Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kötelező hálapénzt fizetni?...

Kötelező hálapénzt fizetni? Többi lent

Figyelt kérdés

Nem fogok szülni,csak érdekelne ez a dolog...

Felháborít,hogy manapság szinte kötelező hálapénzt fizetni.Nem úgy lenne a normális,hogy csak akkor adok hálapénzt,ha tényleg nagyon nagyon meg vagyok elégedve?(na és persze akkor sem 50 meg 100 ezreket).Nekik ez a dolguk,ezért kapják a fizetésüket.Másnak sem fizetek azért még külön,amit alapból is meg kellene csinálnia munkakörén belül.Mi a véleményetek erről?20/L

2015. ápr. 4. 21:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

3 szülésem volt

spec nem jártam magánrendelésre és a szülésekért sem adtam semmit sem - pedig 2 császár volt !

nem nem kötelező adni - a hálapénz mint a nevében is van akkor adsz ha elégedett voltál ....

ellenben ha lebeszéled a dokival, magánrendelésre jársz, éjjel berendeled a szülésedre vagy pl szabadnapján akkor jár neki ellenérték

van aki megmondja h nála ennyi a szülés, van aki rád bízza, és van aki visszautasítja - ez doki függő

de ebben az esetben kvázi egy szolgáltatást fizetsz ki - ami nem hálapénz !

2015. ápr. 5. 09:10
 12/18 anonim ***** válasza:

azt hozzá kell tennem h mind a 3 esetben ügyeleten szültem,

és a császárok mind a két esetben a főorvos végezte - ő volt akkor az "ügyeletes" .-)

2015. ápr. 5. 09:11
 13/18 anonim ***** válasza:

"Vidéken 4-5 ezer"

Attól függ milyen vidék. K-Mo. megyei jogú város: 7-12 e/alkalom a terhesgondozás, és ennek tízszerese a szülés.

2015. ápr. 5. 09:12
 14/18 anonim ***** válasza:

Igen, a hálapénz valóban önként eldönthető, hogy adsz-e egyáltalán az ügyeletesnek.

Az előre felfogadott orvos pedig ezzel vállal egy plusz szolgáltatást: munkaidőn kívül is rendelkezésre áll.

Nekem sikerült szépen megszivatni az orvosomat a szüléssel. Csütörtökön és pénteken ügyeletes. Csütörtökön napközben vizsgált, mondta, hogy egyelőre semmi jele, szombaton rám néz ismét. Csütörtök este már a szülészeten voltam elfolyt magzatvízzel. Éjfél körül telefonáltak neki. Volt néhány komplikáció is, szülés után még műtőbe is kellett vinni, úgyhogy reggel 6 után végzett velem. Héttől ügyeletes volt. Péntek délután jött be hozzám, amikor lejárt az ügyelete (és ment a délutáni, este 8-ig tartó magánrendelésére!). Hát, szerencsétlen úgy nézett ki, mint a mosott xar, a kezében egy Red Bull volt, feltételezhetően aznap már a sokadik. Úgyhogy ő miattam húzott le alvás nélkül két napot.

2015. ápr. 5. 10:11
 15/18 anonim ***** válasza:
26%

Egyetértek kérdező, sőt, én akkor sem adnék, ha elégedett vagyok. Fizetem a tb-t. A vonaton sem veszek menetjegyet, ha van bérletem, ugyebár? Mégis mire fel legyek pénzzel hálás? Hogy jól végezte a dolgát? Az a munkája!

Azért meg főleg nem fizetek, hogy ugráljanak körbe, nekem arra a figyelemre, amit pénzen kell megvásárolni, nincs szükségem.

2015. ápr. 5. 16:19
 16/18 anonim ***** válasza:
27%
Én is ügyeleteshez jártam terhesgondozásra, ügyeletesnél szültem. Teljesen feleslegesnek tartom az orvosfogadás intézményét.
2015. ápr. 7. 16:40
 17/18 anonim ***** válasza:
Vidéken 35.000,-Ft-ot adtam dokimnak a nőgyógyászati műtétemért, mert ragaszkodtam hozzá, hogy ő műtsön, 40.000,-Ft-ot, vagy 50.000,-Ft-ot fog kapni a szülésért, ragaszkodom hozzá, hogy nála szülhessek.
2015. szept. 26. 20:31
 18/18 anonim ***** válasza:
Egyébként nem kért semmit.
2015. szept. 26. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!