Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért hagyják a kismamák,...

Miért hagyják a kismamák, hogy ennyire korrupt legyen a szülészeti-nőgyógyászati szakma/rendelések?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem értem,hogyha valaki SZTK rendelésre megy,akkor hogyan lehet az,hogy fix időpontban,mint magán beteget behívják.Köz helyen,Köz fizetésen,köz eszközökkel,az orvos elkérni a pénzt,a kismama pedig odaadja.

Miért nem magánrendelés keretében folyik ez vagy rendeli idő után?

Megértem,ha valaki ad pénzt az orvosának,ha munkaidőn kívül vele tölt 5-10 órát szülésnél stb,de ilyen,fenti esetekben fel nem tudom fogni.

2015. aug. 28. 19:54
1 2 3 4
 11/32 anonim válasza:
51%

Sajnos az urológián is borzasztó a helyzet. Teljesen hülyének nézik az embert, csak tipegünk a kivizsgálásokkal, semmi eredmény, cinikusság. Az egyik rokonom fia majdnem meghalt, már úgy kellett fizetni az orvosnak, hogy végre azonnali beavatkozással megműtsék. Ez egész egyszerűen botrány!.

És mindezt nem is olyan olcsón mérik, bátran megkérik az árát. Lassan már csak elvből külföldön kezeltetem magam.

2015. aug. 29. 00:16
 12/32 anonim ***** válasza:
58%
Uttsó, ott is magyar orvosok vannak:-)
2015. aug. 29. 00:22
 13/32 anonim ***** válasza:
35%

75%-os! Eüs vagy? Ápoló, vagy segéd? Mert kb olyan szinten van a hozzászólásod... ! Teli szájjal szidod azokat aze embereket, akik éveket tanultak szorgalmat nem kímélve. Talán irigy vagy? Ráadásul oltári marhaságokat írsz... Persze a kismamam olvassa a laikus internetes fórumokat, képződjön, hergelje magát. Mert ugye a szakmai oldalak megértéséhez igen sokat kellne képződni, hogy valaki megértse. Nem baj, holnap majd nekiállok villanyt szerelni, mert olvastam hogyan kell, vagy házat építeni, mert arról is olvastam valamit... így megy ez manapság.

Elég szar úgy szülni, hogy az ember lányának nincsen bizadalma az orvosa felé és jobban tud nála mindent.

Provokatív és elég egyszerű ember lehetsz... bizonyára párszor leteremthettek a lábadról, külnben miért lennél ennyire indulatos? Persze minden orvos mészáros, képzetlen, pénzéhes és a kismama ellensége. Akit direkt rosszat akar, szakmailag tanulatlan, sarlatán. Ahhoz képest elég sokan örülnek a magyar orvosoknak külföldön... pl az enyémnek is, aki pont az ilyen emberek miatt ment el nyugatabbra, mint te vagy. Óriási űrt hagyva maga után, mert mind szakmailag, mind embereileg csodálatos volt.. ! És még vannakak páran, akik küzdenek itthon a hülye rendszer és pénztelenség mellett, ügyeletek ügyeletek hátán, megbecsülés híján, okoskodó emberek és jól képzett betegek támadásai közepette. Nyugodtan írkálj még ilyen okosságokat, lázítsad a népet, hátha orvos nélkül maradunk és akkor lehet vissza menni a barlangba.

Mert köszönöm a gyerekem hála az orvosom szaktudásának él és megúszta ép aggyal, pedig nagy gáz volt, én is láttam! A barinőmnek meg ugyanannél a dokinál volt álom szülése, mert nála minden rendben volt, ott lehetett zene , gyertyafény, nyugalom.

De persze minden doki önző dög és önzésből van már talpon 48 órája, látja el a nem fizető betegeit hamarabb, mint engem, aki magánbetege volt. Hogy miért? Mert a másik súlyosabb. Utána hálás, mert én nem okoskodok és teremtem le a lábáról, hogy miért várok ennyit....

2015. aug. 29. 07:31
 14/32 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó,

én úgy gondolom,hogy erkölcsileg,anyagilag is magas megbecsülés jár az orvosoknak,de!

tegyük hozzá,hogy általánosságban nem így van,ahogy Te leírtad.

A tágabb családban(férjem unokatestvére) van egy orvosházaspár.Semmi különös,nincs magánrendelésük,nem főorvosok vagy ilyesmi.

Bp-hez közel szép nagy házuk van,két középkategóriás autó,nyáron nyaralnak,télen sielnek,simán megtehetik,hogy elég gyakran elmennek étterembe,az egyik gyerek most megy egy évre az USA-ba tanulni(középiskola).

Nem azt mondom,hogy nem érdemlik meg,vagy,hogy egy orvos éhhezen,de azért nem élnek ám ők olyan rosszul,mint sokszor beállítják.

Nyugatra sokan azért mennek,mert korrektebbek a körülmények,jobb eszközökkel,kevesebbet kell dolgozniuk.De ott az árak,sem ilyenek ám mint itthon.Egy lakásbérlet,rezsi,iskola díja stb.

2015. aug. 29. 11:48
 15/32 anonim ***** válasza:
29%
Akkor én a világ legcsodálatosabb nőgyógyászát fogtam ki. Magyar orvos, Magyarországon, Győrben. Én csak hálával tartozom neki mindenért, és mindig csak hozzá fogok járni. Én meg nem kezeltetném magam külföldön.
2015. aug. 29. 11:54
 16/32 anonim ***** válasza:
Ki az a győri orvos? Csak nem Mika ?
2015. aug. 29. 12:13
 17/32 anonim ***** válasza:
44%

Kedves kérdező. Talán az a minimum, hogy ennyi jár egy orvosnak, aki a fél életét tanulással tölti és sokan közülük non stop dolgoznak. Persze ez nem minden orvosnak adatik meg, mert a paraszolvencia csak bizonyos rétegeket érint. A többi kapja a közalkalmazotti bért, plusz az ügyeleteket. Nem irigykedni kell, hanem elmenni az orvosira, ha valakinek vonzó ez az életmodell.

Valamiért viszont a magyar orvosok idő előtt halnak, mert sokkal rosszabb körülmények között vannak, mint külföldi társaik. Ki lehet próbálni. Éjszakázás éjszakázás hátán, stressz, felelősség és már félelem is az egyre növekvő perek miatt. Met egyre több az okostojás, az orvos fél, inkább császároz, mert fél a komplikációktól... Mindenki tudja, hogy ez így nem jó... de ez van, erre tart a világ.

A paraszolvencia meg azoknak az érdeke főlege, akik nem akarnak normális fizetést adni, hanem korrupcióra kényszerítik alattvalóikat..

2015. aug. 29. 12:24
 18/32 anonim ***** válasza:
46%

Kedves kérdező, ismerek nővért, fűtésszerelőt és pedagógust is, aki az általad leírtaknál jobb körülmények között él. Valahol ez (lenne) a normális életszínvonal egy tisztességesen dolgozó embernek.

Az orvosok külföldre távozásának pedig valóban nem csak az az oka, hogy szaktudásuknak MEGFELELŐ anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek, hanem a munkakörülmények is. Ott nem a saját nyomtatóját viszi be az orvos a kórházba, hogy zárójelentést tudjon adni a betege kezébe, nem a saját pénzén bütykölteti meg a 30 éves műszereket, hogy el tudja látni a betegeit. Van, akinek számít, hogy ne csak a tudását, hanem az infrastruktúrát is biztosíthassa a betegeinek, és ez külföldön lényegesen könnyebb.

Nem irigykedni kell arra, hogy egy orvosházaspár azon a szinten élhet, mint egy maszek villanyszerelő, hanem örülni annak, hogy még itthon vannak, és megelégszenek ennyivel.

2015. aug. 29. 13:46
 19/32 anonim ***** válasza:
16-os, de Ő.
2015. aug. 29. 16:32
 20/32 A kérdező kommentje:

Értem,amit írtok és sok mindenben egyet is értek.

De a fő felvetésem az volt,hogy a betegek miért adnak ennek táptalajt?

Az orvosokról is ne mondja senki,hogy nem érdekük a hálapénz megléte,ha annyira nagyon akarnának tisztes körülményeket számos esetben felszámolhatták,tiltakozhattak volna,de ki hall erről is akár csak egy félperces hírt is?

Nekem,mint betegnek viszont hagyj legyen már jogom a kérdésem megírt szituáción mélységesen felháborodni is elítélni.

Magyarországon a kórházi fertőzések száma pl.iszonyú magas..

És igen az is felháborít,hogy amikor beviszi apósomat a mentő 4-5 óráig az éjszaka folyamán a betegfelvételnél rá sem nézni senki..

Meg azon,hogy mikor bekerülünk a balesetire vele a nővérkék este kor a Barátok köztött nézik..

Én szívesen adnék nagyon sok eü-i dolgozónak ennél nagyobb fizetést,de nagyon sok esetben azért tenni is kellene ám(mert ha én munkaidőben nekiállnék tv-t nézni tuti kereshetnék is munkát másnap)

2015. aug. 29. 18:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!