Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Par nap es itt az idom,...

Par nap es itt az idom, valszolnatok par kérdésemre?

Figyelt kérdés

Elso babas anyuka vagyok. Olvastam es néztem sok videót (bar ne tettem volna) a szulesrol de par dolog meg mindig nem tiszta számomra. Pl mikor jönnek a fajasok 10 percenként először akkor utana 10 percig teljes pihi van? Ugy ert 2 fajas között semmit nem érzek? A masik

Pedig a videóba mondtak hogy elso baba 8-10 óra vajuldas minden esetben? Ja es meg valami :) valahol azt olvasom a kitolási szakaszát megkönnyebbülés valahol pedig azt hogy brutálisabb Mint maga a vajuldas! Nektek hogy volt? Egyébként szívesen fogadok tanácsokat személyes tapasztalatból hátha könnyebb lesz a szulesem. Koszonom szep estet

2015. aug. 31. 22:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem. Nincs olyan, hogy valakinek kötelezően 10 percesekkel indul. Nem vagyunk gépek. Van, akinek 8 van, akinek 5 van, akinek ki tudja hány perces fájásokkal indul. Igen, van közöttük szünet, lehet pihenni, akkor nem fáj.

Első babára, ahogy sokadikra sincs szabály, hány óra alatt születik meg. Megtippelni sem lehet. Még szülés közben sem érdemes tippelni, mert nem lineáris sem a tágulás, sem az előrehaladás. Van, aki megszül 5 óra alatt, nekem másfél nap volt 2 ujjnyiig eljutni. Ilyen is van.

Az, hogy kinek-mi-hol-hogyan fáj, szintén teljesen egyéni. Meg lesz neked is a magad története, ami senkiére sem fog hasonlítani. A könnyű szülés nemn attól lesz az, hogy sok történetet olvasol el és sok tanácsot kapsz. Hanem attól, hogy lehunyod a szemed, követed a tested parancsait, csak magaddal és a babáddal foglalkozol és átadod magad a folyamatnak. Ez a legtöbb, amit magatokért és a szép szülésélményért csak tehetsz!

2015. aug. 31. 22:25
 2/9 anonim ***** válasza:

Ahoyg írta az előző, nem igazán van szabály. Van akinek szabályosan jönnek, másnak rögtön 3 perces. Közte viszont pihi van, igen. Olyankor érdemes is lazulni 2 fájás között.

Nem törvényszerű a 8-10 óra, nekem 16 volt, másnak 26, megint másnak 3. Ez egy átlag.

Általában többeknek megkönnyebbülés, kevesebbnek brutális. Az biztos, hogy amikor már érzed, hogy nyomnod kell, az érzés is jön, hogy mindjárt megvan, közel a vége.

2015. aug. 31. 22:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Nálam elkezdett folyni a magzatvíz és 6 perces fájásokkal indítottam, a 2 között semmi extra nem történt. Pár órával később aztán az is előfordult már, hogy nem volt szünet 2 fájás között... Én kb. 10 órát vajúdtam, de utánam szült 2 anyuka is első babát, akik ennél jóval kevesebbet, szóval egyén- és szülésfüggő.

Bár nekem császár lett a vége, de előtte azért volt közel 1 órás kitolási próbálkozásom. Nekem az kevésbé fájt, mint előtte a vajúdás.

Ne stresszelj és görcsölj előre!

2015. aug. 31. 22:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekem az első szülés 10 percesekkel kezdődött, egy óra múlva 5 percesek, és egy óra múlva egybefüggő fájások, alig pár másodperc szünetekkel. Brutális volt, de 6 óra alatt vége volt. A második 5 percesekkel indult, két óra múlva 2 percesek, utána kb az utolsó fél óra volt egybefüggő, és 5 és fél óra volt az egész. :)A kitolás egy álom volt nekem a vajúdáshoz képest, főleg az elsőnél. Akkor a hátam és a derekam fájt, nem bírtam állni, meg menni, végig hánytam. A másodikkal jól esett sétálni, labdán ülni.
2015. aug. 31. 22:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Semmi sincs köbe vésve. Nekem 10 percesekkel kezdödött. 24 orát vajudtam. 2 ora volt a kitolás, és brutálisabb volt, mint az azt megelözö 24 ora együttvéve.
2015. aug. 31. 23:17
 6/9 anonim ***** válasza:

első baba, magzatvíz elfolyás után 5 perces fájásokkal indult éjféltől, reggel 7:46 kor lett meg a baba

asszem ebből 7 óra volt a vajúdás olyan 45 perc a(3)kitolás

a vajúdást azt hittem nem éet túl, ekkor kikapcsolt a fájdalomérzetem a kitolást meg se éreztem, sőt azt sem, hogy nyomok e egyáltalán, vagy csak úgy teszek :D

2015. aug. 31. 23:49
 7/9 anonim ***** válasza:
*élem
2015. aug. 31. 23:51
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem azzal indult, hogy elfolyt a magzatvízem 4kor. 1órán belül elkezdett fájdogálni de nem volt vészes, aztán egyre erősebb lett. Nem mértem az időt. A tolófájások kegyetlenek voltak de szerencsére csak 5-10 percig tartott. 9kor született meg a lányom.
2015. szept. 1. 13:34
 9/9 anonim ***** válasza:
nekem 4 perces fájásokkal indult,3 óra múlva megszületett a baba (első szülésem). burkot a kórházban repesztették, nem folyt el magától a víz.
2015. szept. 2. 11:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!