Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kontaktlencsével lehet szülni?

Kontaktlencsével lehet szülni?

Figyelt kérdés
Szeretnénk babát és felmerült bennem ez a kérdés. Tudom, még nem időszerű, de kíváncsi lennék, ilyenkor mit szabad és mit nem. Iszonyatosan rossz a szemem, és ellentétes értékű is, tehát szemüveg nélkül mozgó foltokat látok csak. Kontaktlencsét hordok. Szülhetek abban?
2010. febr. 26. 18:34
 1/8 anonim ***** válasza:
Szerintem, ilyen esetben császároznak.
2010. febr. 26. 19:12
 2/8 anonim ***** válasza:

Csak akkor császároznak, ha a szemész javasolja.

Én inkább szemüvegben mentem szülni, nem mertem bevállalni a k.lencséket, féltem, hogy épp kicsúszik, alámegy valami, stb.. mikor jönne a lényeg... A szemüveg sem volt rajtam vajúdáskor, amikor megszületett a babám, akkor tette rám a férjem, hogy lássam is.

2010. febr. 26. 19:17
 3/8 anonim ***** válasza:
Én kontaktlencsében vajúdtam, toltam, majd amikor nem jött ki a baba, kivettem a lencsét, mert a császárhoz már ki kellett.... Ha az a kérdés, hogy a szemed birja-e, az egy más téma, ehhez el kell menned egy szemészhez, hogy vizsgálja meg a szemed. Olyan -7-9 dioptriával még hagyják, hogy természetes úton szülj, ha amúgy egészséges a szemfenék. Én 3 szemésznél voltam, -5.5 és -7.5 a szemem, mind azt mondta, hogy simán, mert jó állapotban van a szemem. Szóval hajrá :) Persze arról ne feledkezz meg, hogy a kontaktlencse azért nem 100% oxigént ereszt át, és szülés közben amúgy is nagy erőfeszitésnek vagy kitéve, igy a szemüveg jobb lenne.
2010. febr. 26. 21:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia.Én kontaktlencsében szültem,előtte úgyis kikérdeznek hogy vannak-e ilyen kivehető dolgok.

Semmi baj nem történt.Kérdezd meg a dokit én is azt tettem.

2010. febr. 27. 08:33
 5/8 anonim ***** válasza:
Szemészetre kell majd menned, és ha ép a szaruhártyád, és minden ok- kb 5 perces vizsgálat összesen- akkor semmi akadálya nincs, hogy rendessen szülhess. A szülés alatt lehet kontaklencsét viselni, de az orvost előre tájékoztatnod kell a szemedről. Én a szülés reggelén nézettem meg a szemem (-7,5dp).
2010. febr. 27. 08:50
 6/8 Tittiritty ***** válasza:

Nekem "csak" -4 dp-ás a lencsém, de abban vajúdtam. A végén sűrgősségi császár lett és mindenki elfelejtette, hogy kontaktlencsém van (én is!, mert őszintén szólva az volt a legkisebb gondom), így bent maradt műtét alatt is. Epidurális érzéstelenítésem volt már a vajúdás végén is, ezért nem altattak a műtét alatt.

Szerintem, ha a szemész sem ellenzi, akkor szülhetsz lencsében, de ha császározni kell, akkor kivetetik veled. Egyébként a babádat látni fogod, amikor odaviszik hozzád és a legfontosabb, hogy Őt lásd!:-)

Sok sikert a baba-projekthez!

2010. febr. 27. 10:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem!Én is inkább szemüvegben szültem.Császározni meg csak akkor császároznak ha a szemvizsgálaton kiderül hogy nincs minden rendben a szemfenékkel.

2010. febr. 27. 13:35
 8/8 anonim ***** válasza:
Én kontaktlencsében szültem, szuper volt. A szemüveget nem szeretem, nélkülük meg semmit nem látok. (és ha nem látok nem érzem magam jól, biztonságban, de ezt akinek rossz a szeme érti.-5ös mind a két szemem
2010. márc. 1. 16:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!