Leirnatok nekem hogy zajlott a szulesetek es az utana levo napok?
Figyelt kérdés
Ki hogy szult? Termeszetesen vagy csaszar? Mennyi ido alatt lett meg a baba? Meddig voltatok utana korhazban? Egy szobaban voltatok a babaval? Mennyi ido utan tudtatok szoptatni?
Akinek volt barmi extra az is johet.
Izgulok mar.....nagyon!
2015. szept. 8. 21:10
12/13 anonim válasza:
nem akrat jonni a gyermek, 5 nappal tulhordtam, es amikor mar be akartak inditani elkezdtek spontan fajasaim lenni(szerintem ebben az amnioszkopia erosen szerepet jatszott), eloszor kemenyedtem delutan, majd kesobb mikor levittek a szuloszobara este 10 kor- mivel mar bent fekudtem ket napja osztalyon tul sok magzatviz es tulhordas miatt ,es nalunk 1 hetnel nem engedik tovabb hordani- tehat levittek, es ott egybol 5 perces fajasaim lettek, neztem az orat, mivel mast nem nagyon tudtam csinalni :D ram voltak kotve a szijak- a szivhang es fajasmero. ejjel 2 korul mikor kiurult egy hely bevittek elokesziteni-kaptam beontest, aztan wc, zuhany, es felfektettek a szuloagyra, onnan mar nem volt menekves. reggel 7 -ig hang nelkul birtam legzestechnikaval- be melyen, kifuj melyen :D de aztan..eltort a mecses..jott az oxitocin , amit felorankent emeltek, es a burokrepesztes. nagyon eros fajasaim lettek, es a doki hozatta a gazt, azt eloszor nem tudtam jol szivni, ezert hanytam :D akkor meg idoben tudtam szolni a szulesznoknek hogy hanynom kell es hoztak egy talat. 10 korul a doki -aki megjegyzem nagyon jo szakember es jo ember- behivta anyamat, bar en nem akartam , hogy bent legyen, de vegul megsem bantam meg , hogy ott volt. erot adott. szoval amikor behivta akkor kezdodtek a legnagyobb fajasok, es probaltam meg szivni a gazt, de akkor mar halucinaltam tole, es ujra hanynom kellett, de ugy hogy lehanytam magam, es ezert a szulesznok fogtak es felallitottak a szuloagy mellett, pedig kb remegtem sirtam kiabaltam es mar a kitolasi szak kezdodott, de azert atoltoztettek :) utana mar annyira egybefolytak a fajasok, hogy nemtudtam igazabol mikor nyomjak, de nyomtam, szakadtam is rendesen sok helyen, a doki vagott is egyet- ezt nem is ereztem- nem kaptam semmilyen fajdalomcsillapitot, csak a gazt, de azt mar a vegen nem szivtam. szoval a kitolasnal egy levegovetellel kb.3 hosszut tudtam nyomni, nem is tudom honnan volt 12 ora vajudas utan ennyi erom meg, ugy hogy kb szolocukrot ettem ejjel ket darabot es nem is ittam :D na mindegy, nyomtam kemenyen, a doki egyszer rasegitett konyokkel is :DD sot azt kerte hogy tegyem a labamat - ami amugy a kengyelbe volt kotve , de a talpamat tegyem az oldalahoz es probaljak ugy nyomni , hogy kozben ot tolom el :D Nem tul nagy darab a doki, ezert aggodtam , hogy ugy el fogom tolni, hogy nem kiesunk mind a szuloszobabol. de vegulis jo par nyomas utan es a vagas utan elojott a fiam :) epen , egeszsegesen, termesztesen. bar sokszor kiabaltam csaszarert mar a vegen :D a mellkasomra tettek ugy ahogy volt , en is ugy ahogy voltam, veresen magzatvizesen :) de anya bacijai nem arthatnak :) ott fekudt velem egesz varras alatt, nem is ereztem mar azt komolyan, csak ot ereztem magamon :) es vegre nem bennem :D anyukam is orult, elvittek furdetni, es akkor megfogta anya is, aztan rogton szopizott is , szivta, mintha mindig ezt csinalta volna egyem meg :)) a korhazi napok amugy nekem nagyon szep emlek, pedig egy lerobbant korhazrol van szo, nagyon gaz korulmenyek kozt, es a derekam a meg a csontjaim visszarendezodese annyira fajt, hogy alig birtam jarni, es nagyon sok vert is vesztettem, elso nap pisilni se tudtam felallni mert elsotetult elottem minden. akkor nem is alltam fel a picivel se csak ott fekudt mellettem, es szoptattam, neztem :) nem mertem felallni mert feltem elszedulok es elejtem ..nagy nehezen tudtam csak aztan kimaszni a jo messzi zuhanyzoba is, de minden nappal egyre jobb lett. es mindennap ott volt a kicsi, hoztak szepen, es csak furdetni vittek el egyszer egy nap. ejjel is egyutt aludtunk, en nem tettem be abba az uveg boxba. belecsavartam a furdokopenyembe, jo puha volt, es szeretett abban lenni mellettem, ejjel is szopizott, sosem sirt :) en meg csak neztem -pedig nagyon faradt voltam- de csak neztem es sirtam...mert hihetetlen volt, hogy ott van es ilyen gyonyoru, es el, es az egesz :D sosem felejtem el azokat az ejjeleket a korhazban, es jo volt a tudat is hogy ott meg vigyaznak rank, egy szobatarsam volt amugy csak, o meg terhes volt, csak komplikacio akadt. szoval itthon mar mas volt, en egyedul nevelem ot, de anyukam segitett mindenben, mai napig segit. de itthon nehez mert itt mar vegezni kell a feladatokat :) es 0-24-et igenyel a kicsi is, de mar 4 hos es , bar imad olben lenni, es leszakad a hatam meg mindig, de minden sokkal konnyebb mondhatni mint az elejen. Viszont a kialvatlansag meg midnig fennall nalunk :) nem tul jo alvo, es a fogzas is megkezdodott. a szoptatas megy ,mert a korhazban is nagyon jo etvagya volt, eszre sem vettem mikor valtott el elotejbol tejbe a dolog :D allandoan cicin volt :D jo husban is van, de mar adok neki gyumolcsleveket is , mert most friss es finom, nagyon izlik neki. ma sutotokot is kostolt :D de ugyanugy szopizik is. szeretnem meg egyet, pedig azt hittem mar nem akarok soha tobbe a szules sokkja utan igy elso babanal :D de jo lenne egy testver neki , felteve ha lesz valakim ujra :( :) de hatha. Sok sikert Neked is es megertem, hogy izgulsz, de minden rendben lesz! ertuk megeri!!!
13/13 anonim válasza:
Nekem már kettő van. Mindkettő simán született, az első a 38 hétre, a második pár nappal a kiírás után. Az elsővel hosszasabbra nyúlt a dolog, 7 óra alatt született meg. A másodiknál azt hittem, hogy a kocsiban kipottyan, de azért éppen beértünk a kórházba. Mindkét babám besárgult, az elsővel zért 1 hétig voltunk benn, a másodikkal viszont 3 napra jöhettünk, mert ő élénkebb volt és evett magától, ez nagyon rossz döntés volt az orvos részéről, mert iszonyatosan szenvedtünk itthon, mire kiürült a szervezete. Az az 1-2 nap kékfény neki is jól jött volna. Egyébként egy szobában voltunk a babákkal, a nagyobbat is csak a kezelés idejére vitték el. Első nap megjött a tejcsi mindkettővel. A kicsi tudott is rögtön szopni,m ár a szülőszobán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!