Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Azok írjanak akik legalább...

Azok írjanak akik legalább 41. évüket betöltötték mikor szültek, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
2010. márc. 11. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
93%

Szia, nálunk ez egyik családtagom szült 42 évesen. Már volt két nagy fia (18 és 20 évesek) és már egyáltalán nem volt tervbe véve a baba, de megtartották. A terhessége problémamentes volt, és mikor megkapták az amniocitézis eredményét, mindenki megnyugodott, hogy egészséges a pici. A szülés természetes úton ment és viszonylag hamar, az első fájásoktól számolva 3,5 óra múlva megszületett a kislány. Azóta is jól vannak mindketten.

üdv:28 hetes kismama

2010. márc. 11. 10:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik kedves barátnőm 40 éves volt, mikor állapotos lett és majdnem 41 évesen hozta a világra a gyönyörű kisfiát. Második házasság, már felnőtt, nagykorú fia van az első házasságából. Probléma mentes terhessége, viszonylag könnyű, gyors szülése volt. Anyatejes a kisfia immáron 20 honapja és a világon a legboldogabb Anyuka, akit valaha láttam. Neki ez volt a sorsa.
2010. márc. 11. 20:26
 3/5 anonim ***** válasza:
53%
Egy ismerősöm 42 évesen lett várandós, a terhessége problémamentes volt, de mivel nem tágult egy centit sem, ezért császározták, pedig az előző 2 gyermekét természetes úton sikerült világra hoznia.
2010. márc. 13. 15:31
 4/5 anonim ***** válasza:
51%

40 évesen szültem a 4. legkisebb gyerekemet. Az előző házasságomból volt már két kamasz fiam, a mostaniból egy kislányom, aki épp egy esztendős volt, amikor az öccse világrajött. Véletlenül alakult így, épp a korom miatt nem terveztünk több gyereket.

Nem tudom pontosan mi érdekel, panszmentes normális terhességem volt pontosan ugyanolyan, mint a fiatalabb koromban kihordottak. Velük sem voltak soha rosszulléteim, minden leletem, minden vizsgálati eredményem olyan volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva(Sajna a gyomorégésem is napra pontosan a 6. hónapban jelentkezett:-))) Viszont a hajam, és a bőröm, soha nem volt olyan szép, és egészséges, mint ezzel a babával. Nem tudom miért, ugyanazokat ettem, ugyanazokat a vitaminokat szedtem, mint korábban. Talán a derekam fájt kicsit többet, de ebbe belejátszhatott az is, hogy a lányom még nem ment önállóan, így "másfél" gyereket cipeltem rendszeresen föl-le, egy lift nélküli ház tetőtéri lakásába, ahol akkoriban laktunk.

A legkisebb fiam, valamivel a várt idő előtt született, kb 3 órás vajúdás után természetes úton. Öt nap múlva hazamentünk, 5 hónapig szoptattam.

A legnagyobb élmény az volt számomra, hogy a 4. gyereknél már semmiféle szorongás nincs az emberben attól, hogy mit csinál rosszul, miért nem annyit eszik, alszik, miért tudja már a szomszéd gyereke...? Igazi felszabadult, nyugodt babázás, gyerekezés volt, minden para nélkül. Akkoriban sokszor elmondtam, hogy mindenkinek a 3.-4. gyerekkel kéne kezdenie, kevesebb lenne a szorongó, neurotikus kismama.:-))

Ma 180 cm magas, és 17 éves gimnazista.:-))

2010. márc. 13. 17:43
 5/5 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, gratula minden 40-es kismamának!!!!!!!
2010. márc. 16. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!