Azok írjanak akik legalább 41. évüket betöltötték mikor szültek, tapasztalatok?
Szia, nálunk ez egyik családtagom szült 42 évesen. Már volt két nagy fia (18 és 20 évesek) és már egyáltalán nem volt tervbe véve a baba, de megtartották. A terhessége problémamentes volt, és mikor megkapták az amniocitézis eredményét, mindenki megnyugodott, hogy egészséges a pici. A szülés természetes úton ment és viszonylag hamar, az első fájásoktól számolva 3,5 óra múlva megszületett a kislány. Azóta is jól vannak mindketten.
üdv:28 hetes kismama
40 évesen szültem a 4. legkisebb gyerekemet. Az előző házasságomból volt már két kamasz fiam, a mostaniból egy kislányom, aki épp egy esztendős volt, amikor az öccse világrajött. Véletlenül alakult így, épp a korom miatt nem terveztünk több gyereket.
Nem tudom pontosan mi érdekel, panszmentes normális terhességem volt pontosan ugyanolyan, mint a fiatalabb koromban kihordottak. Velük sem voltak soha rosszulléteim, minden leletem, minden vizsgálati eredményem olyan volt, ahogy a nagykönyvben meg van írva(Sajna a gyomorégésem is napra pontosan a 6. hónapban jelentkezett:-))) Viszont a hajam, és a bőröm, soha nem volt olyan szép, és egészséges, mint ezzel a babával. Nem tudom miért, ugyanazokat ettem, ugyanazokat a vitaminokat szedtem, mint korábban. Talán a derekam fájt kicsit többet, de ebbe belejátszhatott az is, hogy a lányom még nem ment önállóan, így "másfél" gyereket cipeltem rendszeresen föl-le, egy lift nélküli ház tetőtéri lakásába, ahol akkoriban laktunk.
A legkisebb fiam, valamivel a várt idő előtt született, kb 3 órás vajúdás után természetes úton. Öt nap múlva hazamentünk, 5 hónapig szoptattam.
A legnagyobb élmény az volt számomra, hogy a 4. gyereknél már semmiféle szorongás nincs az emberben attól, hogy mit csinál rosszul, miért nem annyit eszik, alszik, miért tudja már a szomszéd gyereke...? Igazi felszabadult, nyugodt babázás, gyerekezés volt, minden para nélkül. Akkoriban sokszor elmondtam, hogy mindenkinek a 3.-4. gyerekkel kéne kezdenie, kevesebb lenne a szorongó, neurotikus kismama.:-))
Ma 180 cm magas, és 17 éves gimnazista.:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!