Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan zajlott az első szülése...

Hogyan zajlott az első szülésetek?

Figyelt kérdés
Történetekre lennék kíváncsi :)
2015. okt. 11. 16:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A kiírt nap után 1 héttel befektettek majd oxitocinra kötöttek hogy megindítsák a szülést. Semmi nem történt. Másnap pihenőnap volt. De este kb 10 órakor elkezdődtek a fájások 5-6 percesekkel. Odamentem a nővérekhez hogy 5-6 perces fájásaim vannak erre rámnéztek és azt mondták ebből ma még biztos nem lesz szülés. Rátettek az NST-re ott is mutatott a gép fájásokat de nem olyan erőseket. Lehívták a dokit aki akkor kelt fel és megvizsgált akkor már meglepődve mondta, hogy 4 ujjnyira ki vagyok tágulva miközben vizsgált elfolyt a magzatvizem.

Tiszta ciki volt, hogy szinte az összes a dokira ment. :)

Hívták a szülésznőmet, megkaptam a beöntést majd bevittek a szülőszobára és ismét bekötötték az oxit.

Közben a férjem is megérkezett.

Fájásoknál amikor a doki vizsgált a falat tudtam volna kaparni mondta is az orvos hogy nyugodtan szidjam :) a vége felé már nagyon ki voltam merülve mert a korházi ágyon semmit nem lehet pihenni akkor már mondtam vegyék ki belőlem akkor már nagyon erősek voltak a fájások. Amikor éreztem, hogy jönnek a tolófájások csak annyit mondtam, hogy azt hiszem kakilnom kell :)

Nem tudom pontosan mennyi idő volt a kitolási szak nem voltam teljesen képben. Amikor vágott a doki azt valamiért éreztem kellemetlen volt nagyon. És hajnali fél 4 re megvolt a lányom. Összesen kb 6 óra alatt meglett.

3 cm-t vágtak. Nem repedtem. 4520 grammal és 54 cm- el született.

2015. okt. 11. 21:42
 12/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Persze azért várom mások történetét is!

Én jelenleg 5 hetes terhes vagyok egyébként :)

2015. okt. 11. 23:55
 13/18 anonim ***** válasza:

Már máshol leírtam:

A 39. hét elején (Hétfőn) elmentem a dokihoz vizsgálatra. Felültem a vizsgálóasztalra és a doki felnyúlt vagy könyékig és valami furcsát csinált, de nem fájt.A végén elmondta, hogy leválasztotta a méhszáj belsejéről a burkot, így jobban fogok tágulni. Hazaküldött, hogy szexeljünk sokat, mert a sperma is tartalmaz jóféle hormonokat.

Így is lett és beindult a vajúdás kedd éjjel.És bedurvult a fészekrakó ösztön, mostam, takarítottam és pakolásztam ezerrel. Közben jöttek a fájások, akkor picit pihentem. Ez így ment péntekig , amikor éjjel erősödtek a fájások és gyakoribbak lettek. Reggel borotválkoztam, hajat mostam,beöntést is csináltam magamnak. NST-re kellet mennem, de marha sokan voltak és a fájások kezdtek rendeződni, így inkább a dokit kerestem meg. Mondtam neki, hogy csináljon "Olyat" mint hétfőn. Így is lett, majd hívta a szülésznőmet. A férjemmel elküldött sétálni, majd egy óra múlva mentünk a szülőszobára. Kaptam beöntést, majd bementem a férjem után a szobánkba.Pakolásztunk, betettük a zenét és lezuhanyoztam. Kb, 1 óra múlva jött a doki, hogy burkot repesszen. Onnantól beindult a vajúdás keményen, amit --tudom hihetetlen-nagyon élveztem. Fájdalomcsillapítást nem kértem, meg akartam élni az egészet tudatosan. A burokrepesztés után 10 perccel valami fura köd szállt az agyamba, a külvilág megszűnt, csak a tágulásra, fájásra, légzésre figyeltem. Az ágy mellet térdeltem vagy gumilabdán ültem ez a két póz volt kényelmes. 2 alkalommal fektettek fel, hogy kézzel tágítsanak- fájt, de bőven kibírható volt.

Kb. két órája vajúdtam intenzíven, mikor a szülésznő szólt, hogy lassan feküdjek az ágyra, mert szülünk.Nem igazán értettem mit beszél, csak láttam, hogy szedi elő a sterilizált cuccokat. NEm is értettem mit siet.

Aztán jött megint a doki, és maradt. A fájások közt már nem volt szünet, inkább hullámzott az érzés. És egyszercsak, egyik pillanatról a másikra megszűnt minden fájdalom. Kitisztult az agyam is. Ekkor a doki a fájásmérőre nézett és mondta, hogy nyomjak. De én jobban éreztem, mint az a gép, úgyhogy én diktáltam a dokinak a tempót. Szóval jött a NYOMNI KELL érzés, de valami hihetetlen mélyről, úgyhogy nyomtam.Pihi és újra. Pihi és -gondoltam most már rendesen kéne nyomni- nyomtam és hopp: 3. nyomásra kijött a kisasszony egész teste, burokkal együtt. NAgyon meglepődtem, hogy csak ennyi volt és azt mondtam a férjemnek: most azonnal szülnék. Valami hormonkoktél nagyon megjutalmazott, mert azóta is csak szülni vágyom.

Csodás volt és csendes, nem folyt a vér patakokban és nem kapartam le a falat.

Hozzá kell tennem a legfontosabbat: 36. héttől málnalevél-teán éltem és szedtem a 4 féle homeopátiás szert ami ilyenkor a protokoll.

2015. okt. 12. 09:35
 14/18 A kérdező kommentje:

Kedves 13. válaszoló!

Köszönöm a történetedet! :)

Énis talán bolond vagyok, de minden vágyam szülni, nem érzek félelmet, szeretném én is tudatosan végigcsinálni.

:)

De sose tudni mit hoz a jövő.

Egyébként mire való a málnalevél tea? hol lehet kapni és mennyit ittál egy nap?

2015. okt. 12. 13:01
 15/18 anonim ***** válasza:
Málnalevés tonizálja a méhet. A 36. héttől csak azt ittam víz helyett, még a szülőszobán is. Gyógyszertárban, bioboltban tudsz venni.
2015. okt. 12. 16:58
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Rá is kerestem, és tényleg jó dolgokat írnak róla :)

2015. okt. 12. 18:45
 17/18 anonim ***** válasza:

38+6.napon az NST semmit nem mutatott, de már 37+0-tól 3111 volt a méhszáj értékem.

Betöltött 39.héten este rendszertelen fájások, 39+1-en sűrűbben, de még mindig csak jóslóknak mondanám. Aznap este 8 korül lettek 10-15 percesek, majd 11-kor 6 percesek.

Akkor hívtam a férjemet, hogy jöjjön haza (dolgozott)

Fél 3-kor értünk be, 3-kor beért a dokim is, bő 2 ujjnyira voltam, burkot repesztettt, de nem tágultam 2-ről 3 ujjnyira, így oxytocint kötöttek be, na hamarosan attól már kb 3 percesek azátn talán 2 percesek, amik szinte már összeértek, ezek voltak a legrosszabbak.

Reggel 7-kor született meg a fiam, kicsit több mint 1 órányi kitolás után, gátmetszéssel.

A következő szülésemről is beszámolok majd ha gondolod, kb 2,5 hét múlva. :)

Elvileg ugyanannál az orvosnál ugyanabban a kórházban, reméljük oxytocin nélkül, de hasonlóan gyors szülésen leszek túl.

2015. okt. 12. 20:31
 18/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! :)

Igen szeretném a következő szülésed történetét is meghallgatni :) Majd írj! várni fogom :) akár itt, akár üzenetben! :)

Könnyű és problémamentes szülést kívánok :)

2015. okt. 12. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!