Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért hagyják a kismamák,...

Miért hagyják a kismamák, hogy ennyire korrupt legyen a szülészeti-nőgyógyászati szakma/rendelések?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem,hogyha valaki SZTK rendelésre megy,akkor hogyan lehet az,hogy fix időpontban,mint magán beteget behívják.Köz helyen,Köz fizetésen,köz eszközökkel,az orvos elkérni a pénzt,a kismama pedig odaadja.

Miért nem magánrendelés keretében folyik ez vagy rendeli idő után?

Megértem,ha valaki ad pénzt az orvosának,ha munkaidőn kívül vele tölt 5-10 órát szülésnél stb,de ilyen,fenti esetekben fel nem tudom fogni.

2015. aug. 28. 19:54
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
44%

Javaslom, kérdező, hogy jelentkezz a legközelebbi kórházba segédápolónak. Húzz le egy évet, lehetőleg műtétes osztályon, aztán jelentkezz ugyanitt, majd akkor beszélgetünk.

Érdekelne a mondandód, ha nem arra menne ki az egész - a tények ismerete nélkül -, hogy mit képzelnek az egészségügyisek, hogy tüntetni mernek ELFOGADHATÓ bérekért.

2015. aug. 29. 18:41
 22/32 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó!

Abszolút nem arra megy ki,sőt,én szívesen támogatom őket személyes jelenléttem is.

Mondandóm kizárólag a kérdésem felvetett szituációról szólna,hogy vajon ez mennyire elfogadható.

2015. aug. 29. 18:54
 23/32 anonim ***** válasza:
15-ös vagyok. A győri kórházban mindenki a maximumot nyújtotta. Altatóorvos, ápolónők, mindenki, dokim is és a többi doki is. Bárcsak úgy állnék anyagilag hogy mindenkinek adhattam volna valamit.
2015. aug. 29. 18:54
 24/32 anonim ***** válasza:

Kérdező,amit leírsz az valóban nagyon etikátlan és elitélendő!

Ahogy az emberek között úgy általában a dokik között is sokféle ember van.

Ismerek olyat,mint a gyerekorvosunk,aki szívvel-lélekkel végzi a munkáját,munkaidőn kívül is kijön a gyerkőchöz egy fillér nélkül,sőt el sem fogadja.

Aztán ismerek olyat is,aki ügyeleti időben hívja az össes magánbetegét,és valóban számla nélkül gyógyít a kórházban,ami az ügyeleten üldögélő betegek 2-3 órát is várhatnak.

Tudok olyan gyerek fül-orr-gégészről is,aki az 5 éves gyerek orrvérzésére azt mondta fél 6kor,hogy várjuk meg a 8kor nyitó ambulanciát,aztán visszament egy órát aludni.

Olyat is tudok,hogy a betegszállítónak 1000ft-ot kell adni,ha azt akarjuk,hogy időben felvegyék beteg anyámat az osztályra.

Sajnos sok mindenki szégyene,hogy itt tartunk

2015. aug. 29. 19:01
 25/32 A kérdező kommentje:

Még annyit hozzátennék,hogy a fenti esetről akartam elsősorban eszmét cserélni.

Nőgyógyászokról elsősorban

Akikről azért köztudott,hogy

1,nem kevesen vannak

2,jól fizető pácien célcsoportjuk van(nem olyan,mint egy radiológia)

3,szinte az összes dokinak van magánrendelése

4,normális,felújított osztályokon dolgoznak(legalábbis a legtöbb kórházban a szülészet a legnormálisabban,legszebben kinéző osztály)

5,nyilván van sok nőgyógyászati beteg meg műtét,de azért mégis a születéssel,az élet és a gyógyítás "szép" részéven foglalkoznak

Szóval a fentiek függvényében érdeklődtem,hogy szerintetek ez mennyire elfogadható,tolerálható és mit lehet csinálni,hogy ne így legyen..

2015. aug. 29. 20:15
 26/32 anonim ***** válasza:
0%
Tulajdonképpen mi a fene bajod van Neked! Irigyled őket? Miért nem mentél nőgyógyásznak! A hülyeségeid nélkül is van elég baja ennek az országnak.
2015. aug. 29. 21:39
 27/32 anonim ***** válasza:

Nézd, amíg úgy állnak hozzá a kismamák, hogy nekik fogadott orvosuk kell legyen, addig lesz is hálapénz. Azért ez kétoldalú dolog.:-) Ha én elvárom, hogy az orvos a rendelkezésemre álljon hétvégén, éjszaka, vagy a szabadsága alatt, miközben ott van az ügyeletes kolléga, akkor jogos az elvárás, hogy ezt fizessem is meg. Tudok olyan kórházról, ahol megtiltották, hogy a nőgyógyászok munkaidejükön kívül bent tartózkodjanak.

Ennek a fogadott orvosos rendszernek is köszönhető, hogy Magyarországon kb. háromszor annyi programozott császármetszést hajtanak végre, mint amennyi valójában szakmailag indokolt lenne. az is feltűnő, hogy a szülések túlnyomó többsége reggel 8 és délután 4 között zajlik. Vajon miért?

Értem, hogy egy kismama szeretne minél nagyobb biztonságban szülni, de ez akkor is baromság, már bocs. (Nekem amúgy kinyílik a bicska a zsebemben, amikor a legutolsó üresfejű ribi is úgy beszél a nőgyógyászról, mintha a cselédje lenne.) És igen, vannak ennek vadhajtásai, SZTK-ban, rendelési időben végzett vizsgálatért nem kérhetne senki pénzt, pofátlanság. Viszont ezt a rendszert alapvetően azok tartják fent, akik fizetnek, mert fogadott orvos nélkül szülni snassz.

2015. aug. 29. 21:59
 28/32 A kérdező kommentje:

Utolsó,egyetértek Veled.

De mondjuk talán nem a kitiltás lenne a megoldás,hanem a megfelelő szabályozás vagy vmiféle becsületi dolog.

Csupán arról beszélgettünk múltkor a barátnőkkel,hogyha minden orvos csak 50%-át tartaná meg a hálapénznek

30%kerülne a kórháznak

20%pedig az eü-be,nyilván mert vannak kevésbé gazdak osztályok,régiók az országban,akkor már mennyivel más lenne a helyzet.

Ha egy 100 e ft-os szülésből,30 e ft-ot megkapna a kórház.

És ha ez vmilyen szinten papírozva is lenne(mint nagyon sok országban),mennyivel inkább védené a szülő nő jogait,és az orvost is.

Kedves Utolsó előtti,nem vagyok irigy,sőt magas anyagi megbecsülést érdemelnek,pont ezt leírtam párszor..

Nagyon sajnálom,hogy Te nem szeretnél egy tisztább,korrektebb és a szülő nőket is jobban megbecsülő eü-t

2015. aug. 30. 00:06
 29/32 anonim ***** válasza:
A hálapénzt még megértem,de amikor előre kell fizetni(zsarolási pénz?),mert különben nem látnak el megfelelően,nem kapsz edát,nem nézd rá senki,nem visznek el uh-ra na az szerintem tolerálhatatlan és kevés fizu ide vagy oda,a szakma a Hippokrateszi eskü semmibevétele
2015. aug. 30. 00:08
 30/32 anonim ***** válasza:
65%

Ez nem jellemző a szakma egészére, utolsó, rongy ember mindenhol van.

Szültem spontán, sürgősségi és programozott császárral is (terhességi diabétesz miatt.) Egyszer sem fizettem senkinek semmit, és szakszerű ellátást kaptam.

Ami meg a megosztást illeti: miért is kellene teljes mértékben legalizálni ezzel a hálapénzt? Biztosítsanak tisztességes fizetést az egészségügyi szakszemélyzetnek, és szankcionálják a korrupciót, mindkét felet, aki részt vesz benne. Ennyi.

2015. aug. 30. 00:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!