Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyukak akiknek progis csaszar...

Anyukak akiknek progis csaszarjuk volt, el tudnatok latni egy ket jo tanaccsal?

Figyelt kérdés
Most jottem haza a korhazbol,ott mondtak,hogy holnap reggel megcsaszaroznak! Izgulok,felek, minden szent bajom van. Akinek volt benne resze, el tudna mondani mire keszuljek, vagy egy-ket jo szot esetleg!!!
2015. júl. 21. 17:09
 1/7 anonim ***** válasza:

Először is ne idegeskedj!

6 után ne egyél már semmit inkább ásványvíz mert műtét után nem lesz vmi jó wcre menni.

Kis dologhoz kapsz katétert, beöntést viszont nem mindenhol csinálnak, akár ha van hashajtód azt is vehetsz be.

Szívószál kis palackkal jó lenne akkor könnyen tudnál fekve inni mert műtét után 6 órát feküdni kell, vagy sportkupakos.

Nyugodj meg rendben lesztek mind a ketten és pár nap és jöhettek haza. Cak erre gondolj.Én a gyerekágyon szenvedtem de nem a műtét miatt az semmi ahhoz képest hogy 3 anyuka horkol és 3 baba üvölt éjszaka.

2015. júl. 21. 17:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Koszi szepen a tanacsokat. Megfogadom oket. Probalok megnyugodni. De beontest ilyenkor minek adnak? Az nem csak rendes szulesnel van?
2015. júl. 21. 20:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia! Ne idegeskedj, nem olyan vészes ám az egész :)

Nekem két hete volt császárom, nem kaptam beöntést, szerintem mostanság annyira nem divat ez, de biztos van, ahol adnak. Nekem az egészben a legkellemetlenebb a katéter volt. Nem fáj se a felrakás, se az, amikor leszedik, de én folyamatosan úgy éreztem tőle, hogy pisilnem kell, de nagyon. A jó hír, hogy amint beadják a műtét elején az érzéstelenítőt, ezt sem érzi az ember :)

Ami fontos, hogy vagy vegyél ilyen Tena hálós bugyit, vagy ilyen köldökig érő nagymama bugyit, mert ezek nem piszkálják a sebet. A sima bugyi teteje sajna pont a sebnél van kb., úgyhogy az nem lesz jó. Vigyél rengeteg ásványvizet, és ahogy említette az előttem szóló, szívószálat, mert nem emelheted fel a fejedet órákon keresztül, inni viszont kell majd, nagyon sokat!

Először rossz lesz felkelni, utána viszont minden alkalommal egyre könnyebb, másnap már simán mászkálsz majd. Ne aggódj, nem mondom, hogy móka és kacagás, de simán túl lehet élni.

Ami nagyon fontos, hogy ne hagyd el magad semmiképp! Ha erőt veszel magadon és felkelsz, amint lehet, gyorsan túl leszel a nehezén, másnap már simán ellátod a babát, és mire hazamentek a kórházból, szaladsz majd :)

Nagy kalappal holnapra, és jó babázást :)

2015. júl. 21. 20:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálam így zajlott: bementem a kórházba, ahol megvizsgált az orvos, majd a szülésznő leborotvált. Kérdezte, hogy mikor volt széklet, mondtam nem rég, ezért én nem kaptam beöntést.

Beöntést sok helyen nem adnak, de ha adnak akkor azért, mert császár után (és amúgy rendes szülés után sem) nem jön ám olyan könnyen a széklet (amíg odabent vissza nem rendeződnek a dolgok), így jobb előbb letudni.

Aztán kaptam oxitocint, ami kb. másfél óra alatt csöpögött le. Utána bevittek a műtőbe, ahol megkaptam az érzéstelenítést, lekentek (fertőtlenítettek a hasam körül), és már kezdődött is a műtét, ami kb. fél óra volt összesen. A babát 10 perc alatt kiszedték, megmutatták, majd elvitték. Mikor rendbe tették őt, lemérték, akkor visszahozták és az arcomhoz tették.

Közben összevarrtak, és kivittek megfigyelésre, ahol együtt lehettem a babámmal és a férjemmel. Kb. 2 órán át.

Utána átvittek a csecsemőosztályra, és 6 óra múlva fel kellett állnom, le kellett zuhanyozni (segítettek a nővérek).

Műtét után az első két nap volt nekem nehéz. Nehéz olyankor még a mozgás, fájdogál a seb (égető érzés), de aztán egyre jobb és jobb lesz.

Én bababarát kórházban voltam, úgyhogy mikor már fel tudtam állni, mindig velem volt a babám.

Ez volt a második császárom, ez programozott volt. Az első sürgősségi volt, úgyhogy ott picit más volt a helyzet (kapkodósabb, rosszabb volt sokkal).

Szóval programozottan talán nem annyira szörnyű (kimarad a vajúdás, jobban fel tudsz készülni - bár neked most csak egy éjszakád van, de legalább így sem ér váratlanul).

Nem egy leányálom, viszont nem lesz semmi baj. Gyorsan meglesz, hamar túl leszel rajta!

És onnantól, hogy a babád a kezedben van, pont nem lesz érdekes a saját bajod. Vele fogsz törődni, és közben észrevétlenül beforr minden testi-lelki seb.

Szép babázós korszakot kívánok és ne izgulj! A babád születése így is hatalmas élmény lesz!

2015. júl. 21. 21:00
 5/7 anonim ***** válasza:
Igaz az enyém nem progi volt, de császár lett. Fogadj el, és kérj utána fájdalomcsillapítót.
2015. júl. 21. 21:08
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja még annyi ha köhögnöd kell, tüsszenteni, nevetni fogd a hasad mert az bizony egy darabig fájni fog, de javul az is hamar.
2015. júl. 21. 22:24
 7/7 A kérdező kommentje:
Koszi szepen mindenkinek. Legalabb most mar tudom hogy keszuljek. Persze alig birom magam ravenni az alvasra, de most mar muszaj lesz. Bizom benne hogy reggel minden rendben megy majd!
2015. júl. 22. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!