Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Első gyermekemet várom....

Első gyermekemet várom. Mennyi az esélye, hogy lesz gátmetszésem?

Figyelt kérdés
2008. aug. 29. 11:50
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez függ a te alkati adottságaidtól, és méginkább az adott szülész és szülésznő hozzáállásától. A mai magyar gyakorlat 99%-ában még mindig van az első szülésnél gátmetszés. Megmondom őszintén nekem nagy megkönnyebbülés volt a gátmetszés, nem fájt egyáltalán,inkább úgy éreztem, hogy végre van hely a baba fejének. Mondjuk az összevarrás már fájdalmas volt,de két nap múlva már tudtam ülni rendesen és azóta sincs vele semmi problémám. Két hete szültem.
2008. aug. 29. 12:00
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első babánál általában szoktak vágni, de nem törvényszerű. Mindenképp szólj a dokidnak, hogy nem szeretnél, ha egy mód van rá, de ha kell, vágni fognak. Nekem a babám úgy jött ki, hogy a keze a teste mellett volt, muszály volt vágni.

De ne félj tőle akkor sem, a vágást egyáltalán nem éreztem, a varrás egyáltalán nem fájt, és másnap már törökülésben ültem, nem fájt. A varratszedés sem fájt, és 4 hét alatt már nyoma sem lett a vágásnak-varrásnak:-

Ennél nagyobb bajod ne legyen, mint a gátmetszés!:-)

2008. aug. 29. 12:01
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyon féltem a gátmetszéstől, de egyáltalán nem fájt, a varrás sem, pedig hatalmas vágásom volt... A második babánál kisebb vágás volt, akkor még az üléssel sem volt gondom.
2008. aug. 29. 12:06
 4/4 anonim ***** válasza:
Az esélyed nagy a gátmetszésre első babánál. Viszont ne félj tőle. Nekem ez és a varrás volt az egyetlen félelmem a szüléssel kapcsolatban, de a gátmetszést egyáltalán nem éreztem és a varrás sem fájd (de komolyan!). Inkább én is azt mondom, megkönnyebbülés, amikor helye lesz a baba fejének. Szép szülést kívánok.
2008. aug. 29. 21:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!