Mik az EDA kockázatai? Megéri ezzel szülni?
Sziasztok, azt hiszem én leszek itt az egyetlen, akinek negatív élményei is voltak az EDA-val kapcsolatban.
Persze,az is lehet, hogy nem is attól volt, de mi van, ha mégis? szóval nekem mikor már elértem abba a stádiumba, hogy eltűnt a méhszáj, és a baba feje elkezd leszállni a nyomáshoz, na az nekem több, mint két órás volt. Ahogy hallottam, másoknak sokkal rövidebb. erre a két órára úgy emlékszem vissza, mint egyetlen, hatalmas egybefüggő fájdalomra. A nyomásnál a méhszájam elrepedt, varrni kellett azt is. És nem éreztem a tolófájásokat, meg kakilási ingert, semmit se, csak egyetlen hatalmas fájdalmat. Így a doki fogta a hasam és ő mondta, mikor nyomjak. ebbe a két órába annyira kimerültem, hoyg nem tudtam kinyomni a babát, az orvos állt fel kisszékre és ő segített úgy, hogy nyomta a hasam.
Ami jóról beszámolhatok, az az, hogy a gátvarrás nem fájt, és ki is tudott kaparni az orvos simán, mert bent maradt egy darab lepény. A pisilés nekem nem volt gond.
Én már az elején kértem, lehet, hogy itt rontottam el. ezért elterveztem, hogy legközelebb nem fogok kérni az elején, és majd menet közben meglátom.
Könnyű szülést és jó egészséget neked!
Köszi, hát nem tudom. De ha még hatott, akkor miért fájt ennyire? Egye meg a fene. :))))
Mindegy, szép élmény alatt maradt így is, össze-vissza röhögcséltünk, utána állítólag úgy futottam fel az osztályra, mint a nyúl. Olyan fitt voltam, hogy a szobatársaim nem tudták eldönteni hirtelen, hogy terhes vagyok, vagy szültem-e (nem volt hely a gyerekágyon, ezért fél napig a patológián voltam). Azért irigylem azokat, akiknek EDÁval egyáltalán nem fájt. Mert nekem így kijutott azért :)
Szio én sokáig gondolkodtam hogy azt kérjek vagy ne végülis hála istennek nem kértem ,nem is akartak adni és örülök hogy nem kaptam!
Pedig én aztán nagyon féltem a szüléstől és a fájdalom küszöböm is a béka feneke alatt van!
Simán szültem 8 óra alatt meglett a kicsi fiam első baba volt!
Én is edával szültem. Nem fájt amikor adták (megvárták két fájás közt a szünetet, a fagyasztásos érzéstelenítést hidegnek éreztem, a szúrásból utána nem éreztem semmit). Sokkal gyorsabban tágultam utána. A szülés vége gyors császár lett, és a bekötött eda miatt nem kellett nekem altatás, tehát ébren voltam amikor kivették a fiamat, és még egyórás se volt, amikor a megfigyelőben már szoptattam a császár után, fájdalom nélkül, ébren. Én csak jót tudok róla mondani.
Érdemes úgy kérni, hogy már legalább 2 ujjnyira (3-4 cm-re) ki legyél tágulva. A túl korán adott eda tényleg lassíthatja a folyamatot - bár nem mindenkinél - és ráadásul addigra azt is látni fogod, hogy tényleg szükséged van-e rá vagy nincs. Ha 8 centi vagy mire beértek a kórházba, értelmetlen az egész kérdéskör ;-) Szép, könnyű szülést neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!