Ti elfogadnátok az apósotok segítségét az alábbi esetben?
Második baba. Apósom felajánlotta, hogy feljön hozzánk szülés előtti héten, hogy segítsen. Ha kell bevisz szülni, vagy terhesgondozásra. A gyermekágyas időszakban meg viszi a nagyobbikat az oviba, meg bevásárol, stb.
Rendes tőle, de valahogy nekem olyan rossz érzésem van ettől. Engem zavar egy idegen férfi jelenléte egy ilyen intim időszakban. Szoptatás, gyermekágyi vérzés stb...
A férjem az oké, de ő dolgozik sajnos és nem tud elszabadulni csak 1-2 napra.
Mit tegyek? Anyósomra nem lehet számítani és anyámra sem sajnos..
Köszönöm a válaszokat! Azért félek csak tőle, mert nemigen tartja be az ember intim határait. Pl simán feljön a hálószobánkba reggel, hogy mit hozzon a boltból... a szándéka jó, de a szitu kellemetlen olykor. Emellett minden apró részletre figyel, ami érdekli. (hűtő és kuka tartalma pl) Ellenőriz, kontrollál. Ezért félek tőle, holott a segítség meg jól jönnne. Elég szigorú és merev ember, aki beleszól mindenbe, kényezteteni nem fog egyáltalán:) Mindenből a legolcsóbbat veszi még akkor is, ha mi adjuk a pénzt. Ez gond lehet a szoptatásnál.
Az első babánál meg simán bejött a szobába, amikor szoptattam mindenféle indokkal.
Szóval nem egyszerű eset. Nincsen külön vendégszobánk, a nappaliban szokott aludni.
Húha, nekem az anyukám az, aki ilyen típusú ember, és ebből adódtak is gondok, amikor szülés után hozzánk "költözött" 1 hétre. Ő mindig mindent jobban tud, állandóan tanácsokat osztogat, rendezkedik, és bár tudom, hogy a jó szándék vezérli, mégis roppant bosszantú hosszútávon.
Nálunk a rengeteg veszekedésnek az lett az eredménye, hogy pár nap után annyira elmérgesedett a helyzet, hogy összecsomagolt és hazament. Ha visszapörgethetném az időt, nem fogadnám el a segítségét.
Ezek alapján neked is azt mondanám, hogy köszönd meg a felajánlást, de mondd meg, hogy inkább egyedül szeretnél boldogulni. Persze kérdéses, hogy mennyire vagy kompromisszumképes, én eléggé forrófejű vagyok, így nálunk a "két dudás egy csárdában" esete forgott fenn, ez okozta a bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!