Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti vállalnátok a programozott...

Ti vállalnátok a programozott császárt, hogy ne karácsonykor szülessen a baba?

Figyelt kérdés

Több ismerősöm született karácsonykor, ők mondták hogy milyen rossz nekik és rossz lesz a gyereknek is, nem lesz soha egy normális születésnapja.

Ti emiatt vállalnátok a császárt?

Én nagyon óczkodok tőle, úgy gondolom hogy ha császár is lesz a vége, induljon be a szülés amikor a "baba akarja" (kivéve ha eü indok van rá, akkor nem gondolkoznék én sem).

De értem az ő logikájukat is, karácsony előtt-után mindenki mindig elfoglalt, tényleg nehéz lesz neki saját szülinapot ünnepelni.

Egyenlőre december 24-re vagyok kiírva.

2015. aug. 5. 09:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
87%

Én a középsővel voltam dec. 24-re kiírva, még mondogattam is neki, hogy ha képes szenteste megszületni, akkor Évának fogjuk elnevezni, aztán mindent ünneplünk egy napon. Annyira komolyan vette, hogy 15-én megszületett. :D

Viccet félretéve, nem gondoltam rá, hogy ezért császárt kérjek. Egyik gyerekem sem a kiírt napon született egyébként.

2015. aug. 5. 11:01
 12/23 anonim ***** válasza:
Nem vállalnék.
2015. aug. 5. 11:52
 13/23 anonim ***** válasza:
34%

Persze, még szerencse, hogy mindenki eldöntheti maga, hogy mikor szülessen a gyereke.. A nemét nem kértétek, hogy szabályozzák??

Nem.. Nem vállalnám. Komoly hasi műtét, nehezebb a felépülés, jobb a gyereknek, ha "meg kell küzdenie az életéért" (olvass utána, miért)

Ezen kívül én szeretném átélni azt, hogy akkor indul útnak a kicsim, amikor akarja, ha kell, akkor Szenteste. Biztos az lenne életünk legszebb Karácsonya.

Az pedig, hogy dec. 24-re vagy kiírva, nem jelent semmit. Simán szülhetsz szeptemberben is, csak akkor iszonyú lelkifurdalásod lesz, mikor az inkubátor mellett állsz. Aztán lehet, hogy megszületik novemberbe, vagy épp Mikuláskor, vagy majd csak jövőre. A kiírt dátum legtöbbször nem pontos..

2015. aug. 5. 12:02
 14/23 anonim ***** válasza:
34%

Ezzel több gondom is van.

1. Miért kell másokra hallgatni, amikor a te gyerekedről van szó? Csak rajtatok múlik, hogy milyen lesz a szülinapja. Attól, hogy másnak nem tudták normálisan megoldani, nektek még sikerülhet. Nem lehetetlen egyáltalán.

2. Ha már volt egy hüvelyi szülésed és semmi nem indokolja, akkor honnan az ötlet? Nehogymár ások mondják meg.

3. Az elsőt is a kiírt napon szülted? Akár december 8-án is szülhetsz, vagy januárban is. Én egyiket sem akkor szültem, mindkettő előbb jött pár nappal.

4. A programozott császár ellen amúgy semmi kifogásom, de itt aztán semmi értelmét nem látom.

2015. aug. 5. 12:25
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Öcsém karácsony első napján született. Mindig meg volt oldva a szülinapja, mert a nagycsalád első napján összegyűlt nálunk. Nem okozott semmi problémát, nem állt meg a fejlődésben :D
2015. aug. 5. 13:18
 16/23 Kései Sirató ***** válasza:

Én dec. 31.-re voltam kiírva, megcsászároztak, dec 21-én, de a császárnak komoly indikációja volt, nem az ünnepek.

A programozott császár mindig legalább 1 héttel a kiírás időpontja előtt van, ez a protokoll.

2015. aug. 5. 14:15
 17/23 anonim ***** válasza:
34%
Nem mindenhol ez a protokoll.
2015. aug. 5. 14:20
 18/23 anonim ***** válasza:
34%
Dehogy van ilyen protokoll, max adott orvos így szokta. 5 nappal volt hamarabb a programozott császárom farfekvés miatt.
2015. aug. 5. 14:28
 19/23 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%
Tény, hogy az én ikreim azért születtek meg december 18-án programozott császárral, mert bár még lehet, hogy egy-két hetet húzhattunk volna még, az ünnepek miatt lett kitűzve korábbra az időpont. És szentestére már otthon voltunk :) DE csak azért soha nem választanék programozott császárt, hogy ne ünnepek alatt szüljek. Nálam nem volt választás, első baba faros volt. Tényleg kicsi ám az esélye, hogy a kiírt napon szülj, még akár túl is hordhatod, lehet, hogy csak januárban születik meg. De az is lehet, hogy korábban jön egy-két héttel. Meg az is lehet, hogy addig felmerül valami komplikáció, ami miatt tényleg programcsászár lesz. De ne így legyen...
2015. aug. 5. 15:59
 20/23 anonim ***** válasza:
34%

Ikrek esetén pláne nem mindegy egy-két hét.

Számomra rejtély, hogy az ilyen orvosokat miért nem hagyjátok ott a francba.

2015. aug. 5. 16:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!