Ki szülte közületek 30 év felett az első gyerekét, engem piszkálnak, hogy már idős leszek a gyerekvállaláshoz lassan, ti nem kaptatok ilyen megjegyzéseket, hogyan viseltétek az egészet?
Mi 30 évesek voltunk, amikor belefogtunk a megvalósításba. Senkivel nem közöltük, de már jóval előtte is kaptuk a megjegyzéseket. Teltek a hónapok, baba sehol. Eltettük magunkban a dolgot, belemerültünk a "normális" életbe. A beszólogatások csak jöttek és aztán egyszer csak egy ilyen szituban azt találtam mondani, hogy jó ideje próbálkozunk, de nem sikerül. Azonnal abba maradtak a csesztetések. Valószínüleg pillanatok alatt körbejárt a családban és végre nyugtunk lett.
Most 33 évesek vagyunk és kb 14 nap múlva megszületik a kisfiúnk. :)
Nem tudom, hogy milyen közegben mozogsz.
A környezetemben általában tanult, jobb helyen dolgozó nők vannak. 30 alatt többségnél fel sem merül a gyerekvállalás. Inkább 35-höz közelebb, akkor is, ha van párjuk.
Nézz magadba és válaszolj őszintén: te is alkalmasnak találod már az időt ahhoz, hogy szülj, vagy csak nagy a nyomás a külvilágból?
Vannak ismerőseim akik 36 után szültek először, három is, és semmi probléma nem volt! Tény,hogy úgy sikerült nekik, hogy hosszú évek magánya vagy rossz kapcsolatai után rávarrták magukat egy pasira...
A kapcsolatok nem az égben köttetnek. De ez mindenkinél akinek most stabil kapcsolata van ott lebeg a levegőben, akár gyerek nélkül, akár gyerekkel, merthogy az sem tartja vissza a férfiakat attól, hogy a nőt elhagyják, hogy szült neki öt gyereket... Erre mondta egy bölcs nagynéném, hogy annyi gyereket szülj, amennyit egyedül is elbírsz tartani! :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!