Szülés után rögtön ha persze még nincs tejed adnak valamit a babának enni a kórházba mert sok helyen olvasom 2 napig orditott éhségében? , mert ha igy van én viszek tápszert.
Szekszárdon szültem.Nekem rossz emlék a szülés utáni pár nap épp emiatt....szerda este szültem és következő héten kedden indult meg a tejem.A kórházban a fiam nonstop a mellemen volt,véresre szívta,de semmi nem jött:(,valóban 2 napig ordított,szegény a kezét ette...(cukros vizet kapott)én meg már szó szerint könyörögtem a nővérkéknek hogy adjanak már tápszert a gyereknek!Aztán nagy nehezen 2 nap este adtak,mert ők is látták hogy üvölt megállás nélkül.Aztán megetettem és édesen aludt:)!Ez megnyugvás volt számomra...
Nekem ez egy nagy para a következő babánál,hogy legyen tejem,vagy ha nem lesz akkor adjanak neki tápszert a kórházban, ne kínozzák,nyugodtan pihenhessünk mind a ketten!
Nálunk csak cukros vizet adnak. De én is azt olvastam, hogy az előtej elég a babának. Első néhány napban 10-20 gr-ot szopnak, mert annyira pici még a gyomruk. Ha nem vagy benne biztos, hogy van előtejed, kérd meg a csecsemősnővéreket, hogy evés előtt, és után mérjék meg. Hazamenetel előtt nálunk amúgy is megmérték, az én babám 30 gr-ot evett! Mégis sírt egész nap, szóval nem az volt a baj, hogy éhes volt. (Bár azt mondták is nekem, hogy nem fogadta el a cukros vizet)
Idegen nő tejét nem adnám semmiképp.
A tápszerrel is vigyáznék, mert tényleg nem indul be a tejed, ha nem szopik elég intenzíven.
Ami nálunk tévedés volt, hogy 3 óránként lehet csak szoptatni. Előtejnél ez nem igaz. Amikor látod, hogy nyűgös, nyugodtan tedd mellre, annál előbb beindul a tej. A 10 gr-ot hamar megemészti, és tényleg lehet, hogy előbb éhes lesz. Bár nálunk árgus szemekkel nézték, hogy ki mikor szoptat, de a második gyereknél tuti nem fog érdekelni, hogy mit mondanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!