Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Jöhet a baba? Kíváncsi vagyok...

Jöhet a baba? Kíváncsi vagyok a véleményekre mi az az életkörülmény, amire vállalnátok gyerkőcöt? Végzős egyetemista vagyok, egy fizetésből élünk, de egész jól és már nagyon szeretnénk pici babát. (többi lent)

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék gyereket! A körülményeink: Tanár szakon most végzek az egyetemen, párommal 10 hónapja vagyunk együtt, albérletben lakunk. ő 34 éves és dolgozik, havi 140 ezer ftot-hoz haza, család szokott segíteni kicsit. Spórolt pénzünk van, de csak nagyon minimális. Szerintetek jöhet a baba?
2015. máj. 14. 21:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Egyértelműen nem, nincs olyan körülmény ésszerűen amire azt mondanám hogy bátran vágjatok bele.

1. 10 hónap nagyon kevés, ezt nem is részletezném.

2. albérletben vagytok (ez nem gáz magéban, de ebből a fizetésből épp hogy elég lehet így is, el sem tudom képzelni hogy éltek meg ketten is)

3. 140.000 Ft...

4. mindehhez gondolom te alig huszonéves vagy, míg a párod már 34.

5. dolgozni kellene előtte mondjuk 2 évet hoyg neked is legyen valami bevételed

Mi 29 és 33 évesek vagyunk, 2 saját lakással (ebből az egyik hiteles de ki van adva), nekem megvan a diplomám, 10 év munkaviszonyom, kettőnk fizuja havi 350.000 és mi sem tudunk félretenni még, főleg most hogy jön a baba. Házasok vagyunk 1 éve, és 6 éve vagyunk együtt. Nekem ezek mind kellettek hogy belevágjunk. És még csak arra sem vártunk hogy legyen spórolt pénzünk...

2015. máj. 15. 08:32
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem azért a 20 fillérért, de én egyedül nem tudtam megélni albérletben ennyi pénzből, nemhogy hárman...
2015. máj. 15. 10:06
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Még élvezzétek egymást, szórakozzatok, lássatok! Mert egy gyerek után hatalmasat változik az élet.10 hónap és 140 ezer forint szerintem nagyon kevés az alapokhoz.
2015. máj. 15. 11:47
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi fizura én nem vállalnám. Egyszerűen nem jönnénk ki belőle. Bár nem tudom hogy albira mennyit fizettek, ill. mennyi a havi egyéb költségetek. Szóval szerintem is inkább legyen munkád előtte hogy ne csak GYES-t kapj majd, és tartalékok játék mèg.
2015. máj. 15. 12:02
 15/24 A kérdező kommentje:

Vidéken lakunk kis városban, 50 ezer az albi, internettel, tvvel rezsivel együtt. (ismerős, meg hát szerencsénk is van, hogy olcsó). A 140 ezer mellé családom segít, mert ugye még sulizok, tehát ez havonta kb. 160-170 össze szokott jönni. Ebből tudunk félretenni havi 50ezret is. De tény és való, hogy munkám nincs, úgyhogy ezerrel diplomázok és munkát keresek.

Köszi a válaszokat!

2015. máj. 15. 14:19
 16/24 A kérdező kommentje:
Akiknek saját lakásuk van azt hogy csináltátok? Hitelre vettétek vagy annyit tudtatok spórolni?
2015. máj. 15. 14:22
 17/24 anonim ***** válasza:
73%
Az milyen felnőttes, hogy azt tudjátok félretenni, amit a szüleidtől kapsz. Na mindegy, csak irigy vagyok, mert 18 éves korom után egy fillért nem kaptam otthonról.
2015. máj. 15. 14:27
 18/24 anonim ***** válasza:
73%
én diploma ajándékként kaptam egy felújításra szoruló lakást, amit aztán saját pénzből csinosítgattam
2015. máj. 15. 14:28
 19/24 A kérdező kommentje:

17. válaszoló, azt nem tudom, hogy felnőttes-e. Konkrétan nem szüleimtől kapjuk, hanem nagymamámtól. Nagypapám meghalt, mikor három éves voltam és ez volt a kérése, hogy támogasson mama. (nem mellesleg meg is teheti).

18. válaszoló, ja értem. Azért az úgy nem rossz :)

2015. máj. 15. 14:33
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztunk, és mellette fizettük a hitelt (nem spóroltunk mellette, hanem lakbér helyett a saját lakásunkat fizettük.)
2015. máj. 15. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!