Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti elfogadnátok az apósotok...

Ti elfogadnátok az apósotok segítségét az alábbi esetben?

Figyelt kérdés

Második baba. Apósom felajánlotta, hogy feljön hozzánk szülés előtti héten, hogy segítsen. Ha kell bevisz szülni, vagy terhesgondozásra. A gyermekágyas időszakban meg viszi a nagyobbikat az oviba, meg bevásárol, stb.

Rendes tőle, de valahogy nekem olyan rossz érzésem van ettől. Engem zavar egy idegen férfi jelenléte egy ilyen intim időszakban. Szoptatás, gyermekágyi vérzés stb...

A férjem az oké, de ő dolgozik sajnos és nem tud elszabadulni csak 1-2 napra.

Mit tegyek? Anyósomra nem lehet számítani és anyámra sem sajnos..

2015. máj. 11. 23:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon aranyos és figyelmes hogy segítene neked. Kevés ilyen figyelmes férfi van. Én elfogadnám az tuti és nagyon örülnék neki. Jól jön majd a segítsége az biztos. Ő a babád nagypapája és a férjed apukája. Ne úgy tekints rá mint egy férfire hanem mint egy családtagra, hiszen az.
2015. máj. 12. 17:18
 12/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Azért félek csak tőle, mert nemigen tartja be az ember intim határait. Pl simán feljön a hálószobánkba reggel, hogy mit hozzon a boltból... a szándéka jó, de a szitu kellemetlen olykor. Emellett minden apró részletre figyel, ami érdekli. (hűtő és kuka tartalma pl) Ellenőriz, kontrollál. Ezért félek tőle, holott a segítség meg jól jönnne. Elég szigorú és merev ember, aki beleszól mindenbe, kényezteteni nem fog egyáltalán:) Mindenből a legolcsóbbat veszi még akkor is, ha mi adjuk a pénzt. Ez gond lehet a szoptatásnál.

Az első babánál meg simán bejött a szobába, amikor szoptattam mindenféle indokkal.

Szóval nem egyszerű eset. Nincsen külön vendégszobánk, a nappaliban szokott aludni.

2015. máj. 12. 19:29
 13/16 anonim ***** válasza:
Hát ezesetben...nem is tudom, inkább csinálnék mindent tök egyedül! Visszautasítanám, mert bármikor adódhat konfliktus (főleg ha szeret beleszólni a dolgokba)! Nekem más sem hiányzott volna a gyermekágyas időszakban (vérezve, tejfoltosan, baromi fáradtan) minthogy valaki kioktasson hogy mi van a kukában...stb.
2015. máj. 12. 22:37
 14/16 anonim ***** válasza:
Akkor ezt neked kell tudnod, hogy tudsz e olyan helyzeteket teremteni pl szoptatás hogy ne legyen ott vagy úgy szoptatsz hogy letakarod magad. Magyarán az intim helyzeteket tudod e úgy tenni ha rád tör akkor se legyen kellemetlen. Meg természetesen hogy a rendezkedése mennyire lesz számodra idegesítő. Mindenáron nem kell hogy segítsen
2015. máj. 13. 06:57
 15/16 anonim ***** válasza:

Húha, nekem az anyukám az, aki ilyen típusú ember, és ebből adódtak is gondok, amikor szülés után hozzánk "költözött" 1 hétre. Ő mindig mindent jobban tud, állandóan tanácsokat osztogat, rendezkedik, és bár tudom, hogy a jó szándék vezérli, mégis roppant bosszantú hosszútávon.

Nálunk a rengeteg veszekedésnek az lett az eredménye, hogy pár nap után annyira elmérgesedett a helyzet, hogy összecsomagolt és hazament. Ha visszapörgethetném az időt, nem fogadnám el a segítségét.

Ezek alapján neked is azt mondanám, hogy köszönd meg a felajánlást, de mondd meg, hogy inkább egyedül szeretnél boldogulni. Persze kérdéses, hogy mennyire vagy kompromisszumképes, én eléggé forrófejű vagyok, így nálunk a "két dudás egy csárdában" esete forgott fenn, ez okozta a bajt.

2015. máj. 13. 12:26
 16/16 anonim ***** válasza:
Én jobban örülnék neki, mint anyósnak, pont azért, mert férfi. Szerintem a férfiak úgy általában úgy vannak vele, hogy segítenek, amit tudnak, de mivel ők férfiak és úgysem értenek az egészhez, nem fog rohadt okos idegesítő tanácsokat adni, csak segíteni fog, amiben tud. Igazából ez tök jó, mert szerintem egy kismamának pont arra van szüksége, hogy KÖRÜLÖTTE valaki kézben tartsa a dolgokat ő meg csak a babájával foglalkozzon, meg regenerálódjon, nem pedig arra, hogy a segítségért cserébe valaki az arcába másszon, hogy nem jól pelenkázol, nem jól büfiztetsz, mutasd csak hogy szoptatod, én nem így csináltam stb. stb.
2015. máj. 14. 00:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!