Kötelező hálapénzt fizetni? Többi lent
Nem fogok szülni,csak érdekelne ez a dolog...
Felháborít,hogy manapság szinte kötelező hálapénzt fizetni.Nem úgy lenne a normális,hogy csak akkor adok hálapénzt,ha tényleg nagyon nagyon meg vagyok elégedve?(na és persze akkor sem 50 meg 100 ezreket).Nekik ez a dolguk,ezért kapják a fizetésüket.Másnak sem fizetek azért még külön,amit alapból is meg kellene csinálnia munkakörén belül.Mi a véleményetek erről?20/L
Nem, nem kötelező. A jobb intézményekben el se fogadják.
De ám ne keverd a hálapénzt a fogadott orvosnak adott tarifával!
Az azért jár, ha kifejezetten egy konkrét dokinál akarsz szülni, akkor is, ha éppen ő a megérdemelt szabadságát tölti.
Én felszolgáló voltam. Szóval a fizetésem egy része "hálapénz" volt.
És nekem fogadott orvosom volt. Ő munkaidőn kívül, csak miattam jött be a kórházba, hogy levezesse a szülésem, és utána "rendbe tegyen". Végig bent volt. És volt egy kisebb komplikáció is, amit nagyon jól reagált le, ezért nagyon hálás vagyok neki a mai napig (2 éves a fiam). De nem volt fix tarifája, annyit adtam, amennyit gondoltam. Akkor csak 50.000-t tudtam adni, de többet is megérdemelt volna...
Ha ügyeletesnél szülök, mindenféle komplikáció nélkül (tehát semmi plusz munka sincs), akkor én sem adnék pénzt. Viszont az manapság nagyon "kockázatos", tekintve a mostani kórház/orvos helyzetet... És a gyors, könnyű szülés is ritka.
Jaj, ez a stílus. "Ha szabadna kérdeznem..."
Szabad. Az én orvosomnak 100000,-. Számlával, legálisan, egészségpénztári tagságra elszámolhatóan.
"A tarifa nagyon váltózó. Pesten olyan 10-12 ezer / alaklom. Vidéken 4-5 ezer."
Ez a terhesgondozás ára, a szülés ennek rendszerint a 10szerese. Szintén fogadott orvosnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!