Felesleges a szülőszoba látogatás? Csak a mézesmadzag elhúzására szolgál?
Na erről beszélek pontosan, mint mézesmadzag :(
Tehát van valami haszna a látogatásnak?
4-es vagyok
Nálam nem volt mézesmadzag, mind a szülésznőm, mind a dokim kereken megmondta, hogy mi a kórházi protokoll, mire lehet számítani, egyáltalán nem színezték. Nem volt kád és bordásfal, de senki nem is ígérte vagy mutogatta, ellenben felkelhettem, labdán és ágyon is vajúdtam (a végén már teljesen mindegy volt, a labdán sem volt elviselhetőbb).
Nem felesleges a látogatás, mert legalább lesz egy helyismereted.
A bordásfal, labda, kád viszont... szép dísz, mert vannak előírások, hogy lennie kell. Nem nagyon lehet hozzáérni.
A kád azért van (szülésznő barátnőm mesélte) hogy nagyon koszos, ápolatlan, büdös (néha tetves) bizonyos típusú kismamákat lefürdetnek ott szülés előtt, mert gumikesztyűben is gusztustalan hozzájuk érni.
Az alternatív szülőszobát nem szokták használni, mert aki beérkezik, azt azzal a lendülettel beöntik, oxira kötik és minél hamarabb kap eda-t is. 12 órán belül baba kell legyen, különben császár. Ez valahol érthető, mert ha egyszerre sok anyuka szül, nem tudnak várni egyre 24-30 órákat, mert nincs annyi hely sajnos.
Nekem azt mondta az ismerősöm, hogy most 1. szülésnél, amikor otthon fájások vannak és úgy érzem, ez már a vég, akkor fogjam meg az órám és csak 2 óra múlva menjek be, 5 perces fájások előtt soha - mert ha 12 óra alatt nem fut le a dolog, akkor is császároznak, ha amúgy nem lenne gond.
Amit igénybe lehet venni, hogy ha valaki tiltakozik az eda ellen, az a kéjgáz. A többit senki nem szokta, mert fekszenek az nst miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!