Meg fogom tudni szülni a babám természetes úton?
24 hetes terhes vagyok és kezdek nagyon félni a szüléstől. Nem a fájdalomtól, az eszembe sem jut. A gond az, hogy a hüvelyem nagyon szük, de ez még nem is olyan vészes, hiszen az tágulékony. Ami leginkább aggaszt az az, hogy a hüvelyem körül a csontozat, ahol a baba kijön, vagyis az ülőcsontom (Ne nevessetek, de lemértem, ahol kivül tapintani lehet.)nagyon szűk. Mindössze kb. 6 cm széles. Fog ez még tágulni, vagy veszélybe kerülhet a babám a keskeny szülőcsatorna miatt?
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Hihetetlenül vékony,keskeny csípőjű nők is rengetegen képesek hüvelyi úton a szülésre!!!
El se hinnéd a tágítófájások alatt mennyire szét mennek a csontok!
Nekem keletkeztek striák,bőrszakadások az alatt a 8 óra alatt,amik nem a kihordás alatt keletkeztek,hanem amég tágultam(olyan hirtelen szétmentek a csontjaim,a bőröm nem bírta követni) és az okozza az igazi nagy fájdalmat úh.ne aggódj,egy egészséges ember képes akár egy 5-6 kg-os baba megszülésére is hüvelyi úton úh.ne méregesd magad,mert az nem számít.
Szia!
Ne aggódj a medencecsontozat nagyon tágulékony az ízületeknél. Mikor én teherbe estem a belső medence átmérőm ( szülészeti körzővel mérve ) 16 cm volt. Az átlag 18-22 cm és 18 cm alatt nemigen lehet természetes úton szülni, úgyhogy mindenki azt mondta hogy császáros lesz a szülésem a nagyon szűk szinte fiús medencém miatt. Ehhez képest természetes úton szültem egy 3300 gr-os és egy 3750 gr-os fiúcskát.
Szép szülést kívánok neked és boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!