Lehet, hogy buta kérdés de nagyon érdekel. Az orvosok mért állítják a nöket négykézlábra a szülöágyon? 3 ismerösöm is így szülte meg a gyerekét. Jobban tágulunk olyankor?
Nem buta a kérdés.
A medence 4 csontból áll, amik egymáshoz kapcsolódnak, és el tudnak egymástól távolodni. A legszorosabban akkor vannak, amikor a hátadon fekszel, ekkor a legszűkebb a szülőcsatorna. A legtágabb meg akkor, amikor négykézláb állsz. Ez jól mérhető is. Ezért jobb négykézláb, térdelve vagy guggolva szülni. Lehet, hogy az orvosnak így kevésbé kényelmes, de neked viszont ez a jobb, és ennek kellene számítania.
Irigylem az ismerődeidet. Én már előre félek a szülőűgytól, amit a mi kórházunkban félig ülő helyzetbe lehet állítani, és ezzel slussz, ennyi szülési pozíció van... :-(((
hat ez jo kerdes!! de tenyleg!
En hetfon megyek dokihoz, es meg is kerdezem, mert nekem is farcsont bajaim voltak-vannak.
17 honapja szultem, meg mindig erzem, es most 26 hetes vagyok, semmi mastol nem felek, csak az ujboli farcsontfajdalomtol..:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!