Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Meddig van lehetőség EDA-t kérni?

Meddig van lehetőség EDA-t kérni?

Figyelt kérdés

Első baba. 31 hetes vagyok.

Alapvetően kicsit tartok a szüléstől, de egyenlőre nem félek, csak nagyon várom. Így, hogy még nem tudom pontosan, hogy mi előtt is állok, azt mondom, hogy nem kell gyógyszer. Nők ezrei szülnek nélküle, én tökös vagyok, és megcsinálom :D

Ráadásul nagyon kíváncsi is vagyok, hogy milyen érzés ez, tehát ha egy mód van rá, az elsőt gyógyszer nélkül szeretném szülni, a többihez már jöhet a gyogyi :)

De mi van, ha menet közben rájövök, hogy ez baromira fáj, mégsem vagyok annyira tökös, és EDA-t akarok, akkor mi a helyzet? Meddig lehet kérni?

Mondjuk a szülés vége előtt mennyi a minimum idő, mikor be kell adni?

2015. szept. 30. 07:04
 1/10 anonim ***** válasza:
Az orvos egyéni döntése ez, hogy mikor fér még bele. Alapvetően nem is minden kórházban elérhető és nem is minden nap. Erre is rá kell kérdezni. Sok minden befolyásolja. Ha gyorsan tágulsz és látják hogy simán megy akkor le fognak beszélni róla,hisz lehet hogy mire beadjak már nem is hat,vagy későn. De hogy neked 5-10-15 vagy 20+ óra lesz a szülés,nem tudni előre. Ott és akkor derül ki. Így nem lehet megmondani mikor kérd. Ha látják hogy szükséged van rá, elérhető és logikus lépés,akkor mondani fogják.
2015. szept. 30. 09:16
 2/10 anonim ***** válasza:

Én is gyogyi ellenes vagyok. Vagyis már csak voltam:-) Én csak hittem, h tökös vagyok:-) de ott és akkor... Konkrétan könyörögtem a páromnak,h hozzon egy dokit és császározzanak meg:-D

Én nem szóltam hetekkel-hónapokkal elötte,h majd szeretnék! (kérdezte a doki a terhesgondozásokon, de mindig mondtam,hogy "áhh nekem nem kell".:-)

Én vajúdás közben szóltam, hogy "doki Most Kell-kell!!:-D jött,beadta és kész.

Sokkal jobb lett minden! Beszélgettünk,nevetgéltünk,poénkodtunk. Aztán másfél óra múlva megszültem a lányom,2 vagy 3 nyomásból meg is lett. Párom szerint olyan 2perc lehetett.

2015. szept. 30. 09:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Ahol én szültem ott eleve addig nem kötik be, amíg nem tágulsz ki x ujjnyira (nem akarok hülyeséget mondani, ezért nem írom hogy hány ujjnyira, mert elfelejtettem), de addig bőven "lehetsz tökös" illetve a kitolás előtt valamivel le is állítják, hogy "érezd" rendesen mikor kell nyomni.

Gyakorlatilag ez azt jelentette, hogy EDA ide, vagy oda, majd' megvesztem a fájdalomtól, mert szinte semmi különbséget nem éreztem (elsőre ráadásul rosszul szúrták be).

2015. szept. 30. 09:27
 4/10 anonim ***** válasza:
25%

Ahogy az első írja. Majd a szülésznő/orvos eldönti.

Vajúdás végefelé, ha már tágultál már nem adnak, mert nincs értelme. AZ elején még igen.

2015. szept. 30. 09:34
 5/10 anonim ***** válasza:
Én már több mint 14 órája vajúdtam mikor megkaptam az EDÁT! Jól kötötték be,semmi-de SEMMI fájdalmat nem éreztem. 2es válaszoló voltam.
2015. szept. 30. 09:37
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem időtől függ, hanem tágulástól. Úgy tudom, hogy két ujjnyira ki kell tágulni, annál előbb nem adnak, de max. három ujjnyira lehetsz kitágulva, azután megint nem kötik be, mert akkor már közeleg a kitolás, és nincs értelme.
2015. szept. 30. 09:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Ismerek olyat, aki kitolàsta kapta meg,tehàt a teljes tàgulàst elősegìtendő. ugyanaz a dokink. Azóta nem értem ezt a témàt.
2015. szept. 30. 13:01
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

én külföldön szültem, és igen, legalább két ujjnyira ki kell tágulnod (legalábbis itt) mielőtt beadják. Én is eldöntöttem a terhesség alatt, hogy nem kérek EDA-t, aztán a nőgyógyászom tanácsára mégis elvégeztettem a szükséges vizsgálatokat. Biztos ami biztos alapon. Ez gyakorlatilag egy vérvételt, és egy konzultációt jelent egy aneszteziológussal, plusz el kellett mennem a kórházba egy előadást meghallgatni az EDA-ról. Aki ezeken nem esik túl, az könyöröghet, ahogy akar, nem kap érzéstelenítést. Amikor megkaptam az EDA-t, akkor nagyon hálás voltam érte. Rögtön elmúlt minden fájdalom, és 3 órával később megszületett a kisfiam. A kitolást sem éreztem. Még hálálkodtam is, milyen jól jártam. Aztán jött a feketeleves. 3 hétig tartó fejgörcs. Az ágyból sem tudtam felkelni, úgy hozták a kisfiamat szoptatni. Nem tudtam felvenni, megfürdetni. Szörnyű volt. Aztán plusz 2 hónap szédülés következett. A házból sem mentem ki szinte, nem vezettem stb. Szóval borzasztó volt, inkább másik 20 óra vajúdás. Soha többet nem kérek EDA-t. De persze így nagyon kevesen járnak. (A kórházban a nővérek szerint nem is annyira kevesen....) Nyilván aki egyszer átéli az nem kockáztat többet. Neked könnyű szülést kívánok!

26+4 hkm

2015. szept. 30. 14:52
 9/10 anonim ***** válasza:

3 ujjnyiig adják be.

nyilván szervezetfüggő hogy lesz e mellékhatása, mint minde más gyógyszernek is.

Ezzel az erővel azokat se szedje be senki, értsd ez alatt,hogy semelyik gyógyszert, hisz enyhébb-erősebb-veszélyesebb mellékhatása bármelyiknek lehet, ezt előre nem lehet megmondani.

De azért nem véletlen találták ki, nyilván nem azért, hogy utána minél több nő szenvedjen.

Én kérni fogok, ahogy korábban is tettem már.

2015. szept. 30. 20:16
 10/10 anonim ***** válasza:
Így van kedves utolsó hozzászóló, nem azért találták ki, hogy nők ezrei szenvedjenek miatta, hanem hogy NE szenvedjenek. Ha nekem nem lett volna fejfájásom utána, megint kérném, mert nekem is nagyon sokat segített 20 óra vajúdás után. Így viszont én ez alkalommal kihagyom. 13 hét múlva szülők, és csak reménykedem, hogy simán kibírom EDA nélkül is. Hát mindenkinek könnyű szülést kívánok, EDA-val vagy anélkül. :)
2015. okt. 2. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!