem és pánik volt rajtam, amikor kőkemény fájásaim voltak. Ti ilyenkor mit tettetek, mire gondoltatok, hogyan vészeltétek át?
2015. okt. 19. 15:04
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az első szülésem elég durva volt az emelt adag oxitocin miatt. Pánikolni nem pánikoltam, de szívesen aláírtam volna még egy olyan papírt is, hogy "Kedves Hölgyem, 10 perc múlva Önt kivégezzük" . :DDD

Második szülésemkor is kaptam oxit. Fájt is eléggé, de csak arra figyeltem, hogy normálisan vegyem a levegőt és próbáljak valami másra koncentrálni, nem arra, hogy mennyire fáj. A második szülésem sokkal, de sokkal jobb volt, mint az első. Fájt, de könnyebben viseltem. Meeg rövidebb is volt. Első 14, második 5 óra.

2015. okt. 19. 15:24
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is a légzésre figyeltem, illetve azt mondogattam magamban, hogy ezt most végig kell csinálni, mindjárt vége, nem sok van. stb. sablon szöveg. Legalább is most annak tűnik, de akkor jó volt. :)

Volt egy pont, amikor legszívesebben ordítottam volna, hogy most már szedjék ki belőlem! :)

De anélkül is kibújt. :)

2015. okt. 19. 15:32
 3/6 A kérdező kommentje:

Ilyen sokat számít a légzés? Milyen légzést csináltatok? Tanultátok vagy csak igyekeztetek lassan mélyeket lélegezni és nem annyira a fájdalomra koncentrálni?

Zenét hallgatni vajon mennyire érdemes?

Én imádok zenét hallgatni hétköznapokon is, vajon segíthet, ha azokra a számokra figyelek, amiket szeretek, és nem a fájdalomra? Vagy ha ennyire igyekszem nem odafigyelni, akkor hátráltathatom az előre haladást?

2015. okt. 19. 15:43
 4/6 anonim ***** válasza:
Azzal, hogy minél jobban fáj, annál közelebb van a vége. Én nagyon sokáig sétáltam, hogy úgy jobb, próbáltam zenére figyelni ami halkan szólt bent de az utolsó kb egy órában már nem bírtam gondolni sem a felállásra, sem a zenére, se semmire. Csak végig azt mondogattam, hogy mindjárt vége, azelőtt közölték velem a jó hírt, hogy már 8 centinél tartok. Így ebbe "kapaszkodtam bele".
2015. okt. 19. 16:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Ez tök jó,én meg semmire sem tudtam figyelni,komolyan.Csak sodródtam az árral és így utólag olyan volt az egész,mintha nem is én lettem volna ott,kiesett az egész.Ne értsétek félre,minden gyorsan és jól ment,nem kaptam fájdalomcsillapítót,nem ordítottam,nem volt semmi probléma,de én nem voltam ura magamnak.Csak tűrtem,milliószor ránéztem az órára és a vége felé bóbiskoltam is két fájás között.

Most éppen emiatt félek,mert már tudom,miről van szó és reménykedem,hogy hasonlóan zökkenőmentesen megy majd minden.

2015. okt. 19. 19:38
 6/6 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. Ilyesmit próbáltam, igaz nem mindig sikerült. :)

[link]

2015. okt. 20. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!