Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Normális dolog, hogy kudarckén...

Normális dolog, hogy kudarcként éltem meg, hogy nem tudtam természetes uton megszülni első gyermekemet?

Figyelt kérdés
17 órát vajudtam, de gyengült a szivhang és császár lett a vége.Lassan 3hónapja volt,de még mindig nem vagyok tul rajta,pedig itt van a gyönyörü egészséges babám. Imádom.
2010. márc. 4. 12:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
szia!én ugyanígy éreztem,megnyugtat,hogy nem csak én érzek így.volt,hogy ültem a férjem mellett és sírtam,hogy megszülni sem vagyok képes.erre férjem annyit mondott:jobb lenne egy nyomi gyerek?végül is igaza van,most már csak a végeredményt látom.
2010. márc. 4. 13:54
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
drágáim: a császárral szült anyák is ANYÁK. A szülés a gyerek világrajöveteléről szól nem pedig a nők szülésélményéről.
2010. márc. 4. 13:55
 13/18 A kérdező kommentje:
Persze, értem én,hogy nem a szülésélményről szol ez az egész,de akkor is természeresebb a hüvelyi szülés,mint a császár, és szerintem minden nő ugy indul neki,hogy akkor most én megszülöm a gyermekemet. Az is tény, hogy azért csinálják a sürgősségi császárt, mert a babának és az anyának az a legjobb.Azért én bizom benne, hogy a második babámat természetes uton szülhetem.(Persze ha bármi gond lenne,akkor inkább ujra császár)
2010. márc. 4. 15:10
 14/18 anonim ***** válasza:
86%
szia!én 9 hónapja szültem császárral(terhességi mérgezés miatt)és én is sírva fakadok a mai napon ha eszembe jut!mi is természetes szülést szerettünk volna műtő és orvos nélkül,ehelyett..!nem vagy egyedül!remélem egyszer én is átélhetem milyen egy IGAZI szülés!neked is ezt kívánom!
2010. márc. 4. 15:20
 15/18 A kérdező kommentje:
Utolsónak: bizom benne,hogy mindketten átélhetjük még a természetes szülés "élményét".
2010. márc. 4. 15:43
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
jaj, ne legyél emiatt szomorú, nem ér annyit :) minden jó, ha a vége jó sztem...nekem progis császár volt, mert rossz a szemem, és nem mertem kockáztatni (elvileg talán lehetett volna próbálkozni, de a doki is azt mondta, hogy van kockázata). engem is altattak, egy percig nem bántam meg az egészet! az a fontos, hogy van egy szép, egészséges babád, h elfog ez a kudarc-dolog, csak nézz rá!
2010. márc. 4. 16:29
 17/18 anonim ***** válasza:
79%
szia! Valszeg azért érzel így, mert váratlanul ért, hogy császár lett. Én előre tudtam, hogy császározni fognak, pedig jó lett volna természetesen szülni. De jó élmény volt. Láttam Apa elérzékenyült arcát, hallottam az elcsukló hangját, mikor felébredtem, és kérdeztem, hogy milyen a baba, és mondta, hogy gyönyörű; szinte sírva nézegettem a karszalagomat, 1000-szer elolvastam, mit ír rajta; hosszú perceket álltam a kiságyánál, mikor először megnézhettem, pedig elég nehezemre esett állni; imádtam a pucér, félig-meddig maszatos testét, amit Apa mutatott fényképezőgépen, amit 30-40 perccel a szülés után készített. Ennek is megvolt a maga csodája. Kicsi korkülönbséget szeretnék a gyerekek között, így valószínűleg a többi is császár lesz. De az egész, a vajudás, a magzatvíz-elfolyás, az otthonról indulás, minden csak pozitív élmény maradt számomra, hiszen lett egy babánk, aki már hat hetes! Csak az apró pozitív élményekre emlékezz!
2010. márc. 4. 18:10
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem kell rosszul érezned magad amiatt, hogy császárral szültél. Hiszen, nem kényedre-kedvedre döntöttél így, hanem mert oka volt és így mentették meg a babádat. Teljesen mindegy hogyan, de egy pici embernek te adtad az életet, 9 hónapon keresztül te tápláltad, te óvtad, te vártad a legjobban. Nagyszerű dolgot vittél véghez, és mi anyukák mind nagyszerű dolgot tettünk, vagy így, vagy úgy, de olyan dolgot, aminél jobb nem történhet az életben velünk. VISZONT: a kérdésedre válaszolva IGEN, amit érzel az valahol normális, azért normális, mert a tV-ben, újságokban mást sem hallasz, mint terméseztes szülés, fájdalomcsillapító nélkül, alternatív szülési módszerek, gátmasszázs olajjal, mindenféle dolog, ami azt sugallja, igen mi nők erre vagyunk kitalálva, ez mennyire természetes folyamat. Valóban az, de nem az őskorban vagyunk szerencsére, és az orvosok felismerik a heylzetet, amikor közbe kell avatkozni. Én természetes úton szültem, fájdalomcsillapító nélkül, DE teljesen megértelek, ugyanis én 2,5 hónapos koráig szoptattam a babámat, és rettenetes lelkiismeretfurdalásom van, vagy nem is tudom ilyen hülye érzés, hogy nem tudtam táplálni a gyermekemet. Én is ezért érzem ezt, mert a csapból is a szoptatás folyik, pedig én mindent megtettem, ettől még nem vagyok rossz anya. Ezt már elfogadtam! Te is mindent megtettél, hoszen nem megrendelted a császárt. Érezd magad szerencsésnek, mert ki tudtad hordani a picit, és egészségesen VILÁGRA HOZTAD!!!!! REngeteg nő cserélne veled/velünk, akinek nem lehet babája, pedig évek óta vágyik rá, vagy elvetél. VAGY sajnos a környezetemben van olyan, akinek meghalt a babája 39. héten és úgy kellett megszülnie, tudod ő pl. rettentően boldog lenne, ha császárral szülhetett volna. Minden jót!

7,5 hós babácska anyukája

2010. márc. 4. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!