Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hálapénzt, de mennyit?

Vickycsibe kérdése:

Hálapénzt, de mennyit?

Figyelt kérdés

November közepére várjuk első babócánkat. Nőgyógyászhoz magánrendelésre járok, alkalmanként 6.000 Ft-ért. Tanácstalanok vagyunk, hogy szüléskor - amennyiben bejön az orvosom - mennyi hálapénzt szokás/illik adni.

Nógrád megyei viszonylatban gondolkodjunk, mert Salgótarjánban fogok szülni!

Előre is köszönöm!

2015. szept. 24. 09:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
18as, igen, az én orvosom minden vizsgálatról adott számlát.
2015. szept. 24. 21:05
 22/27 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Érdekes, hogy mennyire megosztja a hozzászólókat a dolog, de köszönöm az információkat.

1. Nekem az orvosom egy vizsgálatról sem adott számlát

2. Úgy gondolom, ha megkérdezem tőle a szülés tarifáját, mondhat olyan összeget, amit nem tudok v. nem akarok adni neki. Ha pedig nem kérdezem meg, s adok annyit amennyit, véleményem szerint nem fogja megszámolni és azt mondani, hogy elégedett-e vele vagy sem.

3. Ha nem jön be a szülésre, az ügyeletes orvosnak miért is adnék bármiféle hálapénzt?

2015. szept. 25. 07:51
 23/27 anonim ***** válasza:
😉
2015. szept. 25. 07:59
 24/27 anonim ***** válasza:
Az olyan rosszul jönne ki, ha ügyeletesnél szülsz, hogy neki nem adsz semmit, a szülésznőnek meg adsz.
2015. szept. 25. 08:10
 25/27 A kérdező kommentje:
A szülésznőnek, ha adok, akkor azért, mert őt fölfogadom a szüléshez. Az ügyeletes orvos meg "csak" a dolgát teszi. Neki akkor ott a helye, nem munkaidőn kívül jön be, stb.
2015. szept. 25. 08:35
 26/27 anonim ***** válasza:
68%

Szia kérdező!

Nos, nálam így lesz:

Mikor felfogadtam a dokim a magánrendelésére mentem, ezt követően már a kórházba hívott minden egyes alkalommal(ahol ugye nem kell fizetni), ami nem kis túlzással 3 hetente volt de nem miattam egyszerűen csak nála ez a menete a terhesgondozásnak. minden alakalommal adtam neki 5-10 ezret, és egyszer sem kérdeztem meg mennyibe fog kerülni ezt szóba se hoztuk de azt igen hogy ha bármi baj hívjam nyugodtan.

Én úgy gondoltam 40-et fogok neki adni. szülésznőm nincs de ha kifogok egy rendeset akkor neki is egy olyan 15-öt.

Ezt a 10X-es dolgot nem igazán értem mert nem a saját házában, eszközeivel fogja levezetni a szülést,hanem a kórházét veszi igénybe, persze ha az éjszaka közepén jön be vagy a szabadidején illik honorálni valamivel.

2015. szept. 25. 14:27
 27/27 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló!

Valahogy én is így gondolom. Miután az orvos egyszer sem a saját rendelőjében fogadott, hanem az sztk-ban, és nem a magánkórházában fogok szülni, így max. 40.000 körül gondoltam. Attól függően persze, hogy bejön-e a szülésre, ha "extrém" időpontban lesz. A szülésznőnek pedig 10-15.000 körül szeretnék, egy kisebb ajándékcsomaggal kísérve. S véleményem szerint egyébként az ember jobban jár, ha egy-két normális nővérnek honorálja meg a segítséget, mint az orvosnak.

2015. szept. 26. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!