Aki kapott már EDA-t, mennyire fájt, amikor a gerincbe szúrnak? Nem tudom, hogy kérjek-e. A 2. babámat várom és sok jót halottam róla, de azért félek, h lelassítja a szülést.
Én EDA-val szültem. NEM GERINCBE, gerinc mellé adják, ami egyáltalán nem fáj, egy pici tűszúrás az egész. NEkem nem húzódott el a szülés, a fájásokat nem ,csak a tolófájásoknál nyomást éreztem. Mellékhatás utána nem jelnetkezett, csak annyi, hog ynem tudtam spontán pisilni. Én ajánlom. Sztm szupeer találmány.
2010. márc. 4. 12:56
2/22 anonim válasza:
én nélküle szültem, azt mondják azzal egy helyben kell maradni miután megkapod.....ez nem feltétlenül rossz, csak van aki szeretne mászkálni ......mondjuk fájásokkal egy helyben ülni nem lehet, fájdalommentesen azért gondolom jó pihenni
kb egy napig én se tudtam pisilni, pedig nekem nem adtak semmit...:)
a vajúdás fáj, nagyon....utána megszépül.....
a tolófájásokra már szinte nem tudtam magamról, de akkor már jólesett nyomni.....a szülés nem fájt....durva, de egyátalán.....adrenalin
2010. márc. 4. 13:11
3/22 anonim válasza:
Én is EDA-val szültem. Nem fájt, mert fájás közben adták. Nekem nem lelassította, hanem felgyorsította a folyamatot, így miután megkaptam nagyon hamar kitágultam, előtte viszont órákon keresztül alig tágult a méhszáj. Én a fájásokat éreztem, csak gyengébben mint előtte, viszont a lábam úgy elzsibbadt, hogy nem tudtam lábra állni.Nekem is az volt az egyetlen mellékhatás, hogy nem tudtam pisilni bármennyit is ittam, ezért katétert kaptam. Mondta is a szülésznő, hogy azért nem tudok pisilni, mert nagyon jól sikerült az EDA.
2010. márc. 4. 13:16
4/22 anonim válasza:
nekem a nagyim mondta (70 éves) az EDA-ról, hogy jó lenne feltalálni az időgépet, és visszavinni ezt a csodálatos találmányt az "ő idejébe" is :) ha nem császár lett volna, én is tuti kértem volna EDA-t :)
2010. márc. 4. 16:24
5/22 anonim válasza:
Én is igy szültem. Nekem ugyan lelassította a folyamatot, viszont a végére maradt erőm nyomni, pedig akkor már 26 órája nem aludtam. Utána annyi volt, hogy 2-3 óráig összecsuklott a lábam, viszont akkor meg ugyis feküdtem, igy nem volt ezzel baj. Én pisilni simán tudtam. Semmi más negativ dolog nem volt. A következő babókát is igy szeretném szülni.
2010. márc. 4. 21:23
6/22 anonim válasza:
én három Edát kaptam egyáltalán nem fájt amikor beadták.nekem nagyon felgyorsította az egészet 7 óra körül kaptam az elsőt és 21.44-kor bújt ki a kiscsajszim.én tuti nem birtam volna ki nélküle.ajánlani tudom csak.
2010. márc. 5. 13:10
7/22 anonim válasza:
Szia!
Én is bátran merem ajánlani! A Világ legnagyobb találmánya! Én nem bírtam volna ki nélküle. 12 órát vajúdtam, és a végén egy 4240 grammos gyönyörűséget szültem meg. Fel lehet utána kelni simán, bár azt már általában akkor adják amikor nincs erőd felkelni, örülsz ha élsz. Nekem annyi volt, hogy azt mondta a doki, hogy szóljak ha a beszúrás közben jön a fájás, mert akkor nem szúrja, de nem jött addig a fájás, mintha a kisfiam tudta volna mi történik :) Pedig kétszer is meg kellett szúrnia, mert elsőre nem találta az eda pontot. Szóval csak ajánlani tudom, valóban nagyon nehéz nélküle. Mindig amikor kaptam egy újabb adagot a hátamba vezetett kis csőbe elmúlt minden fájdalmam és még beszélgetni is tudtunk a férjemmel és a szülésznőmmel! Utána sem volt semmi mellékhatása, pisilni simán tudtam. Szóval csak ismételni tudom önmagam: KÉRD!
Könnyű, gyors szülést kívánok neked!
2010. márc. 6. 19:16
8/22 anonim válasza:
Kaptam, és sokkal rosszabbra számítottam. Nem fájt, kis tűszúrás, főleg ha fájás közben adják. :) Császár lett a vége sajnos, de így végig ébren lehettem legalább. Abszolút mellette vagyok, a következőnél is kérek. Azt mondják, gátvarrásnál is sokat segít, remélem, majd megtapasztalom azt is. :)
2010. márc. 6. 19:17
9/22 anonim válasza:
Utolsó vagyok: Ja és, nem fájt egyáltalán amikor beadták és nekem is inkább gyorsította a szülést!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!