Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha valakinek nincs fogadott...

Ha valakinek nincs fogadott orvosa, attól kérhet epidurális érzéstelenítőt?

Figyelt kérdés
Nekem sem az első gyereknél sem most nincs fogadott orvosom. Mivel tudom mire számíthatok, mindenképpen szeretném kérni a fájdalomcsillapítót. Annak idején meg sem kérdezték. Szerintetek ha kérem fogadott orvos nélkül, nem küldenek el a fenébe? Még egy kérdésem lenne: az apa bejöhet? Mert az uh-ra nem engedték be...
2010. márc. 3. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Minden kórházban van ügyeletes orvos, akinek lehet jelezni, hogy kérsz fájdalomcsillapítást. Az EDA-t viszont csak aneszteziológus csinálhatja. Általában abból szokott lenni a gubanc, ha nincs állandó ügyeletes anesztes vagy ha van, akkor épp műtőben van (a második gyerekemnél ez volt, mind a kettő épp császáros műtéten volt). Azt azért nem árt előre megkérdezni, hogy van-e éjjel, hétvégén lehetőség rá, ezt meg tudják mondani a kórházban.

Az, hogy bemehet-e apa, az illetékes kórháztól kell megkérdezni, ha jól emlékszem pl. a zalaegerszegi (?) kórházban csak h1n1-es oltási lappal engedik be apát.

2010. márc. 3. 16:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Remélem megoldható minden amit szeretnék, mivel megyei kórház (győri)
2010. márc. 3. 16:33
 3/7 anonim ***** válasza:
nekem volt orvosom,de nem ő adta be az EDÁ-t.
2010. márc. 3. 16:33
 4/7 anonim ***** válasza:
EDÁ-hoz aneszteziológus kell, mezei nőgyógyász nem adhatja be.
2010. márc. 3. 16:50
 5/7 anonim ***** válasza:

akkor nálunk nem tudom hogy volt,mert a doki,aki beadta nekem, 2 perccel korábban egy szülést vezetett le a mellettem lévő szobában...

második voltam

2010. márc. 3. 16:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem is az orvosom adta be.

A fájdalomcsillapításhoz egyénileg van jogod (persze, ha a körülmények engedik) , nem függ össze azzal, hogy fogadott-e az orvosod vagy sem.

2010. márc. 3. 19:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem nem volt fogadott orvosom csak szülésznőm és kaptam Eda-t : )))) pedig nem kértem csak mondtam,hogy csináljanak valamit mert nagyon fáj, és már tolták is a kis kocsit : )))

Szerintem még az elején szóljál,hogy szeretnél kérni:)

2010. márc. 3. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!