Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Felesleges a szülőszoba...

Felesleges a szülőszoba látogatás? Csak a mézesmadzag elhúzására szolgál?

Figyelt kérdés
2015. júl. 1. 14:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nálunk a sok csilivili izé meg labda arra volt jó, hogy a párom ült rajtunk, én meg a ctgre voltam kötve.
2015. júl. 1. 15:25
 12/17 A kérdező kommentje:

Na erről beszélek pontosan, mint mézesmadzag :(

Tehát van valami haszna a látogatásnak?

2015. júl. 1. 16:18
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
A nagyobbik gyerekem születésénél elég sok időt töltöttem a szülőszobán, majdnem 12 órát. Kaptam oxit is, de fel sem merült, h feküdnöm kellene. Órákat töltöttem labdán ülve ctg-vel a hasamon, pisilni is mentem infúzióval, sőt, a végén még kádban is vajúdtam egy kicsit, pedig az a szomszéd szülőszobában volt. Orvosa, szülésznője és helye válogatja. A második babánál ment minden a maga útján, de nála is főként labdán ültem. Szerintem annyiból nem felesleges, h nem teljesen idegen helyre mész majd. Hogy mit tudsz használni majd, az félig-meddig lutri.
2015. júl. 1. 18:57
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Azt azért megtanultam a szülésem után, hogy határozottabbnak kell lennem, és 20 perc kontroll után bizony fel fogok kelni, akár tetszik nekik, akár nem. Fogom az eszközöket és elkezdem használni. Ha nem tetszik, lehet falnak menni! Ezért érdemes megnézni, hogy mi lesz ott, és mit fogsz tudni használni. Olyan nincs, hogy felnőtt embernek meg lehet mondani, hogy márpedig nem kelhet fel. Akkor még naívan azt hittem, minden az én érdekem és kényelmem szolgálja, ma már tudom, hogy közel sincs így. Így aztán, amíg veszélyről szó nincs, én bizony felkelek, és teszem a dolgom, a többiek meg azt csinálnak , amit akarnak. Ha akar valamit, majd lehajol érte. Muszáj önállósodni, különben úgy vagy kezelve, mint egy rongybábú, vélemény nélkül. Jó lenne egy emberséges szülészeti protokoll, méltósággal és empátiával, de arra még évtizedeket kell várnunk, szerintem. Addig ha nincs szerencséd és nem olyanok a segítőid, harcolj! De menj el és nézd meg a helyet, hogy tisztában legyél a lehetőségeiddel és a hely adottságaival, ne ott érjen meglepetés, hogy mi van és mi nincs. Kitartás! :)))
2015. júl. 1. 19:47
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok

Nálam nem volt mézesmadzag, mind a szülésznőm, mind a dokim kereken megmondta, hogy mi a kórházi protokoll, mire lehet számítani, egyáltalán nem színezték. Nem volt kád és bordásfal, de senki nem is ígérte vagy mutogatta, ellenben felkelhettem, labdán és ágyon is vajúdtam (a végén már teljesen mindegy volt, a labdán sem volt elviselhetőbb).

2015. júl. 1. 21:34
 16/17 anonim ***** válasza:

Nem felesleges a látogatás, mert legalább lesz egy helyismereted.

A bordásfal, labda, kád viszont... szép dísz, mert vannak előírások, hogy lennie kell. Nem nagyon lehet hozzáérni.

A kád azért van (szülésznő barátnőm mesélte) hogy nagyon koszos, ápolatlan, büdös (néha tetves) bizonyos típusú kismamákat lefürdetnek ott szülés előtt, mert gumikesztyűben is gusztustalan hozzájuk érni.

Az alternatív szülőszobát nem szokták használni, mert aki beérkezik, azt azzal a lendülettel beöntik, oxira kötik és minél hamarabb kap eda-t is. 12 órán belül baba kell legyen, különben császár. Ez valahol érthető, mert ha egyszerre sok anyuka szül, nem tudnak várni egyre 24-30 órákat, mert nincs annyi hely sajnos.

Nekem azt mondta az ismerősöm, hogy most 1. szülésnél, amikor otthon fájások vannak és úgy érzem, ez már a vég, akkor fogjam meg az órám és csak 2 óra múlva menjek be, 5 perces fájások előtt soha - mert ha 12 óra alatt nem fut le a dolog, akkor is császároznak, ha amúgy nem lenne gond.

Amit igénybe lehet venni, hogy ha valaki tiltakozik az eda ellen, az a kéjgáz. A többit senki nem szokta, mert fekszenek az nst miatt.

2015. júl. 5. 21:14
 17/17 anonim ***** válasza:
51%
Igen, van haszna a látogatásnak. Egyrészt hasznos információkat kapsz arról, hogy mik azok az egyértelmű jelek, amikor célszerű elindulni a kórháza, mit vigyél magaddal, mire lesz bent szükség, hova kell menned, milyen út vezet a megérkezéstől a szülőszobáig, várhatóan min fogsz keresztül menni, hány kísérő mehet be veled, hol várakozhatnak, stb. Nyilván egy sokadik gyermekét váró kismama számára kevésbé fontos, de első gyermekeseknél nagyon hasznos. És nem azért, hogy elsopánkodjunk az ijesztő eszközökön, meg statisztikákat készítsünk a császározás arányáról, hanem azért, amit fent leírtam. Hogy ha elfolyik a vized és mész a kórházba, ne tökölj fél órát azzal, hogy keresed, hova kell menned és ne ott derüljön ki, hogy mindent vittél magaddal, csak azt nem, ami létfontosságú.
2015. júl. 14. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!